Brze Cinjenice - Društvo

0
GI "21. maj" podsjeća da na današnji dan, kada je iz štamparije Crnojevića izašla prva knjiga – Oktoih prvoglasnik
Uvijek se branili - mačem i perom!
    - Od kad postoji, Crna Gora je sebe branila mačem i perom. Na žalost, mnogo više mačem, pa su rijetki događaji kada možemo da pomenemo i naša kulturna dostignuća. Upravo jedan od tih momenata se zbio na današnji dan, kada je iz štamparije Crnojevića izašla prva knjiga – Oktoih prvoglasnik - navode iz GI "21. maj". 
 
0
Specijalno državno tužilaštvo predalo optužnicu protiv okrivljenog lica službenika Uprave policije J.R.
Podatke odavao - Šarićevom klanu!
    Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenog lica J.R. službenika Uprave policije, za krivično dj elo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni, u 2020. postao pripadnik kriminalne organizacije koju je organizovao D.Š., a koja je djelovala u Crnoj Gori, Srbiji i drugim zemljama Evrope, radi vršenja krivičnih djela protiv života i tijela, javnog reda i mira i protiv službene dužnosti i drugih, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti, i da je, kao službenik Odsjeka za posebnu operativnu podršku, ostvarujući svoj zadatak i ulogu u kriminalnoj organizaciji, drugom članu organizacije, M.V., saopštavao lične podatke građana i druge do kojih je došao u vršenju ili u vezi sa vršenjem službe, odnosno o službenim radnjama koje je policija preduzimala u odnosu na pripadnike njihove ali i u odnosu na pripadnike suprostavljene kriminalne organizacije, bez pravnog osnova i službene potrebe.
Okrivljenom je, na prijedlog specijalne tužiteljke stavljen u optužnici, produžen pritvor.  
 
0
Dan osnivanja Cetinja
Prijestonica očuvala - suverenitet i identitet!
- Cetinje je, uprkos brojnim izazovima, sačuvalo svoj suverenitet i identitet, prilagođavajući se promjenama vremena, ali istovremeno čvrsto ukorjenjujući svoje temelje u odbrani suverenističkih i antifašističkih vrijednosti, poručio je gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković na svečanosti povodom obilježavanja 4. januara – Dana osnivanja Cetinja.
Nagrada povodom Dana osnivanja Cetinja, Povelja “Ivan Crnojević” pripala je doktoru političkih nauka Radovanu Radonjiću. 
 
0
Predsjednik Skupštine Crne Gore poslije odluke Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Skupštini Crne Gore vrati na ponovno odlučivanje
O ustavnosti brine - Ustavni sud!
          - Parlamentarna većina obnovila je dva zakona koja su predložena od grupe poslanika, dok je Vlada Crne Gore, takođe, obnovila zahtjev za zakon čiji je ona bila predlagač - saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poslije odluke Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Skupštini Crne Gore vrati na ponovno odlučivanje.  
 
0
Uz novo suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. u Crnoj Gori
Tako je govorio - Vučič!
                   Uz novo suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. u Crnoj Gori, podsjećamo na govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o "izmišljenom državnom udaru" čiji su čelnici DF Andrija Mandić i Milan Knežević, pioni ruskog i srpskog sveta u Crnoj Gori u prvostepeno osuđeni na po pet godina zatvora postali - Knežević je bio predsjednik skupštinskog odbora za bezbjednost, a Mandić je predsjednik Skupštine Crne Gore!
Prenosimo integralnu izjavu tadašnjeg premijera Srbije, sada njenog predsjednika, od 24. oktobra 2016.: 
 
0
Čestitka FiveW PG
Happy New Year!
- Zdravlje, mir, slogu i ljubav svima!


                            FiveW PG  
 
2
Odlukom Savjeta Gradske RTV promijenjena programska šema
Četnička čizma zauzela - jednu od rijetkih slobodnih TV!
       - Odlukom Savjeta Gradske RTV da promijeni programsku šemu i ukine emisije "Aritmija" i "Knjiški ljudi" koje uređuju i vode Tamara Nikčević i Đorđe Šćepović, na sva zvona je objelodanjeno da je četnička čizma zauzela jednu od rijetkih slobodnih televizija, na kojoj se nešto moglo i reći, poručuje Malik Kovačević, član KO GI "21. maj" . 
 
2
Božićna poslanica nadbiskupa barskog Roka Đonlešaja
Približio se nama - radi nas!
    - Nikada se veći događaj na zemlji nije zbio od onoga kad je Krist ušao u ljudsku povijest, postavši članom ljudske zajednice, nama u svemu sličan osim po grijehu. Približio se nama i snizio se do naše bijede, ne radi sebe, nego radi nas, da nam postane „Brat i Spasenje“ (Paul Claudel) - poručio je u božićnoj poslanici nadbiskup barski Rok Đonlešaj, apostolski upravitelj Kotorske biskupije. 
 
2
Rekli su - Danilo Kalezić, politički analitičar, za "Pobjedu"
Naum velikosrpske opcije - neće proći!
                - Dio političke scene u Crnoj Gori koji reprezentuje velikosrpsku opciju ne skriva svoje političke namjere, a one su da se kroz intervencije na Ustav promijeni karakter crnogorske države. Oni za to nemaju institucionalni put i ne vjerujem da mogu uspjeti u tom naumu – kazao je za Pobjedu Danilo Kalezić, politički analitičar. 
 
2
Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog osnova sumnje da su stvarali kriminalnu organizaciju
Uhapšene četiri osobe - traže još dvije!
- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje jutros je uhapsilo crnogorske državljane M.B., N.B., N.N. i Z.K., službenika policije i protiv njih ali i protiv još dvije osobe biće podnijeti krivične prijave, zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
2
Nova godina - praznuje se dva dana!
         - Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: nedjelja 24. decembra, ponedjeljak 25. decembra i utorak 26. decembra.Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Nova godina praznuje se dva dana i to: ponedjeljak 1. januara i utorak 2. januara - saopštila je Vlada Crne Gore.
Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) i to: subota 6. januara (Badnji dan), nedjelja 7. januara (prvi dan Božića) i ponedjeljak 8. januara (drugi dan Božića). 
 
2
Žiri za dodjelu Državne nagrade odlučio
„Oktoih“ - Kalaju i Ani Vujačić!
- Žiri za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“ je nakon detaljnog razmatranja i vrednovanja pristiglih prijedloga za dodjelu Nagrade, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i vrednovanju kriterijuma za dodjelu Državne nagrade „Oktoih“, odlučio da se Državna nagrada „Oktoih“ za 2023. godinu dodijeli prof. dr Davidu Kalaju sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Podgorica, Univerzitet Crne Gore i Ani Vujačić, nastavnici fizike u JU Gimnazija „Stojan Cerović“, Nikšić - saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.  
 
2
Skupština Crne Gore
Formiran Ženski klub!
- Procesi demokratizacije u Crnoj Gori su nezaustavljivi. Ovo što vi danas radite veliki je iskorak i želim da vam čestitam i čestitam prošlom sazivu koji je imao snage da otpočne sa ovom pričom. Radite dobru i pravu stvar. Naprijed u borbi za ona prava koja vi procjenjujete da vam pripadaj - naglasio je Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore, povodom potpisivanja Sporazuma o formiranju Ženskog kluba 28. saziva. 
 
1
DPS na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore pita
Šta će Mandič u - izbornom štabu SNS?
Sličan presedan nije dogodio u novijoj parlamentarnoj istoriji. Andrija Mandić, koji je istovremeno i državljanin Srbije, juče nam je pokazao da je Srbija njegova državaDPS i da je on član izbornog štaba stranke u drugoj državi - istakao je poslanik Andrija Nikolić na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore.
   Pitanje je, kaže, za parlamentarnu većinu šta im predsjednik Skupštine, kojeg su izglasali, radi u izbornom štabu u drugoj državi. 
 
1
Generalni sekretar NATO pisao bivšem Predsjedniku Crne Gore
Milu - Zlatni lav za životno djelo!
Bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću danas je u palati regije Veneto u Veneciji uručena međunarodna nagrada “Zlatni lav za životno djelo”, koju mu je dodijelio Komitet za Orden Zlatnog venecijanskog lava. 
 
1
Direktor media centra Goran Đurović pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Radulović da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga.
Otašević izbran - nrzakonitoo!
Direktor media centra Goran Đurović poručio je da je v.d. direktora Radio Gradske Televizije Vladimir Otašević nezakonito izabran na tu poziciju, te pozvao predsjednicu Savjeta RTV Podgorica Vesnu Radulović da hitno sazove sjednicu Savjeta Gradske RTV i razriješi ga. 
 
1
Analitičar Ranko Đonović u emisiji "Znam da znaš" Gradske TV
Tri godine uništavaju - sve crnogorsko!
-    On je, u emisiji “Pressing” Gradske TV, istakao da vlastima pozivanje na profesionalizam i znanje služi da provuku svoje kadrove koji rasiji "Znam da znaš"de protiv Crne Gore. 
 
1
Profesorica Draginja Vuksanovzč Stankovič u emisiji "Tamo i natrad"
Pod pritiskom Milatovuča - Spajič neče dugo!
    - Ne aumnjam u Spajiževe na,jere, fa je na š proevropskpm potu Crn e GGore, Ali, ako bude r asiednika Jakoo pog pritiskom Predsjednika Jakova Mulatzvića, bojim se da ta vlada neče dugo trajati. Očigledno je da Milatovič una neke dugove ptema DF, prema Vuliću i zvavičnoj politici Srbije jer to što on pruča o pričvropskom putu Crnr Gore u pozaduni pokazuje de potpuno drugačije 
 
1
Ministar odbrane na press konferenciji
Rasvijetlutu postupanja - Čete vojne policije!
- utvrđena je potreba preispitivanja internih procedura kojima se uređuju konkretna postupanja pripadnika Vojske u određenim situacijama izvršenja njihovih zadataka, te da je izdata naredba načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore da hitno pristupi izradi internih procedura kojima će se jasno definisati postupanja pripadnika Čete vojne policije koji se angažuju u slučajevima obezbjeđenja štićenih ličnosti, a na osnovu uporednih iskustava i prakse unutar NATO saveza i regiona - istakao je press konferenciji ministar odbtane Dragan Krapović. 
 
1
Skupšzina Crne Gore usvojula Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma
"Na vrijeme" - se sjetili!
Poslanici Skupštine Crne Gore na današnjoj sjednici usvojili su Predlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakonika Crne Gore.
Ovaj Zakon EK pregložila je CrnojGori prije desetak gpsuna, a poslanicu su ga se sjetuku tek sadam kada je Crnoj Gorj zaprijetilo stavljanje na sivu kistu FATE i MANIVAL. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|