Brze Cinjenice - Sport

2
Večerašnjim duelom u "Morači" košarkaši "Budućnosti Voli" i "Cibone" otvaraju četvrto kolo ABA lige
Podići nivo agresije - i čvrstine u odbran!
          - Nakon utakmice u Evrokupu bez dovoljno dana za pripremu, već dan nakon utakmice imamo pripremni trening za Cibonu koja je i u prva tri kola pokazala da je ekipa koja ima i glavu i rep. Ekipa koja je odigrala dobre utakmice i protiv FMP-a i protiv Borca, dobro prvo poluvrijeme protiv Partizana u Beogradu. Sa znanjem i iskustvom koje imamo sa njima u Sarajevu sa Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić" znamo da će nam trebati mnogo fokusa i energije kako bi utakmicu kontrolisali i riješili u svoju korist. "Cibona" je ekipa koja je građena na spoljnim linijama sa dosta šuteva za tri poena, sa dosta pik-n-rol i izolacija koje igraju njihovi bekovi tako da ćemo u tom dijelu morati biti na visokom nivou, mnogo većem nego protiv "Slaska". Moramo podići nivo agresije, nivo čvrstine u odbrani i u takvim okolnostima mislim da ćemo biti u prilici da utakmicu kontrolišemo i da savladamo neugodnog protivnika - ukazuje Petar Mijović, šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli", koja večerašnjim duelom sa "Cibonom" otvara četvrto kolo ABA lige. 
 
1
Stručni štab ženske omladinske reprezentacije Crne Gore objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup u preliminarnoj fazi kvalifikacija za EP 2024.
Za Austriju ide - 20 igračica!
    - Očekuju nas tri veoma teške utakmice. U grupi sa nama su ozbiljne i jake selekcije Austrije, Danske i Poljske. Narednih dana treniraćemo naporno, nadam se da će sve igračice koje su na spisku biti zdrave i da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici. Kroz te mečeve vidjećemo i na koga sve možemo da računamo za ,,A“ reprezentaciju. Bićemo oslabljeni neigranjem povrijeđene Lidije Stanić i Ajše Kalač, koja će biti sa ,,A” timom, ali i pored toga cilj ostaje da u sva tri meča budemo na što većem nivou - ukazao je Ivan Tatar, asistet delektora ženske U-19 omladinske fudbalske reprezentacije Crne Gore, a stručni štab "crvenih" djevojaka objavio je danas spisak igračica na koje računa za nastup u preliminarnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.  
 
1
"Sport Klub" prenosi sa utakmice Srbija - Crna Gora
I sportski i gospodski!
    "Sport Klub" prenosi da su prolazeći pored dijela tribina sa najvjernijim navijačima “sokola” reprezentativci Srbije dobili veliki aplauz od naših pristalica!
Uzvratili su im izabranici Dragana Stojkovića pozdravom i sve je završeno na sportski i gospodski! 
 
1
U 3. Kolu Eurocupa KK “Budućnost Voli” - "Slask" 103:98 (21:20, 29:24, 24:22, 29:23)
Meč obilježile - "trice"
Košarkaši "Budućnosti Voi" slavili su protiv "Slaska" iz Vroclava 103:98 (21:20, 29:24, 24:22, 29:23) u okviru trećeg kola Evrokupa.
Bila je ovo još jedna rutinska igra i pobjeda "plavo-bijelih", iako su gosti iz Poljske pokazali na momente da i te kako mogu da budu opasan protivnik.
Meč je obilježio sjajna šut za tri poena gdje smo na 24 uzeta šuta van linije 6,75 pogodili 12 puta za fantastičnih 50 odsto (sjajan večeras u tom segmenu Andrija Grbović koji je pucao 4/5 za tri). Titulu najboljeg igrača utakmice ponio je Kolbi Ros koji je za 18 minuta na terenu stigao da ubaci 19 poena (2/3 za dva, 3/3 za tri, 6/6 sa linije penala) i uz to podijeli 6 asistencija.  
 
1
U kvalifikacionoj utakmici za EP mlada U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala Vels 3:0
Poluvrijeme iz snova - za elitnu rundu!
Sjajnom partijom mlada U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Vels 3:0 i igraće u elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
- Čestitike momcima, ne samo za ovu, već za sve tri utakmice. Izgarali su na svakoj i ovo je, prije svega, njihova zasluga. Ujedno, ovo je i nagrada za mart, kada nijesmo imali sreće u elitnoj rundi za kadete, u kojoj je bilo dosta igrača iz ove ekipe. Kapa dolje momcima, hvala publici koja nas je podržavala na sve tri utakmice. Sada čekamo žrijeb i onda počinjemo pripreme za elitnu rundu. Nadam se da će momci imati minutažu u svojim klubovima, a i neka ovo bude podstrek ljudima u tim klubovima da daju priliku ovim igračima - kazao je selektor Goran Perišić. 
 
1
U 3. Kolu Eurocupa KK “Budućnost Voli” dočekuju poljski "Slask"
Sa navijačima - vratiti pobjednički ritam!
    - Poslije poraza od “Turk Telekoma”, jako je važno da i u Eurokupu vratimo pobjednički ritam. Favoriti smo protiv “Slaska”, ali moramo da odgovorimo obavezama, agresivno na spoljnju liniju, da je odvojimo od Parahuskog i Miletića. Protiv “Krke” I u nekim prethodnim utakmicama pokazali smo slabost u odbrani od kontranapada I u zagrađivanju koša. Od toga nam mnogo zavisi i očekujem da to bude puno bollje. Velika nam je želja da osjetimo atmosferu kakva je bila protiv “Litekabelisa” u prvom kolu Eurokupa – pozvao je vjerne navijače Petar Mijović, šef stručnog štaba KK “Budućnost Voli”, koja večeras od 18 u “Morači” igra protiv “Slaska” u 3. Kolu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. 
 
1
Fudbaleri Crne Gore odradili su na stadionu ,,Rajko Mitić“ zvanični trening uoči meča sa Srbijom
"Sokoli" vjeruju - "u dobar rezultat"!
- Ova utakmica je prava prilika da se Crna Gora još jednom predstavi u pravom izdanju, u onom koje nas je krasilo u ovim kvalifikacijama. Na dobrom smo putu, igramo dobar fudbal, dokaz tome je da smo praktično na 90 minuta od Evropskog prvenstva, Međutim, nećemo praviti veliki prtisak igračima, ponavljam - jedino što zahtijevam je da pruže maksimum. U prvom meču sa Srbijom 80 minuta smo kontrolisali situaciju na terenu, siguran sam da sjutra možemo to da ponovimo tokom cijelog duela. Ukoliko bude tako, vjerujemo u dobar rezultat. Želimo da zadovoljimo navijače i dostojno predstavimo crnogorski fudbal. Siguran sam da moji momci to mogu - istakao je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, pred duel sa Srbijom u kvalifikacijama za EURO 2024. 
 
1
Štoper Stefan Savić i golgeter Stefan Mugoša optimisti pred utakmicu u Beogradu
Na pobjedu - po "mađarskom receptu"!
       - Sigurno je da moramo da pružimo ppreko sto odsto svojih mogućnosti, da bi ostvarili nešto pozitivno. Oni imqju imperative da stvari riješavaju kod kuće. Izgubili smo od njih tri posljednje utakmice i sigurno je da su oni favoriti, ali I mi imamo naše šanse. To isto u Beogradu je uradila Mađarska I to je recept kako bi trebalo da mi izgledamo. Sigurno, ima prostora, imamo kvalitet da ih ugrozimo. Imamo I mlade momke I iskusne igrače i siguran sam da imamo šansu da je tražimo u Beogradu - ukazuje Stefan Savić, štoper fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore pred sjutrašnje gostovanje u Beogradu u kvalifikacionoj utakmici za EP.  
 
1
U drugom kolu kvalifikacija za EHF Euro Bugarska - Crna Gora 20:34 (11:13)
Opet u drugom - "lavice" pokazale "pravo lice"!
    Nakon Turske, "lavice" su u Šumenu savladale Bugarsku i već nakon dva kola, jasno je da osmo učešće na prvenstvima Evrope ne može da im izmakne - u drugom kolu kvalifikacija za EHF Euro Bugarska - Crna Gora 20:34 (11:13).
Ponovo su izabranice Bojane Popović dodale gas u nastavku - Bugarska je držala priključak i bila na minus, a onda sve je riješeno na početku nastavka - poslije osam vezanih golova izabranica Bojane Popović. Najefikasnije bile su Matea Pletikosić i Nina Bulatović, koje su mrežu tresle po šest puta, a u strijelce su se upisalee 12 igračica. Debitovala je i Nikolina Marković i pogodila iz sedmerca. Marina Rajčić i Marta Batinović upisale su po osam odbrana.
 
 
1
Crnogorske rukometašice u 2. kolu kvalifikacija za EHF Euro danas u Šumenu igraju sa Bugarskom
Pristupiti odgovorno i - "završiti posao"!
    - Utakmica protiv Turske pokazala je da možemo da igramo i sa takvim ekipama sa kojima se ne susrijećemo previse. Prvo poluvrijeme bilo je da uđemo u utakmicu I osjetimo ritam, a već drugo pokazalo je našu klasu i zrelost. Nadam se da ćemo tako nastaviti I protiv Bugarske. Te ekipe mogu da iznenade, što ne igramo previse protiv njih I što nam je sastav Bugarske nepoznat. Izgubile su od Srbije, ali sigurno e pružiti otpor jer igraju kući I znajući da igraju protiv nas. Nećemo dati na sebe, nadam se da ćemo pristupiti odgovorno i završiti posao - poručuje Marina Rajčić, golmanka najboljih rukometašica Crne Gore danas u Šumenu u 2. kolu kvalifikacija za EHF Euro igraju sa Bugarskom. 
 
1
U prijateljskoj utakmici fudbalskih "A" reprezentacija Crna Gora - Liban 3:2 (2:0)
Kuč debitovao - velemajstorijama!
Novi trijumf ,,hrabrih sokola“ obilježio je debitant Edvin Kuč, koji je prvi meč u nacionalnom dresu krunisao velemajstorski - sa dva lijepa gola u razmaku od tri minuta! U prijateljskoj utakmici fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Libana "hrabri sokoli" pobijedili su 3:2 (2:0).
Ujedno, postao je i prvi crnogorski reprezentativac sa dva postignuta gola na debitantskom nastupu. Večerašnju utakmicu na Gradskom stadionu u Podgorici zauvijek će pamtiti i Slobodan Rubežić, defanzivac "Aberdina" koji takođe prvi put obukao dres Crne Gore. 
 
1
Fudbalska "A" reprezentacija Crne Gore danas igra prijateljsku utakmicu sa Libanom
"Sokoli" igraju - "beogradsku uvertiru"!
    - Utakmica sa Libanom je dobra prilika da šansu dobiju igrači s manjom minutažom u proteklom periodu i oni koji su prvi put u nacionalnom timu. Dobro će nam ovo doći pred meč sa Srbijom, održaćemo tonus igrača koji budu na terenu, dok ćemo neke odmoriti. Očekujem da oni koji istrče na teren od prvog minuta pokažu maksimalnu odgovornost i pristup igri, da napravimo dobru uvertiru pred Beograd i podignemo ionako dobru atmosferu u timu. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome uz pomoć publike, čija podrška se pokazala veoma bitnom u meču sa Bugarskom u septembru – najavio je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore večerašnji (na "Gradskom stadionu od 18) prijateljski duel sa Libanom, koji je sokolima posljednja provjera pred utakmicu sa Srbijom 17. oktobra, u petom kolu kvalifikacija za EURO 2024. 
 
1
Na startu kvalifikacija za EHF Euro Crna Gora - Turska 39:23
U nastavku - "lavice" "rešetale"!
       "Lavice" su bile silovite na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - u prvom kolu kvalifikacija za EHF Euro Crna Gora - Turska 39:23 (16:14).
Poslije "samo plus dva" u prvih 30 minuta, na premijeri na startu kvalifikacija najbolje crnogorske rukometašice zablistale su u "Bemax areni" i izrešetale mrežu gošći. Na krilima sjajne Dijane Mugoše u 45. minutu došle su do dvocifrene prednosti – 27:17, pa je do kraja bilo vremena i za egzibiciju i debi Jelene Vukčević u dresu seniorske reprezentacije. Mugoša je bila najefikasnija sa osam golova, Nina Bulatović je postigla šest, Tatjana Brnović i Itana Grbić po pet, a Jelena Despotović četiri. Sjajna na golu bila je Marta Batinović koja je svih 11 odbrana upisala u drugom poluvremenu, dok je Marina Rajčić imal pet intervencija. 
 
1
Omladinska U-19 fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala sa Engleskom 0:0 u grupi 12 preliminarne runde kvalifikacija za EP
Protiv favorita - osvojili bod!
          - Želim da čestitam momcima na htjenju i zalaganju i odnosu prema utakmici. Zaslužili su večeras ovaj bod protiv Engleske koja je, kao što sam i rekao u najavi, dominantna u ovom uzrastu. To su dokazali i u ovom meču, dolaze iz jakih liga, fizički i tehnički su dominantni, ali smo uspjeli da odgovorimo na pravi način na njihove kontre i polukontre. Zahvalio bih se i predivnoj publici koja je došla na tribine da bodri ove momke i bila naš dvanaesti igrač. Volio bih da dođu i na dva naredna meča i budu uz ove igrače. Fokus je sada da se što prije oporavio i spremimo za meč koji nas čeka već za dva dana protiv Austrije. Večeras ćemo da gledamo i analiziramo, pa ćemo onda pričati o njima - ukazao je Goran Perišić, selektor omladinske U-19 fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je remijem sa Engleskom otvorila nastup u grupi 12 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
 
1
Za prijateljsku fudbalsku utakmicu Crna Gora - Liban
Danas počinje - prodaja ulaznica!
       Prodaja ulaznica prijateljsku utakmicu sa Libanom počeće danas od 10 na biletarnici SC ,,Morača“. Ulaznice za će biti u prodaji i sjutra od 10 do 18, kada počinje "uvertira za Srbiju".
Cijene ulaznica za utakmicu sa Libanom su - Zapad C i D 8€, Zapad B i E 6e, Zapad A i F pet, Istok B, C, D, E, F 5€, Istok A i G 3e, Jug i Sjever svi sektori tri ura.
 
 
1
Poslije uspješnog starta u Evropi, košarkaši "Budućnosti Voli" večeras u drugom kolu Eurokupa gostuje "Turk Telekomu"
Pokušaće da - iznenade favorita!
- Egzekucija u oba pravca mora biti na visokom nivou, preciznost u izvođenju i defanzivnih i ofanzivnih zadataka ukoliko mislimo da uvedemo utakmicu u jedan ritam koji nama odgovara. Sigurno da će biti teško, takvu utakmicu i očekujemo, za takvu utakmicu se i spremamo ali isto tako moram da kažem da mi u Tursku bez ambicija ne idemo, želimo da pokušamo da napravimo iznenađenje. Prevashodno želim da damo sve od sebe i vidimo za šta će to biti dovoljno jer ponavljam da je Turk Telekom jedna od najboljih ekipa u ovom takmičenju - ukazao je pred večerašnju utakmicu Petar Mijović, šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli", koja poslije uspješnog starta u Evropi i pobjede nad "Lietkabelisom", večeras u drugom kolu Eurokupa gostuje "Turk Telekomu". 
 
1
Dušan Bakić, napadač "Dinama" iz Minska, u sjajnoj formi pred utakmice "hrabrih sokola" sa Libanom i Srbijom
Najvažnije sa Srbijom - nadamo se najboljem!
- Svakako, najvažnija je utakmica sa Srbijom i nadamo se najboljem. Prije toga, imamo utakmicu sa Libanom na kojoj će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom. Pokušaćemo da damo sve od sebe, da se dokažemo i da dobijemo utakmicu. Biće rotacija, selektor će odmoriti igrače za Srbiju. Lijepo je biti standardan u reprezentaciji, čast je igrati za Crnu Goru. Glavno je da je atmosfera dobra. Teško je ne misliti na Srbiju, ali profesionalci smo i prva nam je utakmica sa Libanom. Poslije ćemo raditi analizu i pripremati se za utakmicu sa Srbijom, koliko je to u kratkom periodu moguće. Danas svaka utakmica je teška, nebitno je što je ovo prijateljska. Nećemo se opuštati, mećemo potcijeniti protivnika - odgovorio je novinarima Dušan Bakić, napadač "Dinama" iz Minska, koji je u sjajnoj formi došao na pripreme za utakmice "hrabrih sokola" sa Libanom i Srbijom.  
 
0
Tužna vijest iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore
Preminuo Petar Porobić!
Petar Porobić, nekadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, preminuo je iznenada u 67. godini.
Petar će ostati upamćen kao neko ko je kao selektor donio prvu zlatnu medalju Crnoj Gori, osvojivši sa svojim “ajkulama” zlato na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Malagi. 
 
0
U posljednjoj utakmici 12. kola Meridian 1.CFL „Budućnost“ – „Rudar“ 2:0 (1:0)
Dali dva - za ddrugo mjesto!
             Golovima Sekulovića u 19. i Mrvaljevića u 94. minutu „Budućnost“ je rutinskom igrom savladala „Rudara“ 2:0 (1:0). Time je komplatirano 12. kolo Meridian 1.CFL, posslije kojeg „plavo-bijeli“ zauzimaju drugo mjesto na tabeli, sa bodom manje od lidera „Dečića“.
U Meridianbet 1.CFL predstoji pauza zbog obaveza reprezentacije, a prvenstvo se nastavlja 21. oktobra. 
 
0
Rukometašice Crne Gore, osvajačice bronzane medalje sa posljednjeg prvenstva Evrope, počinju kvalifikacije za EHF Euro 2024.
"Lavice" startuju - protiv Turske!
Rukometašice Crne Gore, osvajačice bronzane medalje sa posljednjeg prvenstva Evrope, počinju kvalifikacije za EHF Euro 2024. koji će biti održan u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. To će "lavicama" biti prva utakmica pred domaćim navijačima, a prvi protivnik u kvalifikacijama biće im Turska.
Rivali u kvalifikacionoj grupi 6 su još Bugarska i Srbija, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izboriće po dvije prvoplasirane selekcije iz osam grupa, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|