Sedmica - Društvo

0
Agencija za sprečavanje korupcije o imenovanju generalnog direktora RTCG
Naimenovanja Raonića - ugrozilo javni interes!
    - Savjet Radio-televizije Crne Gore je u postupku naimenovanja Borisa Raonića za generalnog direktora 17. juna 2021. godine, ali i prilikom njegovog reizbora 1. juna 2023. ugrozio javni interes koji upućuje na postojanje korupcije.
- mišljenje je Agencije za sprečavanje korupcije, koja je zaključila da postupak naimenovanja Raonića za generalnog direktora predstavlja ugrožavanje javnog interesa i može uticati na narušavanje integriteta RTCG. 
 
0
Rekli su - Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasimenko
Sada se radi - o opstanku Evrope!
    - Apetiti Kremlja idu mimo granica Ukrajine, Evropa ne smije dozvoliti ucjene. Sada se radi o opstanku Evrope. Ruska agresija je najveća prijetnja po međunarodni mir i evropsku bezbjednost. Znamo da ako je Putin uspješan ovdje, neće stati. Ako padne Ukrajina, vjerujem da će se NATO uključiti u borbu sa Rusijom, kazao je Lojd Ostin. Pred sami početak rata ministar Koleba je govorio da bi početak rata izazvao ogromnu krizu. Rusiju moramo pobijediti u Ukrajini kako bi spriječili mnogo veću katastrofu u Evropi - ukazao je za VOA Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasimenko.  
 
0
Istoričar dr Boban Batrićević, profesor FCJK i kolumnista "Antene M" u "Drugačijoj radio vezi" o spaljivanju lutke Andrea Nikolaidisa
Osveta Demokrata - zbog politike "dvocijevke"!
    - Svako normalan bi stao na stranu Andreja Nikolaidisa. Samo oni koji nemaju obraza, morala i poštovanja mogu da traže opravdanje za taj čin, onako kako su to uradili predstavnici Demokrata. Direktno i otvoreno bih rekao da je ovo osveta Demokratske CG, te produžene ruke velikosrpske politike u Crnoj Gori, koji su se i ovim otkrili da nijesu nikakva građanska stranka, niti stranka progresa. Demokrate su DPS iz najgorih dana; SNP iz najboljih dana ali po sebe, dok su služili Slobodanu Miloševiću. Ni ministarka Vujović, ni gradonačelnik Katić nijesu pokazali nikakvu empatiju prema Andreju Nikolaidisu već su pravdali postupke organizatora - ukazao je, komentarišući skandalozno spaljivanje lutke sa likom pisca Andreja Nikolaidisa na karnevalu u Herceg Novom, istoričar dr Boban Batrićević, profesor FCJK i kolumnista "Antene M" u "Drugačijoj radio vezi" . 
 
1
Jutros oko 9,20
Sarajevo zatreslo - četiri po Rihteru!
    Snažan zemljotres pogodio je Sarajevo jutros oko 9,20.
Prema prvim informacijama zemljotres je bio jačine četiri stepena po Rihteru, prenosi Klix.ba.
Epicentar zemljotresa je registrovan 10 kilometara sjeverno od Sarajeva na dubini od šest kilometara.
Za sada nema informacija o materijalnoj šteti.
 
 
1
PEN i FCJK o tužilačkoj inkviziciji
Prijete da uguše - svaki oblik kritike!
    Informacija da je tužilaštvo pokrenulo predmet povodom teksta „Kako počinje građanski sukob u Crnoj Gori“ objavljenog na portalu Antena M, još jedna je potvrda zarobljenosti crnogorskih državnih ustanova kojima se, sve je izglednije, upravlja iz centara moći izvan Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorskoga PEN centra i Fakulteta za crnogorski jezik i književnost. 
 
1
Zamjenik generalnog sekretara NATO Mirčea Đoana
Neki žele da - zaustave put Crrne Gore u EU!
    - U Crnoj Gori postoje strukture koje žele da udalje državu sa puta ka EU - poručio je zamjenik generalnog sekretara NATO Mirčea Đoana u debati sa poslanicima Odbora za odbranu i bezbjednost Evropskog parlamenta. 
 
1
Nijesu poznate okolnosti pod kojima je upala u rijeku Moraču
Tragaju za - nestalom ženskom osobom!
    Nijesu poznate okolnosti pod kojima je ženska osoba upala u reku Moraču, ali je njen identitet poznat pripadnicima Službe zaštite i spasavanja. 
 
1
Bečki “Der Standard” o slučaju Batrićević i političkoj ulozi SPC u potčinjavanju Crne Gore Srbiji
Proces je postupan - i uspješan!
    “Proces je postupan, dobro organizovan i lako ga je dokumentovati tokom poljednjih nekoliko godina: i susjedna Srbija i Rusija pokušavaju proširiti uticaj u Crnoj Gori. I to čine vrlo uspješno. Jedan od najefikasnijih instrumenata u tom poslu je Srpska pravoslavna crkva”, piše bečki Der Standard. 
 
1
Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori je Nebojša Rodić
Imenovanje "otopljava" - diplomatske odnose?!
    Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić zvanično je 2. februara stupio na dužnost, nakon primopredaje akreditivnih pisama crnogorskom pedsjedniku Jakovu Milatoviću. Upravo je imenovanje ambasadora bilo jedno od otvorenih pitanja dvije države, a očekuje se da će uskoro i Podgorica saopštiti ime diplomate koji će stići u Beograd. Ovim bi zvanični diplomatski odnosi dvije zemlje konačno bili obnovljeni, nakon tri godine trzavica nastalih zbog protjerivanja ambasadora.  
 
2
Masovno ubistvo u predgrađu Čikaga
Pobio sedmoro - počinio samoubistvo!
    Muškarac koji je ubio sedmoro ljudi u dve kuće u predgrađu Čikaga izvršio je samoubistvo nakon sukoba sa saveznim organima za sprovođenje zakona, saopštila je američka policija, a prenosi CNN.  
 
1
Četiri osobe uhapšene po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama
Švercovali cigarete - sa kosovskim markicama!
    Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, službenici policijskog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su četiri osobe osobe zbog šverca u Rožajama, saznaje Portal RTCG u policiji. Uhapšeni su E.M (1988.) i E.M (1990.) zbog sumnje da su krijumčarili cigarete raznih brendova sa akciznim markicama Republike Kosovo. 
 
1
SZO UPOZORAVA
Šta je “bolest X”?
    Čini se da, nakon epidemije virusa kovid 19, ipak ne možemo da budemo mirni. Svjetski lideri u Davosu su, osim o ratu i ekonomiji, govorili i o nepostojećoj, misterioznoj “bolesti X”, za koju tvrde da će biti neuporedivo gora od pandemije iz koje smo izašli. 
 
1
Trener iz Minhena priznao
Seksualno zlostavljao - stotine dječaka!
    U Minhenu se sudi bivšem fudbalskom treneru jednog sportskog kluba iz okoline bavarske prestonice. Navodi se da je 47-godišnji bivši glavni trener i sportski direktor kluba godinama, od 2016, seksualno zlostavljao ukupno oko 30 dječaka i mladića između 13 i 19 godina. U brojnim slučajevima došlo je i do silovanja – a uvjek po istom obrascu: čovjek bi rekao mladim ljudima da je završio za fizioterapeuta i da će ih liječiti kako bi poboljšao cirkulaciju krvi u mišićima. Onda bi ih napastvovao.
Državno tužilaštvo tereti muškarca za više od 800 slučajeva seksualnog zlostavljanja, a za silovanje je optužen u više od 200 slučajeva. Slučaj je pokrenut početkom 2022. godine, nakon što se jedna od žrtava povjerila roditeljima. Muškarac je uhapšen u oktobru 2022. godine i otada je u pritvoru. 
 
1
U fabrici "Magna" u Aleksincu
Otrovala se - 33 radnika!
    U fabrici "Magna" u Aleksincu večeras je došlo je do trovanja 33 radnika najverovatnije isparenjima lepka, potvrdio je "Blicu" načelnik u Hitnoj pomoći dr Nenad Marković. 
 
1
Za Antenu M piše: Boban Batrićević
Zašto se ne sudi samo meni?
    22. januara u 9 časova u Sudu za prekršaje biće organizovano suđenje na kojemu ću prisustvovati u svojstvu okrivljenoga. Kako je već javnosti poznato, sudi mi se zbog kolumne objavljene na portalu Antena M u kojoj sam kritikovao slavljenje ratnih zločinaca Draže Mihailovića i Pavla Đurišića te još nekolike uznemirujuće poruke od strane vladika Crkve Srbije u Crnoj Gori, Joanikija Mićovića i Metodija Ostojića. 
 
1
Za Antenu M piše: Mirjana Kostić
Ko štiti nelegalnog vlasnika RTCG i njegov kućni Savjet
    Ne zna se tačno kad je rođen, jer ni taj podatak nije otkrio u zvaničnoj biografiji. Izvjesno je da je oduvijek želio da bude neko, ili bar nešto. Pretpostavlja se da je na vrijeme uspio da završi osnovnu i srednju školu. Ali je, po svoj prilici, već tada shvatio da njegova srećna zvijezda nije na polju znanja. 
 
1
Gost Jutra za sve BHRT bio je autor i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić
Rado se rugamo - pretjerivanju u svemu!
    - Pretjerivanje u svemu baš jeste material za nas koji se bavimo smijehom, pa samim tim i pretjerivanje u političkoj korektnosti. Kad mi kažu “nije zgodno”, “ša, ne bi trebalo”…, e baš tad jeste zgodno I baš sad bi trebalo! Tu, prije svega mislim na tabue kao što su vjeroispovjest, religija, seksualna orijentacija, tradicija, patriotizam. Najzahvalniji za oradu je patriotizam jer su ga najpunija usta onih koji su killometrima daleko od patriotizma. Onda, veliki vjernici. Pevolažni vjernici vrlo su zahvalni za obradu, tako da uočavamo licemjerje u svim tim pretjerivanjima i rado se rugamo tome! - gost Jutra za sve BHRT bio je autor i voditelj emisije "24 minuta" Zoran Kesić. 
 
1
Zemljotres jačine jačine 4,7 stepeni Rihterove skalezabilježen na Azorskim ostrvima
Snažan zemljotres pogodio - Portugal
    Zemljotres jačine 4,7 stepeni Rihterove skale pogodio je Portugal, javlja EMSC.
   Potres je zabilježen na Azorskim ostrvima, na dubini od 10 kilometara.
Za sada nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti
 
 
1
Opasnost od raketnog udara
Cijela Ukrajina - pod uzbunom!
    - Opasnost od raketnog udara na cijeloj teritoriji Ukrajine! MiG-31K polijeću sa aerodroma Savasleika. Nemojte ignorisati upozorenje o vazdušnom napadu - navelo je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo u poruci upozorenja na Telegramu, prenosi Radio Slobodna Evropa. Širom Ukrajine jutros je proglašena uzbuna za vazdušni napad, a vlasti su uputile građane da se sklone zbog povećane opasnosti od ruskih raketnih udara. 
 
1
Za Antenu M piše: Miljan Vešović
Duh Belvedera – Crna Gora na prvom mjestu
    Kako je već više puta rečeno, Crna Gora se nalazi u velikoj opasnosti. Njena državnost, nacionalni identitet i spoljno – politička orijentacija su pod intenzivnim napadom. Često se, međutim, čini, da ove vrijednosti niko ne brani. Zato je prijetnja „nove 1918“ veoma stvarna, veoma opipljiva i svakim danom sve izraženija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|