Sedmica - Sport

2
Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Pou Njemačku 80:74
"Crveni" prelomili - u nastavku!
    Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Pou Njemačku 80:74 i upisala drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine. "Crveni" bi pobjedom protiv Velike Britanije izborili plasman na šampionat. 
 
2
Odlazak legendarnog argentinskog fudbalera
Preminuo Maradona!
    Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je danas u 61. godini, objavili su argentinski mediji.  
 
1
U 5. kolu UEFA Lige nacija Azerbejdžan - Crna Gora 0:0
Kiprani pobijedili - "sokoli" slavili!
    Fudbaleri Crne Gore remizirali su sa Azerbejdžanom u 5. kolu grupe 1 UEFA Lige nacija.
Na neutralnom terenu u Zaprešiću nije bilo golova, ali je taj bod donio promjenu na tabeli - ,,hrabri sokoli“ sada zauzimaju lidersku poziciju, sa bodom više od Luksembura, koji je večeras poražen od Kipra (2:1).
U 68. minutu Jovetić je majstorski probao da lobuje golmana gostiju sa četrdesetak metara, ali je pogodio prečku.  
 
1
U kvalifikacijama košarkašica za EP Izrael - Crna Gora 66:73
Olakšale put - na Eurobasket!
    Izabranice Jelene Škerović slavile su u Heraklionu protiv Izraela 73:66, pa poslije dva odigrana meča u kvalifikacijama imaju polovičan učinak.
Vrlo bitan trijumf u borbi za Eurobassket naše djevojke su ostvarile odličnom igrom u posljednjem periodu.
Najveći doprinos trijumfu naše selekcije dale su Milica Jovanović sa 23 poena i 10 skokova i Markiša Getling sa 20 koševa i takođe 10 uhvaćenih lopti. Sa druge strane 21 poen Aleksandre Koen. 
 
0
U kvalifikacijama za EP rukometaša Rumunija - Crna Gora 36:27 (16:13)
"Lavovi" ubjedljivo poraženi!
    Muška rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Baja Mareu od Rumunije 36:27 (16:13), u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine. To je prvi poraz crnogorskih rukometaša u kvalifikacijama, nakon startnog trijumfa protiv Kosova 32:25.  
 
1
U petom kolu "B" grupe Lige šampiona za rukometašice "Borusija" - "Budućnost" 26:28 (15:13)
"Plave" preokrenule - za prvi trijumf!
    Zahvaljujući velikom preokretu i seriji od pet uzastopnih pogodaka u posljednjih 15 minuta igre rukometašice "Budućnosti" u petom kolu "B" grupe Lige šampiona ostvarile su u Dortmundu prvi trijumf - "Borusija" - "Budućnost" 25:27.
Domaćin je u 40. minutu imao prednost od pet golova (22:17), a posljednji put bio je u vođstvu u 51. minutu (25:24).
"Budućnost" je uspjela da napravi preokret i dođe do vođstva od dva gola (27:25), koje je uspjela da sačuva do kraja. 
 
0
U "Zlatnoj ligi" rukometašice Crne Gore pretrpjele i treći poraz, od Norveške 28:34 (15:20)
"Lavice" bile u igri - do kraja!
    Ženska seniorska reprezentacija sa tri poraza završila je nastup na turniru „Zlatna liga“ u Danskoj koji je održan u okvir EHF sedmice – nakon Francuske i Danske, i Norveška je bila bolja 34:28 (20:15) od oslabljenog sastava selektora Pera Johansona i sa tri pobjede osvojila je prvo mjesto na turniru. 
 
0
Na turniru „Zlatna liga“ Danska - Crna Gore 36:23 (20:11)
"Lavice" opet izgubile!
    Ženska seniorska reprezentacija doživjela je drugi poraz na turniru „Zlatna liga“ koji se održava u okviru EHF sedmice – domaćin Danska je slavila 36:23 (20:11) u duelu koji je odigran u Randersu i upisala prvu pobjedu, nakon što je na startu poražena od Norveške. 
 
0
U prvom meču „Zlatne lige“ Francuska - Crna Gora 29:13 (15:6)
"Lavice" krenule - stale i pale!
    Ženska seniorska reprezentacija poražena je od Francuske 29:13 (15:6) u Horsensu u prvom meču „Zlatne lige“ koja se održava u okviru EHF sedmice. 
 
0
U tradicionalnom izboru sportskih novinara
Levandovski - fudbaler godine!
    Napadač Bajerna Robert Levandovski proglašen je za najboljeg fudbalera Evrope za minulu sezonu, u tradicionalnom izboru sportskih novinara. 
 
1
Na startu Lige šampiona za rukometašice "Podravka" - "Budućnost" 29:26 (12:17)
Oslabljene izdržale - poluvrijeme!
    Rukometašice "Budućnosti" porazom su otvorile novu sezonu u Ligi šampiona – "Podravka" je u Koprivnici bila bolja od izabranica Dragana Adžića 29:26 (12:17) u prvom kolu grupe B. Oslabljeni sastav trenera Dragana Adžića bez čak 11 igračica igrao je sjajno u prvih 20-minuta, vodio 14:5, ali je u nastavku nedostajalo snage, pa je hrvatski šampion došao do preokreta u 38. minutu (19:18) i prednost sačuvao do kraja meča. 
 
0
U kvalifikacijama za U-21 EURO Kazahstan - Crna Gora 0:4 (0:0)
"Sokolići" pogađali - u nastavku!
    Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore slavila je u gostima protiv selekcije Kazahstana 0:4 u okviru kvalifikacija za U-21 EURO.
Dva gola za Hrabre sokole postigao je Milutin Osmajić, dok su se u listu strijelaca upisali i Marko Rakonjac i Ilija Vukotić.  
 
1
U prijateljskom meču vaterpolista, prvom poslije tri mjeseca pauze, Hrvatska - Crna Gora 14:5 (4:0, 3:1, 3:2, 4:2)
Oslabljene "ajkule" - nemoćne!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske 14:5 u prijateljskom meču odigranom u Dubrovniku, prvom poslije tri mjeseca pauze izazvane pandemijom koronavirusa, Hrvatska - Crna Gora 14:5 (4:0, 3:1, 3:2, 4:2). 
 
1
Najveće teniske zvezde u regionu trebale su da se okupe 27. i 28. juna u Crnoj Gori
Otkazan "Adria Tour"!
    Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja donio je danas odluku da se turnir u Crnoj Gori ne održi, prenosi B92. 
 
1
Danski klub pronašao rješenje za navijače
Umjesto tribina - auto-bioskop!
    Danski klub "Mitjiland" pronašao je rješenje za navijače kojima neće biti dozvoljen dolazak na utakmice zbog pandemije korona virusa kada se fudbaleri vrate na zelene terene. 
 
1
“L'Equipe” dao zadatak svoji čitaocima
Saastavili idealan tim - "trikolora"!
    Najugledniji francuski sportski časopis “L´Equipe” dao je zadatak svoji čitaocima pod nazivom “Sastavite idealni tim Francuske svih vremena”.
 
 
2
Prvi put u istoriji
Odložene Olimpijske igre!
    Prvi put u istoriji, odložene su Olimpijske igre!
Igre u Tokiju biće održane 2021. godine, a ne ove, pošto je premijer Japana Šinzo Abe postigao dogovor sa prvim čovjekom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom o njihovom odlaganju zbog pandemije koronavirusa u svijetu. 
 
1
U 3. kolu grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige u Ovijedu Španija - Crna Gora 6:11
Za čelo grupe - "ajkule" potopile "furiju"!
    Vaterpolisti Crne Gore savladali su u Ovijedu Španiju 11:6 u meču 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su odličnom partijom i trijumfom nad vicešampionom Evrope i svijeta (Španija igrala finala na posljednja tri velika takmičenja) osvojile prvo mjesto u grupi pa će u četvrtfinalu kao domaćini igrati sa Hrvatskom 17. marta. 
 
0
Đoković osmi put osvojio Australijan open
Kralj Melburna - vratio se na vrh!
    Novak Đoković pobijedio je Dominika Tima 3:2 u finalu Australijan opena i vratio se na vrh ATP liste, , ispred Rafaela Nadala. 
 
3
Futsal reprezentacija Crne Gore ubjedljivim trijumfom nad Škotskom počela preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Mugoša načeo - i završio!
          - Kvalifikacije smo počeli onako kako smo željeli, ubjedljivom pobjedom koja nijednog trenutka nije došla u pitanje. Dali smo šansu svim igračima koji su tu, a posebno raduje što su oni koji su do sada igrali manje bili na visokom nivou. Sjutra nas očekuje najvažnija utakmica na turniru, nadam se da ćemo odigrati u istom ritmu i upisati pobjedu - istakao je Sveto Ljesar, selektor futsal reprezentacije Crne Gore, poslije ubjedljivog trijumfa nad Škotskom (9:2) na startu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|