Sedmica - Sport

1
U utakmici posljednjeg, trećeg kola Glavne runde SP za rukometašice Crna Gora - Švedska 26:23 (12:12)
"Lavice" izborile - kvalifikacije za OI!
    Rukometašice Crne plasirale su se na kvalifikacioni turnir OI. Zauzele su treće mjesto u grupi i igraju za peto mjesto na SP protiv Srbije. "Lavice" su danas, u utakmici posljednjeg, trećeg kola Glavne runde SP savladale Švedsku 26:23 (12:12).
    
 
0
U prvoj utakmici glavne faze na SP za rukometašice Japan - Crna Gora 25:30 (11:14)
Majdina "trica" - za slavlje "lavica"!
    "Trica" Majde Mehmedović u drugom poluvremenu bila je odlučujuća za slavlje "lavica" u U prvoj utakmici glavne faze na SP za rukometašice protiv uvijek nezgodne i uporne domaće selekcije - Japan - Crna Gora 25:30 (11:14).
Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Jovanka Radičević, koja je postigla osam golova i proglašena je za MVP meča. Majda je dodala šest, Tanja Brnović i Jelene Despotović po četiri. 
 
0
U 3. kolu grupe "C" na SP za rukometašice u Japanu Mađarska - Crna Gora 24:25 (12:13)
"Lavice" pokazale - bolje lice!
    - Sve ono što nam nije išlo prve dvije utakmce, danas je napokon izašlo iz nas. Pokazale smo karakter i srce. Drago mi je što smo toliko bile samokritične poslije prve dvije utakmice. Bez obzira što smo osvajale bodove, rekle smo da to nije Crna Gora koja ne pravi faulove. Ne sjećam se da je neka selekcija ili ekipa imala isključenje koliko mi danas, ali ni to nije moglo da nas poremeti.. Taj tim,, ta snagaizašla je do kraja i srećna sam, preponosna i ovo treba što prije da zaboravimo i oporavimo se za dobrog protivnika kakav je Rumunija - istakla je Jovanka Radičević, kapiten reprezentacije Crne Gore poslije današnje - u 3. kolu grupe "C" na SP za rukometašice u Japanu - pobjede nad Mađarskom 25:224 (13:12).  
 
0
Za najboljeg igrača svijeta u 2019.
Mesi osvojio - Zlatnu loptu!
    Fudbaler "Barselone" Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta u 2019. godini, u izboru renomiranog francuskog časopisa Frans fudbal. 
 
0
Crnogorski bokserski profesionalac u subotu ponovo ulazi u ring
Radošević za prekretnicu - protiv Asadova!
    Crnogorski bokser Predrag Radošević boriće se u subotu u njemačkom Hemelnu protiv Isama Asabova, turskog borca koji nastupa pod njemačkom zastavom, saopšteno je iz njegovog štaba. 
 
0
U drugom kolu grupe "C" SP za rukometašice u Japanu Kazahstan - Crna Gora 21:30 (11:13)
"Lavice" se "uozbiljile" - u finišu!
    -Zadovljan sam zbog ubjedljive pobjede i što su sve igračice dobile priliku. Naravno morali smo da ranije prelomimo meč u svoju korist. Kazahstan ima specifičan način igre i bili su težak protivnik do samog finiša, kada smo pokazali bolji karakter. Dobro je što smo odmorili nekoliko igračica i sada se okrećemo narednih mečevima - ukazao je Per Johansen, selektor rukometašica Crne Gore, koje su danas, u drugomm kolu grupe "C" SP savladale selekciju Kazahstana 30:21 (13:11).
"Lavice" su tek posljednjih 10 minuta zaigrale bolje, a najbolja na terenu bila je Jovanka Radičević sa devet golova.  
 
3
U derbiju 9. kola ABA lige "Mornar" - "Budućnost Voli" 92:95 (20:21;21:23;15:18;22:16;14:17)
Lider se "kockao" - u "Topolici"!
    Iako je poslije 33 minuta, kada je lider na tabeli regionalnog takmičenja imao 13 koševa prednosti, izgledalo da crnogorski i derbi 9. kola ABA lige neće imati dramu i rezultatsku neizvjesnost, odlučen je tek poslije dva produžetka - na šest sekundni do kraja Bamfort je povisio na 92:95, a Pulen je promašio za tri, pa je domaćin nastavio seriju poraza, a gost pobjedničku - u SC "Topolica" 92:95 (20:21;21:23;15:18;22:16;14:17).
Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Cobbs sa 19 i Hasan Martin sa 15 koševa, a u "Mornaru" Pullen sa 21 i Needham sa 19. 
 
3
Posliije četirii kola ABA Future Stars košarkaši "Budućnosti Voli" imaju polovičan učinak
Žugić ubacio "Megi" - 39 koševa!
    Dvije pobjede i dva poraza polovičan je učinak košarkaši "Budućnosti Voli" posliije četirii kola ABA Future Stars. Poslije startnog poraza, "plavo-bijeli" u drugom kolu savladali su "Partizana", a i danas su poraženi od "Mege", a slavili su protiv "Krke".
U porazu od "Mege" junior "Budućnosti Voli" Fedor Žugić ubacio je čak 39 koševa, a najmlađi debitant u istoriji Evrolige uvijek je među najefikasnijima u timu.    
 
3
U prvoj utakmici na SP za rukometašice u Japanu Crna Gora - Senegal 29:25 (14:15)
"Lavice" griješile - ali slavile!
    - Najbitnije za nas je da što prije zaboravimo ovaj meč, da ispravimo greške koje smo pravili, ali najbitnija su dva boda. Sigurno da nije izgledalo kako smo željele. Prije svega, mislim na igru u odbrani, iako smo dobro počele. Promašile smo dosta zicera i onda smo te greške iz napada prenosile u odbranu. Petnaest minuta drugog poluvremena izgledala jje onako kako je trebalo da bude od prvog minuta. Sjutra već imamo Kazahstan i ne smijemo to ponoviti. Nijesmo ih potcijennile, ali kao da je nagdje u našim glavama bilo lako ćemo mi to. One su nam pokazale dda nema lakih utakmica na SP, da u svaku treba da uđemo maksimalno, spremne i fokusirane na meč - naglasiila je Đorđina Jauković, MVP prve utakmice na SP u Japanu Crna Gora - Senegal 29:25 (14:15). 
 
2
Crnogorske rukometašice u Japanu
"Lavice" šire - pozitivnu energiju!
"Lavice" šire pozitivnu energiju u Japanu!
 
 
1
U drugom kolu grupe 1 preliminardne runde kvalifikacija za U-19 EP Turska - Crna Gora 2:1 (1:1)
"Crveni" poveli - favorit preokrenuo!
- Uprkos porazu, odigrali smo dosta dobar meč protiv veoma jake ekipe Turske. Ne mogu ništa da zamjerim igračima, dali su sve od sebe, uglavnom ispoštovali sve dogovore. Međutim, u te dvije situacije došlo je do pada koncentracije, što ekipe kao što je Turska znaju da kazne. Kada ispravimo te greške, onda ćemo biti konkurentni na najvišem nivou - naglasio je selektor omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković, poslije današnjeg poraza od favorita grupe i domaćina turnira u drugom kolu grupe 1 preliminardne runde kvalifikacija za U-19 EP Crna Gora - Turska 1:2 (1:1).  
 
1
U 7. kolu ABA lige "Igokea" - "Budućnost Voli" 72:83 (20:19;22:26;16:14;14:24)
Nastavili seriju - za samopouzdanje!
    - Pribojavao sam se utakmice jer, "Igokea" ima dobar tim koji nema realnu poziciju na tabeli. Doveli su Rajta i Gagića i sigurno da sa naše strane priprema na visokom nivou zbog toga nije bila moguća. Važna pobjeda za nas koja nam pred seriju teških mečeva daje samopouzdanje. Pokazali smo kvalitet u određenim momentima, U nekim momentima nismo mogli da zadržimo kontinuitet odbrane. Kada smo god uspjeli da se odvojimo, mekanim pristupom u ovoj fazi smo prokockali vođstvo i dozvolili "Igokei" da ponovo otvori meč. Presudio je timski kvalitet koji je u ovom momentu ispred Igokeinog zbog toga što Aleksandrovačani imaju mnogo novih igrača. Još jednom, važna pobjeda, pripremamo se za nastavak Evrokupa i naredni meč protiv "Partizana" - napomenuo je Petar Mijović, trener KK "Budućnost Voli" poslije večerašnje pobjede njegovih izabranika u Laktašima, u  
 
1
Rukometašice "Budućnosti" doživjele drugi poraz u Ligi šampiona ove sezone od "Bresta" 32:28 (14:15)
Francuskinje kaznile - svaku grešku!
    -Realizacija u napadu i vraćanje u odbranu nijesu bili na potrebnom nivou, što je kvalitetan protivnik kao što je "Brest" znao da iskoristi, kazao je trener Budućnosti Dragan Adžić nakon poraza (32:28) od francuskog tima u petom kolu grupne faze Lige šampiona.
   Adžić je istakao da neke igračice nijesu u najboljem fizičkom stanju, a uz problem zbog činjenice da na raspolaganju ima samo jednu golmanku, nije se ni mogao očekivati bolji rezultat u Brestu 32:28 (14:15) .  
 
2
U četvrtom kolu grupne faze Evrokupa u Istanbulu "Galatasaray" - "Budućnost Voli" 84:83
Poraženi - poslije produžetka!
    Košarkaši "Budućnost Voli" nijesu da upišu prvu pobjedu, iako su u dvorani "Sinan Erdem Dome" u Istanbulu bili nadomak nje i u regularnom toku i pri kraju produžetaka - u 4. kolu Evrokupa poraženi su od "Galatasaraya" 84:83.
Imali su "plavo-bijeli" i dva šuta za pobjedu, ali nažalost Cobbs i Nikolić nisu uspjeli.
 
 
1
U derbiju drugog kolu ABA lige "Crvena Zvezda" - "Budućnost Voli" 81:89
Martin vodio - do pobjede!
    Od samog starta košarkaši ekipe "Budućnosti Voli" pokazali da su u dvoranu "Aleksandar Nikolić" došli sa jasnim ciljem, a to je pobjeda, koju su i ostvarili 81:89.
Najbolji pojedinac u redovima crnogorskog prvaka bio je sjajni Hasan Martin koji je postigao 17 poena, pri čemu je dodao i 4 skoka, 3 asistencije, kao i dvije blokade. 
 
1
U 2. kolu Lige šampiona za rukometašice, u Ludvisburgu "Bitighajm" - "Budućnost" 23:30 (12:14)
U nastavku - "plava furija"!
    Nakon poraza od "Bresta" na otvaranju nove sezone, crnogorske šampionke vratile su se na pobjednički kolosjek - u 2. kolu Lige šampiona za rukometašice, u Ludvisburgu "Bitighajm" - "Budućnost" 23:30 (12:14).
Početak drugog poluvreman bio je furiozan – serijom 6:1 stekle su nedostižnih sedam golova prednosti (20:13) u 36. minutu. Najefikasnije u našem timu bile su Đurđina Jauković i Majda Mehmedović sa po sedam, dok su po četiri gola postigle Jovanka Radičević, Barbara Lazović i Tatjana Brnović.  
 
1
Neće se računati kao svjetski rekord
Istrčao maraton za - manje od dva sata!
    Kenijski atletičar Eliud Kipčoge postao je danas prvi sportista koji je istrčao maraton za manje od dva sata, ali se to neće računati kao svjetski rekord. 
 
1
U posljednjoj utakmici grupe "D" na EP za odbojkaše Crna Gora - Češka 3:2 (25:13;14:25;25:22;21:25;15:12)
"Crveni" pobiijedili - Česi slavili!
    Crnogorski odbojkaši ostvarili su drugu pobjedu u grupi "D" na EP, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala - U posljednjoj utakmici grupe "D" na EP za odbojkaše Crna Gora - Češka 3:2 (25:13;14:25;25:22;21:25;15:12).
Izabranike Veljka Bašića među 16 najboljih vodila je samo maksimalna ili pobjeda uz izgubljen set, tako da su Česi slavili već kod 2:2. 
 
1
Na Svjetskom kupu u džiu džicu u Bukureštu
Vukčević osvojio - prvo mjesto!
    Službenika Sektora specijalne policije Dejana Vukčevića koji je na Svjetskom kupu u džiu džicu u Rumuniji osvojio prvo mjesto danas je primio direktor Uprave policije Veselin Veljović
Vukčević je od 13. do 16. septembra učestvovao na Svjetskom kupu u džiu džicu koji se održao u Bukureštu, a na kojem je bilo prijavljeno više od 1.300 učesnika iz 28 zemalja u različitim kategorijama.  
 
1
U 4. kolu grupe "D" na Evropskom prvenstvu za odbojkaše Crna Gora - Poljska 0:3 (10:25;17:25;19:25)
"Crveni" već - mislili na Češku!
    Treći poraz, uz pobjedu nad Estonijom, doživjeli su crnogorski odbojkaši u 4. kolu grupe "D" na Evropskom prvenstvu od Poljske 0:3 (10:25;17:25;19:25) i preostala im je nada da u posljednjoj utakmici u grupi protiv Češke pobjedom obezbijede plasman među 16.
Odlučujuću utakmicu sa Češkom za plasman u osminu finala izabranici Veljka Bašića igraće u četvrtak od 17. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|