Brze Cinjenice - Sport

1
U 1. kolu preliminarne faze EP za rukometaše Crna Gora - Mađarska 24:26
"Lavovi" ispustili remi - ceh plaća Island?!
                - Sve je to sport, sve se to dešava na tako velikim takmičenjima. Velika je žalost iz prostog razloga, zato što je sve bilo na nama. Sve je zavisilo od nas, imali smo taj poslednji napad. Bilo što je bilo, Bane je preuzeo svoju odgovornost, što je sportski. On je dao prije te golove, sada je promašio. Mislim da je to sve krivica naša, što smo izgubili, nije njegova krivica za taj šut - ocijenio je Luka Radović promašeni sedmerac i propuštenu priliku za remi sa Mađarskom, šut Branka Vujovića koji je Palašić odbranio - u 1. kolu preliminarne faze EP Crna Gora - Mađarska 24:26.
- Nadam se da ćemo biti pravi i sjutra i da ćemo ući u fajt sa njima i da ćemo se, što bi mi rekli, pobiti. I da, nadam se na kraju da ćemo izvući maksimum iz te utakmice i savladati ekipu Islanda - optimista je Aleksandar Bakić.
Nedjelja u 18 termin je za utakmicu u kojoj će naši rukometaši imati priliku da se revanširaju Islandu za poraz sa 10 golova razlike na prethodnom šampionatu Evrope.  
 
1
Na porazu startu EP rukometaša u Minhenu Crna Gora - Mađarska 24:26
Previše griješili, Šola čestitao - na borbi!
- Moji igrači su se borili svih šesdeset minuta kao lavovi.Imali smo problema u odbrani sa njihovim pivotima, znali smo da igraju većinom tu oko crte, međutim zaista su moćni i jaki na tim pozicijama. Došli smo u poziciju da možemo čak i pobijediti a onda smo napravili par tih tehničkih grešaka koje nisu karatkteristične za nas, odvilo se tako da smo na kraju imali zadnji napad, htio sam staviti dva pivota, kroz glavu mi je prošlo da nemamo Vuka, da je dobio crveni karton, a onda je ideja bila da šutiramo sa distance jer su i Branko i Vuko to dobro radili tokom meča ali eto nismo imali sreće - Vlado Šola, selektor "A" reprezentacije rukometaša Crne Gore, uprkos pstartu porazu na EP u Minhenu 24:26. 
 
1
U četvrtfinalu vaterpolo EP u Zagrebu Italija - Crna Gora 14:8.
"Ajkule" poražene - "zasolio" im Di Soma!
       - Kada nam je loš igrač više, uvuče se nervoza, idonosimo loše odluke u napadu. Uprkos dobrom otvaranju meča, čim je Italija povela, nijesmo uspjeli da se vratimo. Moramo sve to analiziramo . ukazao je Vladimir Gojković, selektor vvaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, koja je u četvrtfinalu EP poražena od Italije 8:14.
"Ajkule" su bile bolje samo u prvoj četvtfini i poslije serije Italije 8:1, Di Soma je postigao četiri gola, ostale su nemočne.
Najefikasniji u italijanskoj selekciji, na čijem se golu istakao Marko Del Lungo sa deset odbrana, bio je Eduardo Di Soma sa četiri gola.
U crnogorskoj selekciji, Đuro Radović je postigao dva, a po gol Jovan Vujović, Marko Mršić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić i Dušan Matković. 
 
1
Rukometaši Crne Gore večeras od 20.30 protiv Mađarske počinju svoj sedmi nastup na prvenstvima Evrope
Oni favoriti - imamo naše adute!
       - Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji", poručio je lijevi bek Vuko Borozan, povratnik u naš nacionalni tim, kojivečeras od 20.30 počinju svoj sedmi nastup na prvenstvima Evrope.
- Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača - istakao je i lijevo krilo Miloš Vujović.
Međutim i Borozan i Vujović sigurni su u jedno:
- Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja - utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu. 
 
1
U meču osmine finala vaterpolo EP u Zagrebu Crna Gora - Njemačka 10:5 (3:1, 3:2, 4:1, 0:1),
Izborili četvrtfinale - i vizu za SP!
    Uprkos tome što su natupili bez dvojice kažnjenih - Spajića i Popadića - i što u posljednjoj četvrtini nijesu zatresli mrežu pritivnika, „ajkule“ su u meču osmine finala pobijedile Njemačku 10:5 (3:1, 3:2, 4:1, 0:1), pa će se u četvrtfinalu, sjutra od 20,15 u Zagrebu, sastati sa Italijom. Istovremeno, izabranici Vladimira Gojkovića izborili su i vizu za SP.
Naša selekcija je kontrolisala duel sa Njemcima, nije igrala na maksimalnom nivou, ali je bila dovoljno dobra da ostvari sigurnu pobjedu. Tri gola postigao je Aleksa Ukropina, dva Kanstantin Averka, po jedan Miroslav Perković, Marko Mršić, Vasilije Radović, Dušan Matković i Jovan Vujović.  
 
1
U 14. kolu grupe „B“ Eurocupa „Budućnost Voli“ – „JL Bourg „ 78:74; (15:14;15:25;21:15;27:20)
Preko favorita – umiješali se za osminu finala!
       Košarkaši „Budućnosti Voli“ savladali su u „Morači“ – „JL Bourg „ 78:74(15:14;15:25;21:15;27:20) revanširali se favoritu za poraz u prvom meču i umiješali se u trku za osminu finala Eurocupa.
Gostima su prepustili samo drugu četvrtinu, a ostale tri bile su pod kontrolom crnogorskog predstavnika. Najefikasniji kod "Budućnosti" bio je Mekinli Rajt sa 16 poena. Makundu je dodao 12, Mihailović 11, a Pol 10.
Kod "Burga", koji je upisao treći poraz, istakli su se Luis i Morgan sa po 13 poena.
U narednom kolu, “Budućnost Voli” gostovaće “Arisu, direktnom konkurentu za mjesto među osam.
 
 
0
Crnogorski reprezentativni golman Nebojša Simič uoči Evropskog prvenstva rukometaša u Njemačkoj
"Lavovi" ne prijete - rivalima nije svejedno!
- Nismo sad u poziciji nekome da prijetimo, ili da postavljamo visoke ciljeve ispred nas, znam sigurno da nikom nije svejedno kada igra protiv Crne Gore. izgradili neku reputaciju da smo jako borbeni da možemo da iznenadimo najjače reprezentacije. Tako da sve tri selekcije koje su s nama u grupi ući sa nekom dozom bojaznosti ili predostrožnosti i smanjiti naše šanse da ih iznenadimo. Izvučeni smo iz četvrtog šešira, tako da teoretski oni svi imaju prednost nad n ama, ali moraće to da pokažu na terenu - napminje crnogorski reprezentativni golman Nebojša Simič uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj. 
 
0
Crnogorski vaterpolisti igraće u osmini finala Evropskog prvenstva, vjerovatno protiv Njemačke
Hrabre "ajkule" - "peterci" prate!
          Crnogorski vaterpolisti igraće u osmini finala Evropskog prvenstva, vjerovatno protiv Njemačke, Španija i Hrvatska idu direktno među osam najboljih - epilog je posljednjeg kola grupe "A" na Evropskom prvenstvu.
“Ajkule” su u vatrenoj atmosferi u Dubrovniku nakon peteraca savladali Hrvatsku 15:13 (2:4, 3:1, 3:4, 3:2, 4:2), osvojila treće mjesto, a na osnovu svega što su pokazale u duelu sa domaćinom zaslužile više, zaslužile pobjedu u regularnom dijelu, postigle i gol za trijumf, ali su sudije kontroverzno procijenile da je Đuro Radović 12 sekundi prije kraja šutirao iz šest metara. 
 
0
U 9. kolu lige šampiona nova blamaža ŽRK "Budućnost" i poraz od ĆSM Bukurešta 44:26
Borbenost loša - mreža puna "do vrha"!
- ĆSM je odigrao odličan meč, a mi nijesmo bili spremne jer smo dugo bilo razdvojene zbog Svjetskog prvenstva i odradile smo samo nekoliko zajedničkih treninga. To se vidjelo na terenu jer nije postojala timska igra. Odbrana je bila užasna, primile smo mnogo golova. Moramo da radimo na tome, primile smo veliki broj lakih golova. Znale smo da će biti veoma teško, jer ĆSM Bukurešt ima sjajan sastav, ali energija i borbenost mog tima su bili loši. Razočarana sam jer su igračice mogle da pokažu mnogo više. Moramo naporno da radimo da ispravimo ove greške i budemo bolje u narednim mečevima – kazala je Bojana Popović, šefica stručnog štaba ŽRK "Budućnost" poslije nove blamaže njenih izabranica koje su u 9. kolu lige šampiona i poraza od ĆSM Bukurešta 44:26. 
 
0
U drugom meču grupe "A" vaterpolo EP Španija - Crna Gora 14:12 (4:2, 4:4, 2:3, 4:3)
Protiv "furije" - "ajkule" u finišu posustale!
Najbolju igru do sada na vaterpolo EP u Hrvatskoj vaterpolo reprezentacija Crne Gore nije bila dovoljna protiv jednog od kandidata za evropsko zlato - u drugom meču grupe "A" vaterpolo EP Španija - Crna Gora 14:12 (4:2, 4:4, 2:3, 4:3).
Aleksa Ukropina, Stefan Vidović i Marko Mršić su sa po tri gola bili najefikasniji u našem timu, dok je Petar Tešanović imao 12 odbrana. Alvaro Granados se upisao pet puta u španskoj selekciji, tri pogotka postigao je Felipe Perine.
Posljednji meč u grupi A, Crna Gora igra u ponedjeljak protiv Hrvatske od 20,15.  
 
0
Na "Croatia cupu" "A" reprezentacije rukometaša Crne Gore poražena i od Slovenije 37: 32
Selektoru "lavova" - slika puno jasnija!
          - Poslije ovih pripremnih utakmica, slika je puno jasnija. Vidjelo se koliko ko može i to će odrediti roster selekcije za utakmicu sa Mađarskom na EP - istakao je Vlado Šola, selektor "A" reprezentacije rukometaša Crne Gore, koja je, poslije poraza od Hrvatske, doživjela i drugi poraz na "Croatia cupu", od Slovenije 37: 32.
Vuko Borozan i Vuk Lazović najefikasniji sa po pet golova.
Nebojša Simić upisao je osam odbrana u prvom poluvremenu, a Nikola Matović sedam u nastavku.
    
 
0
U crnogorskom derbiju u 15. kolu AdmiralBet ABA lige KK "Budućnost Voli" - "Mornar Barsko zlato" 103:100 (23:20;25:26;20:22;18:18;17:14)
Do "upisane" pobjede - tek na produžetak!
- Mislim da je ovvo još jedna utakmica u kojoj nije bio pravi pristup. Krenuli smo kako treba, onda ego, i individualne ambicije opet nas stave u situaciju da se borimo za pobjedu protiv tima koji je pokazao veću želju nego mi. Zadnja tri dana pričam o pristupu oko ove utakmice, ali neki pojedinci to nisu shvatili. Sve se ovo već par puta dešava, izgleda da neki igrači ne mogu na način na koji ja vidim, ali je ego ipak jači - ukazao je Andrej akelj, trener KK "Budućnosti Voli", koji je bio nezadovoljan i parslije pobjede u crnogorskom derbiju u 15. kolu AdmiralBet ABA lige nad ekipom "Mornar barsko zlato", do koje su njegovi izabranici došli tek poslije produžetka 103:100 (23:20;25:26;20:22;18:18;17:14). 
 
0
Na "Croatia cupu" u Poreču najbolji crnogorski rukometaši poraženi od Hrvatske
Uprkos porazu - ostvarili cilj!
- Rezultat nije primaran, htjeli smo da vidimo parove koje smo uigravali u odbrani i napadu. Ostvarili smo cilj, bilo je puno dobrih stvari, vidjelo se mnogo na ovoj utakmici , da imamo veliko zajedništvo, što je jako važno, ali i veću širinu, više prostora u odbrani, a to nas uz odbrane golmana i tranziciju drži u životu. Ima još detalja koje bi trebalo preciznije naštimovati - napomenuo je Vlado Šola, selektor "A" reprezentacije Crne Gore, koja je danas na "Croatia cupu" u Poreču poražena od Hrvatske 29:25.
Sjutra, drugog dana turnira koji im je posljednja provjera pred EP "lavovi" igraju sa Slovenijom.

    
 
0
U prvom kolu grupe 1 vaterpolo EP u Dubrovniku Crna Gora – Francuska 10:10 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3) poslije "peteraca" 20:19
Tešanović zaustavio - Kruziju!
Odbrana Tešanovića, koji je u 10. seriji "Peteraca" zaustavio Kruziju, a Ukropina bio precizan za prva dva boda crnogorskih "ajkula" - u prvom kolu grupe 1 vaterpolo EP u Dubrovniku Crna Gora – Francuska 10:10 (2:4, 2:1, 3:2, 3:3) poslije peteraca 20:19.
Crna Gora u narednom meču u subotu od 17.45 igra protiv Španije. 
 
0
Košarkaši "Budućnost Voli" sjutra otvaraju kalendarsku 2024. duelom protiv "Mornara" iz Bara
U crnogorskom derbiju - nikad veći favoriti!
- Odbrana i priprema meča, u kojem smo uspjeli da anuliramo MVP ABA lige, Luku Božića doveli su do toga da slavimo u Zadru i tako na vrijeme trgnemo sezonu u drugom smjeru.
Na red dolazi duel sa "Mornarom", koji se nalazi u dosta teškoj situaciji, pa možemo da kažemo da nikad nismo bili veći favoriti u najvećem crnogorskom derbiju - poručuju iz KK "Budućnost Voli", koja sjutra od 18, u 15. kolu AdmiralBet ABA lige, otvaraju kalendarsku 2024. duelom protiv "Mornara" iz Bara. 
 
0
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas počinje nastup na Evropskom prvenstvu, čiji je domaćin Hrvatsk
Na debiju - "ajkule" se pitaju!
   - Odradili smo sve što smo planirali u tri sedmice priprema. Izabrali smo 15 igrača za koje mislimo da su najbolji u ovom momentu i vjerujem da smo spremni da na najbolji način predstavimo Crnu Goru. Uvijek je otvaranje turnira specifično, spremamo se za taj meč i mislim da imamo velike šanse da pobijedimo. Tako ćemo se i postaviti - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore, koja utakmicom protiv Francuska danas od 17 otvara EP u Dubrovniku.
U grupi su još Španija i domaćin Hrvatska, koje se sastaju od 20,15, a direktan plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije u grupi.  
 
0
Najbolji crnogorski rukometši na "Croatia cupu" igraće protiv Hrvatske i Slovenije
Za "lavove" - "generalka" za EP!
-Igraćemo protiv odličnih ekipa, možda na papiru boljih od nas, ali mi ćemo otići u Hrvatsku da pobijedimo. Imamo još samo dvije utakmice da isprobamo neke nove stvari, jer razlika je kada probate neke nove varijante na treningu i utakmici, gdje ima pritiska. Među tim, daleko od toga da nam rezultat neće biti bitan - istakao jedesni bek Branko Vujović uoči polaska za Poreč, gdje će na "Croatia cupu" najbolji crnogorski rukometaši, što će im biti generalna provjera pred EP u Njemačkoj.
Stručni štab je odlučio da golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović neće konkurisati za mjesto u timu za predstojeću akciju, tako da je otputovalo 18 "lavova":  
 
2
KK "Budućnost Voli"
Vratio se - Kamenjaš!
       Kenan Kamenjaš, košarkaš SC "Derby", ponovo je igrač "Budućnost Voli"!
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone pruža sjajne partije u dresu "Studenata" i jedan je od najboljih centara ABA lige.
Ove sezone bilježi 14.2 poena uz 9.3 skoka i 1.5 asistencija u prosjeku u ABA ligi i na Super kupu. Sa "Studentima" je osvojio Super Kup u Podgorici na kojem je bio i MVP takmičenja. 
 
2
Kompanija M:tel i u 2024. biće partner Košarkaškog saveza Crne Gore
Nastavili deceniju - zlatnog prijateljstva!
- Izuzetno sam ponosna što će prvi ugovor, koji potpisujem kao predsjednica, biti baš sa našim tradicionalnim partnerom. Teško je pronaći dovoljno pravih riječi kako bih se zahvalila kompaniji MTEL na pomoći koju nesebično pruža crnogorskoj košarci sve ove godine. Ulažući u košarku, ne ulaže se samo u naše reprezentativne timove već i u ljepšu budućnost i zdraviju naciju. Zato iskreno vjerujem da je sport segment našeg društva koji zaslužuje posebno podršku - ukazala je predsjednica Košarkaškog saveza Jelena Dubljević, koja je danas sa izvršnim direktorom M:tel-a Zoranom Milovanovićem potpisala novi jednogodišnji ugovor i na taj nalin saradnja od 2013. biće nastavljena i naredne godine.  
 
1
U posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu za rukometašice Crna Gora - Češka 28:24 (14:10)
"Lavice" potvrdile - da su elita!
U duelu u kojem su kontrolisale dešavanja tokom svih 60 minuta, pobjeda protiv Češke 28:24 (14:10) u posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu za uspješan kraj prvenstva na kojem su nove “lavice” pokazale da je Crna Gora elit a svjetskog rukometa. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|