Brze Cinjenice - Sport

1
U 11. kolu Eurokupa "Budućno st Voli" . "Turk telekom" 73:96 (21:21:16:17: 16:27:22)
U nastavku - igrali samo gosti!
Poslije izjednačenih prvih 20 minutautakmice 11. kola Eurokupa na terenu igrali su samo gosti i nanijeli domaćinu jedan od najtežih poraza u "Morači"- u 11. kolu Eurokupa "Budućno st Voli" . "Turk telekom" 73:96 (21:21:16:17: 16:27:22). 
 
1
U četvrtfinalu Sp za rukometapice Danska - Crna Gora 26:24 (13:10)
Senzacija izostala - "lavice" bez polufinala!
- Senzacija se nije dogodila, ali “lavice” su herojski pale u hramu danskog rukometa
U Herningu je viđen najzanimljiviji meč četvrtfinala u kojem su izabranice selektorke Bojane Popović do kraja mučile domaćina, ali je u finišu nedostajalo manje pristrasnosti sudija iz Alžira.
Danska će u polufinalu igrati sa Norveškom, dok će drugi polufinalni par činiti Francuska i Švedska. Naredni rival naše selekcije je Holandija. 
 
1
Reprezentacija""A" rukometašica Crne Gore na SP večeras u četvrtfinalu igra protiv Danske
Mirne glave - ka istom cilju!
       Malo je vremena za bilo šta. Imamo dosta materijala, tome najviše možemo da se posvetimo, jer nema treninga. Znamo se, imamo osjećaj sa prošlogodišnjeg polufinala. Danska je u istom sastavu, nama fale neke igračice. Pogledaćemo taj meč, kako je sve izgledalo. „Dankinje su na svim ovim mečevima igrale svojim stilom, ali protiv Crne Gore imaju dodatni motiv da podignu nivo agresivnosti u odbrani. Znaju da ih od nas očekuje grublja igra, sa više faulova. One hoće da uzvrate i eda budemo spremne da na to odgovorimo. Djevojke bi trebalo da budu zadovoljne, ali moramo da želimo više i da probamo da protiv Danske suprotstavimo vrhunskoj ekipi. Bitno je da taktički odigramo pametno, da ne jurimo nigdje, jer nema potrebe. Moramo da budemo mirne glave i sve zajedno staloženo idemo ka istom cilju - ističe Bojana Popović, selektorka ""A" rukometašica Crne Gore, koje večeras 20,20 protiv domaće Danske igraju u u četvrtfinalu SP-

 
 
1
U posljednjeg kola glavne runde SP za rukometašic Crna Gora - Švedska 32:25
Šveđanke "razbile" - opuštene "lavice"!
Na šampionatu nikad efikasnija domaća selekcija posljednjeg kola glavne runde SP za rukometašic Crna Gora - Švedska 32 :25.
Zmajući da su obezijedila plasmsn u četvrtfinale SP, bez obzira na ishod gd duela sa ela sa Švedskom, "Lavice" su zaigrale preopušteno, što , što su platile velikim brojem primljenih golova.
U nastavku, izabranice Bojane Popović zaigrale su ozbiljnije, prilazile na minus dva, ali poraz je bio neminovah. 
 
1
Ženska "A" reprezentacija Crne Gore na SP večeras igra protiv domaće Švedske
"Lavice" ne kalkulišu - pružiće maksimum!
- Uvijek kada smo se okretale kalkulacijama nije se dobro završilo po nas. Spremamo se za Švedsku kao što smo se spremale za svaku utakmicu do sada. Prije tog meča znaćemo na čemu smo, ali ako budemo pratile dešavanja prije našeg duela potrošićemo mnogo energije. Treba da se bavimo samo sobom i Švedskom“, jasna je selektorka Bojana Popović, selektorke "A" reCrne Gore, koje večeras od 20,30 igraju protiv domaćina SP, Švedske.
"Lavice" ne kalkulišu, žele da pruže maksimum pred 12 000 gledalaca. 
 
1
Odigrane preostale dyije utakmice 19. kola Meridianbet 1.CFL "Mladost" DG -"Budućnost" 1:3; "Jezero" - "Sutjeska" 0:0
Na vrhu "zimuje" - "Budućnost"!
          Na čelu crnogorskog prvoligaškog karavana "zimovaće" "Budućnost", koja je danas na DG areni slavila protiv "Mladosti" 1:3. U drugoj preostaloj utakmici 19. kola, "Jezero" - "Sutjeska" nije bilo golova, pa je rivalima pripao po bod.
"Mladost" je samo povela lijepim golom Došlrzjaka u 5. minutu. Međutim, gosti su brzo izjednačili i preokrenuli. Poravnao je V, Adžić u 25., na 1:2 povisio M:Brnović u 45+3, a konačnih 1:3 B. Sekulić u 90+5. 
 
0
Odigrane tri utakmice 10. kola Meridianbet 1. CFL
Tuzani noće - na čelu tabele!
Fudbaleri "Dečića" pobijedili su u podgoričkom naselju Stari aerodrom bjelopoljsko "Jedinstvo Franca" 3:1 u 19.kolu Prve lige i prenoćiće kao lideri prvoligaškog karavana.
Do 11. trijumfa vodili su ih Patrik Nonato u 23, Oliver Šarkić u 52. iz jedanaesterca i Kristijan Vuljaj u 63. minutu.
Jedini pogodak za "Jedinstvo Franca" postigao je Žarko Korać u 46. minutu.
"Rudar" - "Arsenal" 2:0. Bez pobjednika i golova završen je duel Petrovca i Mornara. 
 
0
U 11. kolu ABA Meridianđbet lige KK „Budućnost Voli“ – MP 82:76 ( 16;; 15, 23: 20, 22: 17, 17: 24)
Po tradiciji - "limenke" "razbijene"!
Po tradiciji, "limenke" su "razbijene" u "Morači" - U 11. kolu ABA Meridianđbet lige KK „Budućnost Voli“ – MP 82:76 ( 16;; 15, 23: 20, 22: 17, 17: 24).
U pobjedničkom timu po 11 poena Rajta, Popovića i Džonsa, koji je imao i šest skokova, dok je 10 ubacio Makundu.
Kod gostiju, 19 poena Besona, 14 bivšeg igrača Budućnosti Bojana Subotića. 
 
0
U drugoj utakmici glavne faze SP za rukometašice Senegal – Crna Gora 21:29 (8:18)
„Lavice“ se poigravale – opuštanje za Švedsku!
- Veoma važna pobjeda. Poslije onog što smo uradile u prvom poluvremenu, omogućilo mi je da u drugom ukažem priliku svim igračicama. Sada treba da se odmorimo i da čekamo utakmicu sa Švedskom – bila j zadovoljna Bojana Popović. Selektorka reprezentacije Crne Gore, poslije današnje, druge utakmice glavne faze na SP, u kojoj su njene izabranice prikazale prepoznatljivu igru - Senegal – Crna Gora 21:29 (8:18).
Za MVP meča proglašena je Itana Grbić. 
 
0
Meridianbet 1. CFL nastavlja se danas
"Dečić" noći - kao lider?!
Meridianbet 1. CFL nastavlja se danas. Biće odigrane tri utakmice, poslije kojih "Dečić" može bar da prenoći kao lider prvoligaškog karavana.
Kolo u 13 otvaraju "Rudar" - "Arsenel", "Dečić" - "Jedinstvo Franca" sastaju se od 15, a sat kasnije "Petrovac" - "Mornar".
Sjutra su na programu OFK "Mladost Lob bet" - "Budućnost" i "Jezero" "Stjeskameridianbet". 
 
0
selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, objavio je spisak igrača, koji će na pripreme za EP otputovati u Utreht
Poslije dvije godine - vratio se :Brguljan!
Nakon dvije godine i Olimpijskih igara u Tokiju vratio Draško Brguljan u naciionalni tim - Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, objavio je spisak igrača, koji će 10. decembra otputovati u Utreht, na sedmodnevne pripreme sa selekcijom Holandije, čime će zvanično početi i pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se od 4. do 16. januara održava u Hrvatskoj. 
 
0
Ženska "A" rukometna reprezentacija danas na SP igra protiv Senegala
Žele da se vrate - na pobjednički put!
- Čeka nas jako specifičan protivnik. Vidjeli smo da su igrale dobro i protiv Hrvatske, ali i protiv Švedske. Tako da mislim da moramo da se borimo, da fokus bude na odbrani i da postignemo određene lakše golove nego da se mučimo sa njima tokom naših napada, jer su veoma fizički jake, a igraju takođe dobro odbranu - poručila je iz Švedske Matea Pletikosić, srednji bek reprezentacije Crne Gore, koja danas (od 15,30) na SP igra protiv Senegala.
pobjeda je potrebna ne samo zbog borbe za četvrtfinale, već i zbog povratka na pobjednički put. Bolan poraz od Hrvatske mora se zaboraviti. Mora se dalje i bez najbolje golmanke grupne faze Svjetskog prvenstva Marte Batinović.. 
 
0
Na startu glavne faze SP za rukometašice Hrvatska - Crna Gora 26:25
Hrvatice opet - prejake za "lavice"!
             Hrvatska je kao i na prethodna dva meča na velikim takmičenjima slavila minimalnu pobjedu (26:25) na startu glavne runde Svjetskog prvenstva.
"Lavice" su se herojski borile, ali nijesu uspjele. Hrvatska je kao i na prethodna dva meča na velikim takmičenjima slavila minimalnu pobjedu (26:25) na startu glavne runde Svjetskog prvenstva.
Naša golmanka Marta Batinović završila je je u bolnici. na dodatnim medicinskim pregledima, nakon što je sredinom prvog poluvremena zbog povrede morala da napusti igru. 
 
0
Ženska "A" reprezentacija Crne Gore utakmicom protiv Hrvatske počinje glavnu fazu SP
"Lavicama" prva meč lopta - za plasman među osam!
- Svaki meč je meč generacije, jer se ona stvara. Kao što smo rekli, korak po korak, utakmicu po utakmicu završavamo, tako da je sada Hrvatska na redu. Ono što je dobro da smo imali sa njima taj kontrolni meč prije sedam dana, imamo iskustvo igranja sa njima i to znači puno. Ove tri utakmice i imamo puno materijala za ono što nas čeka, već smo krenuli da se pripremamo juče i danas polako. Imale smo i dan ekstra, to je dobro da djevojke koje su protiv Mađarske iznijele teret mogu da odmore - ukazuje Bojana Popović, selektorka "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra protiv Hrvatske (od 15,30) počinje glavnu fazu SP i imaju prvu meč loptu za plasman među osam najboljih na planeti. 
 
0
Trijumfalan završetak godine fudbalerki Crne Gore
Za baraž pogodile - Bulatović i Kuč!
- Prvo poluvrijeme je bilo dosta slabo, možda kao posljedica utakmice sa Farskim Ostrvima. Nakon 45 minuta, vidjeli smo da neće biti tako lako i odigrali smo mnogo bolje u nastavku, na kraju zasluženo slavili. Ako vratimo film na cijeli ciklus, sjetimo se poraza od Azerbejdžana kod kuće, pobijedili su nas iz jedinog šuta. Ovog puta smo bili dobri na oba dijela terena, posebno u nastavku. Mogli smo da damo još koji gol jer je bilo lijepih akcija, ukazao je Mirko Marić, selektor ženske fudbalske reprezentcije Crne Gore, koja Trijumfalno završava godinu - u finišu grupe C3, čime je došla do statusa jedne od tri najbolje drugoplasirane ekipe u Ligi "C". Pogocima nad Kiprom (2:0) - Slađane Bulatović i Armine Kuč obezbijedila su nastup u baražu za ulazak u Ligu "B" UEFA Lige nacija.  
 
0
Nakon što je završeno posljednje kolo u grupi "", poznat je i raspored "lavica" u glavnoj rundi u Helsingborgu
Na startu - protiv Hrvatica!
Rukometašice Crne Gore liderke su novoformirane grupe glavne runde na Svjetskom prvenstvu sa četiri boda, koliko ima i domaćin Švedska.
"Lavice" na startu glavne runde Svjetskog prvenstva igraće sjutra protiv Hrvatske. 
 
0
U 10. kola Evrokupa KK "Budućnost Voli" gostuje ekipi "Lijetkabelis"
Na pobjedu - pojačani Ferelon!
- Najvažnije jeste da se nadovežemo na utakmicu sa Borcem gdje je bilo dobrih stvari i da probamo da intervali tih dobrih igri budu što duži tokom utakmica. Više manje radićemo i ovog puta više na sebi, na našoj igri a kada je u pitanju Lijetkabelis imamo svega jedan trening da pripremimo taktiku i pripremu, koliko je to moguće ali i da se uklopimo sa novim igračem, da ga uvedemo u naš sistem. Lijetkabelis je promijenio trenera, sada ih predvodi Čanak i igraju dosta bolje sa dosta šuteva za tri poena, tipična litvanska ekipa. Sigurno da je u litvaniji težak teren, očekuje nas težak meč, za nas vrlo bitan i učinićemo sve da dođemo do pobjede koja nam je jako potrebna - istakao je Andrej Žakelj, trener košarkaša "Budućnosti Voli", koji u 10. kola Evrokupa u 10. kola Evrokupa ,
Na letu za sjever Litvanije biće i poslednje pojačanje Jogi Ferel.  
 
0
Crnogorske rukometašice zabilježile veliku pobjedu nad Mađarkom 24:18 (7:10)
"Lavice" otvorile - vrata četvrtinala!
U trećoj utakmici na SP ženska "A" rukometna reprezentacija Crne Gore pokazala je najbolje izdanje - savladale su glavnog konkurenta u grupi, Mađarsku 24:18 (7:10) - i otvorile vata četvrtinala svjetskog šampionata!
- Zadovoljni smo i prvim i drugim poluvremenom, u prvom je bila velika borba prije svega u odbrani, fantastična odbrana tokom čitave utakmice. U prvom dijelu smo promašile nekoliko situacija, Mađarska se odlijepila na ta tri gola. Međutim svjesne smo bile i znale smo šta hoćemo, da još malo treba da dodamo gas u odbrani i da nakon toga možemo da gradimo napad i za razliku od prvog u drugom smo to i pogađali. Marta je bila fantastična na golu. Toliko sam ponosna na sve djevojke i šta su večeras uradile i na sve ovo kako izmedju njih funkcioniše i koliko vjeruju jedna u drugu, to je vrlo bitno i onda je sve moguće - naglasila je selektorka "lavica" Bojana Popović, čije su izabranice  
 
0
U odloženoj utakmici 18.. kola Meridianbet 1. CFL "Jezaro" - "Mornar" 2:1 (1:1)
Dileme riješio - Škrijelj!
Golom Škrijelja u 50. minutu "Jezero" je soavilo nad "Mornarom" 2:1 (1:1), čime je kompletirano 18. kola Meridianbet 1. CFL.
< 
 
0
Ženska rukometna "A" reprezentacije Crne Gore večeras na SP igra protiv Mađarske
Pobjeda otvara - vrata četvrtfinala!
      - Kroz prethodne dvije utakmice rotirali smo sve igračice protiv tog trkačkog i atipičnog rukometa koji igraju Kamerun i Paragvaj. Suština je bila da se razigraju neke igračice, da prođu kroz te dvije utakmice, podignu nivo samopozdanja i da se istrenira fizička sprema za ono što slijedi. Mađarskom se bavimo već nekoliko dana. Možda nam je bila u glavama, pa je malo i poremetila tu utakmicu protiv Paragvaja, ali nekada tako i mora - ukazuje Bojana Popović, selektorka ženske rukometne "A" reprezentacije Crne Gore, koja - poslije očekivanih pobjeda nad Kamerunom i Paragvajem, večeras od 20,30 igraju na SP treću, najvažniju utakmicu u grupi, protiv Mađarske.
Meč velikog uloga, pobjeda donosi 1. mjesto i otvara vrata četvrtfinala 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|