Sedmica - Sport

2
Gptovo da nema osobe u svijetu sporta koja se nije oprostila od Kobe Bryanta
U počast Kobiju - NBA liga stala!
    Prve dvije utakmice nedeljnog programa u NBA ligi počele su odavanjem počasti tragično nastradalom Kobiju Brajantu. 
 
2
U meču za treće mjesto na EP vaterpolista u Budimpešti Crna Gora - Hrvatska 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1)
"Ajkule" preokrenule - do bronze!
    Vaterpolisti Crne Gore osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. "Ajkule" su u meču za treće mjesto u nevjerovatnom duelu savladale Hrvatsku 10:9(1:3, 2:4, 4:1, 3:1). 
 
2
U polufinalu EP za vaterpoliste Crna Gora - Mađarska 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2)
"Ajkulama" ostaje - borba za bronzu!
    Vaterpolisti Crne Gore poraženi su u polufinalu Evropskog prvenstva od domaćina Mađarske 8:10 (2:1, 1:3, 1:4, 4:2) . "Ajkule" će u nedjelju od 17,30 igrati sa Hrvatskom za bronzu. Mađari će se za zlato boriti sa Španijom. 
 
1
Na otvaranju vaterpolo Evropskog prvenstva Slovačka - Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)
Prednost rasla - do plus 11!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Slovačku 15:4 na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti u sklopu grupe "A".
Rival "ajkula" bolje počeo meč i prvu četvrtinu dobio 2:1. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića odlučujući prednost stekli su u drugoj četvrtini, koju su dobili 6:0 i na polovini meča poveli 7:2. Razlika je rasla, a u posljednjem dijelu bilo je i 11 golova. 
 
1
Agencije regiona odlučile
Đoković - sportista Balkana!
    Srpski teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu Balkana u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Bugarske novinske agencije (BTA). 
 
1
SSenzacija na EP za rukometaše
Francuska već eliminisana!
    Francuska je izgubila šansu za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.
Francuski rukometaši izgubili su u sjajnom meču od Norvežana 28:26.
To je za Francuze drugi poraz čime su izgubili i teoretske šanse da se domognu druge faze. 
 
1
U drugom kolu grupe "A" na EP za rukometaše Crna Gora - Srbija 22:21 (11:10)
"Lavovi" trijumfovali!
    - Ovo je prva pobjeda za našu malu zemlju, za naš rukomet na velikim takmičenjiima, ali ne bih se zadovoljio tim. Ovi momci mogu još više i to već prekosjutra treba da pokažu. Veliki ulog je u igri i siguran sam da ćemo se ponovo radovati. Utakmica je bila jako teška, bez ljepote u napadačkoj igri. I prije sam rekao da ćće presuditi odbrane golmana. Kada smo uveli dva beka, dodali smo dimenziju više i došli smo do dobrih pozicija za go. Simić je maestralnimm odbranama preokrenuo rezultat. Jako sam ponosan na ove momke. Iako imaju povrede, momci stisnu zube i idu dalje. Do Švedske ima puno, ali prvo ćemo do Beča, u drugu fazu - naglasio je Zoran Roganović, selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, nakon istorijske pobjede na evropskim šampionatima - u drugom kolu grupe "A" na EP Crna Gora - Srbija 22:21 (11:10). 
 
1
U 15. kolu ABA lige "Kraka" - "Budućnost Voli" 73:72 (12:18; 23:18; 21:18;17:18)
Finiš donio - četvrti poraz!
    Košarkaši ekipe "Budućnost Voli" poraženi su na gostovanju u Novom Mestu od ekipe "Krke" 73:72 i to je njiihov četvrti poraz u regionalnom takmičenju. U neizvjesnom finišu Glen Cossey pogodio je "trojku" i - kakoHassan Martin nije uspio da uzvrati - postavio konačan rezultat73:72 (12:18; 23:18; 21:18;17:18).    
 
0
U prvoj utakmici na EP za rukometaše Crna Gora - Hrvatska 21:27 (13:12)
"Lavove" poremetila - isključenja!
    - Svi znaju da jad Hrvatska igra, igra vrhunski rukomet svih 60 minta. Krivo mi je što su nas u nastavku poremetila isključenja. Prvi dio odigrali smo na visokom nivou. Ta isključenja koštala su nas ;ak i u napadu, gdje protiv njihove visoke odbrane 5-1, odlučili smo se za tu klackalicu, nije to išlo kako treba. Izgubili smo par lopti i, uz isključenja, to nas je koštalo boljeg rezultata. U svakom trenutku crnogorska reprezentacija, tih 16 momaka koji izašu na teren, izgledaju onako kako bi trebalo. Prezentujemo se na pravi način. Ovi mmci pokazuju, iako imaju respekta prema protivniku koji je jedan od najboljih na svijetu, da možemo da igramo čak i sa takvim - ukazao je Zoran Roganović, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, koja je u prvoj utakmici na EP poražena od Hrvatske 21:27 (13:12).  
 
3
Šampion "Bundes lige" svakim potezom potvrđuje veličinu
"Bajern" se zahvalio - navijačima iz Crne Gore!
    -Uz fotografiju sa crnogorskom zastavom na kojoj je u fokusu prvi strijelac tima iz Minhena Robert Levandovskom na našem jeziku piše “Hvala” - njemački fudbalski šampion zahvalio se na podršci i navijačima iz Crne Gore. 
 
2
U 12. kolu ABA lige "Zadar"- "Budućnost Voli" 82 : 75 (21:23; 17:22; 20:14; 24:16)
"Plavi" poraženi - treći put!
    Košarkaši "Budućnost Voli" pretrpjeli su treći poraz u 12. kolu ABA lige "Zadar"- "Budućnost Voli" 82 : 75 (21:23; 17:22; 20:14; 24:16) i sada imaju isti odnos pobjeda i poraza kao i drugoplasirani "Partizan", treća "Cedevita Olimpija" i četvrti "FMP".
Bolji od ostalih izabranika Petra Mijovića bili su Ilić sa 14, Kilpatrick 12, Cobbs 11, Meiers 10 ko 
 
1
U četvrtfinalu SP mladih U-20 vaterpolO reprezentacija Crna Gora - Srbija 9:10
Eliminisala ih - "kratka" klupa!
    -Dobro smo otvorili utakmicu, imali smo i igru i rezultat u prve dvije četvrtine. Očekivano tvrda i teška utakmica, nijesmo iskoristili mnoge šanse koje smo stvorili u prve dvije četvrtine, kada smo mogli da imamo i veću prednost. Srbija je disciplinovana ekipa, ona je to kvalitetno stizala. Mi smo prerano ostali bez dva igrača, a u rotaciji nijesmo imali ni kapitena Matkovića. Osjetila se kratka klupa. Oni su iskoristili šanse na kraju i ja im čestitam - istakao je Veljko Uskoković, selektor mlade U-20 vaterpolO reprezentacije Crne Gore koja je danas, u četvrtfinalu SP u Kuvajtu eliminisana od Srbije 9:10. 
 
1
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) savladala Mađarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu
"Ajkule" diktirale ritam!
    - Zasluženo smo među osam najboljih ekipa. Od prvog do posljednjeg minuta smo imali ritam i vodili. Iako su Mađari stizali rezultat pokazali smo karakter i potvrdili da podižemo nivo igre kako turnir odmiče. Zadovoljan sam apsolutno svakim segmentom igre, mada odbrana i može i mora bolje. Igrali smo protiv odlične ekipe, ali bili smo bolji - ocijenio je Veljko Uskoković, selektor mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) koja je danas savladala Mađarsku 15:14 u osmini finalla SP u Kuvajtu i u četvrtfinalu igraće sjutra sa Srbijom. 
 
1
U posljednjem kolu grupne faze na SP mladih vaterpolo reprezentacije Crna Gora - Iran 17:6
U osmini finala - derbi sa Mađarskom!
    Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom nad Iranom od 17:6 završila je grupnu fazu Svjetskog prvenstva u Kuvajtu. Mlade "ajkule" sjutra od 14,10 čeka derbi sa Mađarskom u osmini finala. 
 
1
Na SP mladih vaterpolo reprezentacija Italija - Crna Gora 12:12
"Ajkule" izvukle - remi!
    - Mogu biti zadovoljan učinkom igrača. Loše smo otvorili utakmicu, kasnije smo, sigurno tri ipo četvrtine, bili ravnopravan, ako ne i bolji tim. Italijanima čestitam na bodu. Sa trećeg mjesta čekamo osminu finala, i vjerovatni rival je Mađarska. Biće izuzetno teško. Važno je da smo se digli, da smo pokazali karakter, odigrali kolektivno. Na kraju smo imali šansu sa dva igrača više da trijumfujemo, međutim, sport je takav. Nijesmo nezadovoljni remijem. Italijani su izuzetno kvalitetna reprezentacija. Malo da se odmorimo, i preko Irana da spremamo Mađare - ukazao je Veljko Uskoković, selektor mlade vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je u 3. kolu SP remizirala sa Italijom 12:12.
   Crna Gora će sa trećeg mjesta u osminu finala, i rival će biti bolji iz meča Mađarska - Kanada.  
 
1
U uzbudljivom finalu SP za rukometašice Holandija - Španija 30:29
Holanđanke - svjetske šampionke!
    Ženska rukometna reprezentacija Holandije osvojila je danas zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Japanu.
Holandija je u uzbudljivom finalu u gradu Kumamoto pobijedila Španiju rezultatom 30:29. 
 
1
Trener KK "Budusti Voli" poslije poraza u 11. kolu ABA lige od FMP 89:79
Poraz da nas - otrijezni!
    - Nismo bili ušuškani serijom pobjeda, niti smo potcijenili FMP. Dolazimo u situaciju da poraz prebrodimo i da se okrenemo narednim mečevima i da pokušamo da ih dobijemo. Imamo svoje ciljeve, oni nisu mali i ako što ima dobro u ovom porazu jeste da nas pokuša otrijezniti, da nemamo toliki kvalitet, niti je liga takva da može sa manjkom energije uđe u bilo koji meč. Imamo dobar fond igrača, računam i na one koji sada dobijaju manju mijnutažu. Preuzeo sam ekipu kada je već imala dosta domaćih poraza u Evrokupu. Nanizali smo tri pobjede i još imamo teoretske šanse da prođemo u drugi krug. Najmlađa ekipa i prolazak u drugi krug značio bi nam dosta, da spremniji dočekamo mart, april. I ako ne prođemo, ima i to svojih prednosti. Imaćemo više dana i za odmor i za pripreme barednih protivnika u ABA ligi - ukazao je Petar Mijović, trener KK "Budusti Voli" poslije poraza u 11. kolu ABA lige od FMP 89:79. 
 
1
Zlato za crnogoskog boksera na Balkanskom prvenstvu u Antaliji
Husović prvak Balkana!
    Fenomenalna borba! Kenan je dokazao da je sjajno pojačanje za našu selekciju, nakon što je u avgustu osvojio otvoreno prvenstvo Njemačke, gdje živi i trenira. Prtljačić je ekstra klasa, bokser sa evropskom medaljom u mlađim seniorima, ali ga je Husović nadvisio a u finišu borbe mu je lijevim krošeom povrijedio oko - prokomentarisao je crnogorski selektor Boško Drašković poslije pobjede Kenana Husovića u finalu superteške kategorije, poslije koje je Intoniranjem crnogorske himne u čast spuštena zavjesa na Balkansko prvenstvo u boksu u Antaliji. 
 
1
Na SP mladih vaterpolo reprezentacija Crna Gora - Kuvajt 42:7
Deklasirali domaćina - bez zamaranja!
    -Lakši trening za nas, utakmicu smo dobro otvorili, priveli je kraju kako treba. Ekipa je odmorna, aklimatizovali smo se jer nas u naredna dva dana čekaju mnogo ozbiljnije utakmice. To su izuzetno bitni mečevi za nas. U slučaju da osvojimo prvo mjesto u grupi imaćemo neki malo lakši raspored, ali od četvrtfinala su sve jaki protivnici, tako da nećemo birati rivala. Spremni smo, momci su odlično radili po klubovima, i možemo napraviti dobar rezultat bez obzira ko je rival - ukazao je Aleksandar Aleksić, pomoćni trener mlade vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je danas, u prvom kolu Svjetskog prvenstva savladala domaćina, selekciju Kuvajta 42:7. 
 
1
U utakmici za peto mjesto na SP za rukometašice u Japanu Srbija - Crna Gora 26:28 (12:13)
"Lavice" slavile - pete na svijetu!
    "Lavice" su peti put slavile u međusobnim duelima na velikim takmičenjima sa Srbijom i proslavile peto mjesto, najbolji plasman na svjetskim šampionatima - u utakmici za peto mjesto na SP za rukometašice u Japanu Srbija - Crna Gora 26:28 (12:13).
Poslije naizmjeničnog vođstva u prvom poluvremenu, izabranice Pera Johansona preuzele su kontrolu u nastavku, stalno su vodile i - kao da ne mogu bez drame - na kraju dozvolile protivnicama da ublaporaz. Najefikasnije u našem timu bile su Milena Raičević i Ema Ramusović sa po četiri gola, sjajna na golu bila je Marta Batinović.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|