Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Gradonačelnik Podgorive o bivšoj ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović
Jezivo zloupotrijebia djecu!
- Jeziva zloupotreba djece u političke svrhe. Prije nekoliko dana, uprava Resursnog centra “Podgorica” (za djecu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju) nezvanično je informisala roditelje štićenika da će im u goste doći predstavnici Glavnog grada biv kako bi im podijelili poklone uoči Nove godine. Gradonačelnik i gradska uprava nijesu imdgali nikakva saznanja o tome - napisao je na FB profilu gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković o postu+ 
 
2
Predsjednikk DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević u emisiji "Link" RTCG najavio
Predajemo Đukanoviću - potpise za Lekića!
- Aktuelna parlamentarana većina danas ili sjutra poslaće predsjedniku države Milu Đukanoviću pismo sa 41 potpisom podrške Miodragu Lekiću, kao mandataru za sastav nove vlade.  
 
2
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o targetiranju i prijetnjama uredništvu portala "Standard"
Sramno i kukavički - kako takvima priliči!
             - Sramno i kukavički, kako ovakvima i priliči - prokmentarisala je targetiranje i prijetnje upućene uredništvu portala "Standard" putem glasila In4s ptargetiranje i prijetnje upućene uredništvu portala "Standard" putem glasila "In4s" i tamošnjih komentara poslani ca SDP Draginja Vuksanović Stankovič i dodala:
- Nadležni učinioce ovako gnusnih napada da privedu pravdu. Puna podrška medijskim priliči -poslenicima i slobodnoj riječi.  
 
1
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković apelovao sa Tweetera
Za suverenu i evropsku - u utorak svi!
- Kada se brani Crna Gora i evropske vrijednosti mora da nas ima. Mirno, demokratski, sa porodicama, prijateljima, onima koji postuju različitosti, koji žele dobro, sa onima koji su budućnost…Da nas ima sve više za suverenu i evropsku Crnu Goru. Biće nas u utorak, u 19 sati svi u Podgoricu - apelovao je sa Tweetera potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
1
Press konferencija DPS o odlukama parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore
Antievropska pučistička većina - skrenula!
- Antievropska pučistička većina je ponovo izglasala izmjene i dopune zakona o predsjedniku uprkos mišljenju Venecijanske komisije. Ono što se danas desilo ne možemo nazvati nikako drugačije vec ustavnim pučem - ocijeni je sinoć na press konferenciji šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković.

 
 
1
Rekli su - poslanica BS Kenana Strujić Habrić šefu poslaničkog kluba DF Slavenu Radunnviću
Na vašu riječ - završavali smo u grobnicama!
- Kada smo nekome od vas devedesetih vjerovali na riječ, završavai smo u - grobnicama - obratila se danas u parlamentu poslanica BS Kenana Strujić Habrić šefu poslaničkom kubu DF Slavenu Radunoviću. 
 
1
Bošnjačka stranka najoštrije osudila napad na poslanike BS Sulja Mustafića i "Force" Genci Niimanbegua
Apeluju na - smirivanje tenzija!
- Bošnjačka stranka još jednom poziva građane na suzdržanost i smirivanje tenzija, jer građanski mir nema alternativu. Iako se Crna Gora danas nalazi u ozbiljnoj političkoj, društvenoj i institucionalnoj krizi, pozivamo sve aktere na dijalog. Pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi, da kroz medijaciju pomogne da Crna Gora krene putem prosperiteta i i izlaska iz trenutne krize - apeovala je BS, koja je najoštrije osudila napad na poslanike BS Sulja Mustafića i "Force" Genci Niimanbegua, napminjući da pojedinci koji stoje iza ovih napada ne pripadaju organizatorima današnjeg protesta. 
 
1
DPS ukazuje na opasne namjere neustavne parlamentarne većine
Većina istrajna u - rušenju poretka!
- Naša država se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi, koju je prouzrokovala neustavna parlamentarna većina te se kao jedini izlazak iz nje nameće što hitnije održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Ovom prilikom pozivamo građane da masovnim odazivom sjutra iskažu svoj stav povodom namjere neustavne parlamentarne većine da državu uvede u anarhiju, i da dostojanstveno, civilizovano ali i odlučno stanu u zaštitu ustavnog poretka - zaključuje DPS i ukazuje da postoji namjera neustavne većine da istraje u rušenju ustavnog poretka i da u potpunosti blokira evropski put Crne Gore. 
 
1
Nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora u Šavniku
Na kršenje zakona - Tužilaštvo i MUP nijemi!
- Ni osmu sedmicu zaredom nadležni državni organi nisu u stanju da sprovedu zakon i omoguće održavanje izbora na preostala dva izborna mjesta u Šavniku - primjećuje na TWitteru član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković:
- Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ostali su nijemi na kršenje zakona i uzurpiranje izborna prava dijela građana Šavnika - i dodaje da su dešavanja u Šavniku najbolji odraz stanja u kojem se crnogorske institucije danas nalaze.  
 
1
Lider "PzP" Nebojša Medojević objavio na FB da se ovakve državne i poliitčke krize rješavaju se efikasno samo na jedan način
Izbori što prije i - vanredno stanje!
- Ovakve državne i poliitčke krize rjavaju se efikasno samo na jedan nacin. Uspostavljanje nacionalnig jedinstva u borbi   protiv mafije koja je zarobila drzavu i njene instrucije - objavio je na FB lider "PzP" Nebojša Medojević - Što prije izbori, Vlada nacionalnog spasa stanje!i vanredno stanje!!! 
 
1
Ivan Vujović, generalni sekretar SDP, očekuje da se paralamentarna većina vrati ustavnom i demokratskom rješavanju krize
Jedino rješenje - vanredni izbori!
          - Nakon jasnog stava Venecijanske komisije da neustavne izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore treba odbaciti očekujemo da se paralamentarna većina vrati ustavnom i demokratskom rješavanju krize koje je jedino moguće organizovanjem hitnih vanrednih parlamentarnih izbora - napominje generalni sekretar SDP Ivan Vujović. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o inciddentu na aerodromu
Preispitati rad - preepadnutog tužilaštva!
- Nema krivice bez dokaza i osude bez presude. Hitno preispitati rad postupajućeg tužioca zbog nesavjesnog rada povodom incidenta koji se desio juče na podgoričkom aerodromu u kojem je učestvovalo obezbjeđenje Milana Kneževića iz DF i Ivan Gardašević sa Cetinja. Prepadnuto tužilaštvo radi po nalogu Dritana i srpskih obavještajnih službi. Podrška porodici Gardašević - reagovala je poslanica SDP  
 
0
"Socijaldemokrate", povodom napada na dvoje njihovih
Po nalogu brata Abaza - SDT škaljarsko!
- Dok žmure na jasne dokaze iz SKY aplikacije o umiješanosti samog državnog vrha u šverc cigara, dok se Rade Milošević slobodno šeta Crnom Gorom zato što nije propjevao ime Dritana Abazovića, dok Šavničanke i Šavničani osmi put, usljed nesposobnosti tužilaštva, neuspješno pokušavaju da ostvare svoje biračko pravo, dok se iz SDT igraju ping-ponga da li je protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac podignuta ili nije podignuta optužnica, u ovom slučaju su se, vrlo promptno, stavili na raspolaganje škaljarskom bratu i krenuli da rade po njegovom nalogu - saop[tila je "Socijaldemokrate", da je "Specijalno državno tužilaštvo krenulo, po nalogu škaljarskog brata Abaza, u obračun sa dvojicom poslanika". 
 
0
DPS inicirala sastanak predsjednika poslaničkih klubova za dogovor o izboru sudija Ustavnog suda
Predsjednik bi o izborima - Abazović za neparan broj!
- Imajući u vidu da smo na prethodnom sastanku, u organizaciji predsjednice Skupštine Danijele Đurović od lidera poslaničkih subjekata dobili potvrdu da postoji spremnost za dogovor, vjerujem da bi sastanak šefova klubova bio dobar put za nastavak dijaloga i pronalaženje rješenja političke krize - istakao je Danijel Živković, predsjednik kluba poslanika DPS, koja je inicijator današnjeg sastanka predsjednika poslaničkih klubova da bi se dogovorili o izboru sudija Ustavnog suda.
- Ako smo spremnost da razgovaramo o drugim pitanjima, o utvrđivanju datuma za prijevremene parlamentarne izbore, da se ustane o urušavanja sistema ussvajanjem neustavnih zakona u parlamentu,onda smo spremni da razmisimo o korekciji našeg stava po pitanju tehnologija za popuna Ustavnog suda. Možda možemo u ovom trenutku glasati za izglasavanje jednog sudije Ustavnog suda - ističe Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.  
 
0
Rekli su - poslanik SD Damir Šehović u emisiji "Aritmija" Gradske RTV
Država sve više - liči na praznu ljušturu!
    - Naša država bukvalno se raspada u svim sferama i polako pretvara u državu bez društva. Polako gubi svoju suštinu i sve više liči na praznu ljušturu. a institucije su gotovo pa klinički mrtve , već neko vrijeme nemamo vladu jer je ova u tehničkom mandatu - ukazao je poslanik SD Damir Šehović u emisiji "Aritmija" Gradske RTV, autorke Tamare Nikčević.
 
 
0
Poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Dragutin Papović o proslavi godišnjice
Nije osvrt već - demonstraccija ideologije!
- Proslavu godišnjice Podgoričke skupštine koju su upriličili Republika Srbija i Crkva Srbije u Crnoj Gori, uz sasluživanje Srpskog nacionalnog savjeta i nove-stare skupštinske većine, pogrešno je posmatrati kao njihov osvrt na istorijski događaj. Ova proslava je demonstracija ideologije Podgoričke skupštine. Ta ideologija se svodi na cilj koji je aktuelan od Ilije Garašanina: se svodi na cilj koji je aktuelan od Ilije Garašanina: uništiti nezavisnu državu Crnu Goru i pripojiti je Srbiji - ukazuje u autorskom tekstu poslanika DPS u Skupštini Crne Gore Dragutina Papovića. 
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković u emisiji "Pressing" na Gradskoj RTV
Igranje sa državom - vodi u nestabilnost!
- Kada postoje neke stvari koje su očigledne, pa i građaninu koji nije pravnik, u tom dijelu ne treba da postoji dilema da li je nešto u skladu sa Ustavom, barem za nas poslanike, koji treba u tom momentu da raspravljamo o tom predlogu zakona u parlamentu. Kao što vidite, dodaje, igranje sa državom, sa institucijama, riječima, vodi u političku nestabilnost - podsjećajući da je SDP o Zakonu o predsjedniku Socijaldemokratska partija je u više navrata rekla da je to Zakon koji je suprotan Ustavu Crne Gore jer se njime u potpunosti derogiraju nadležnosti predsjednika države i on se svodi na običnog službenika, ukazala je Draginja Vuksanović Stanković gostujući u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV. 
 
0
Narcisoidno samo samohvalisanje sumnjivim rezultatima GP URA
Nikad bolji parametri - pobijediće mržnju!
- Uprkos opstrukcijama i patološkoj mržnji onih koji su državu opljačkali i kriminalizovali i koji joj ne žele dobro mi nastavljamo sa predanim radom za normalno i pristojno društvo. Neka rezultati govore. Crna Gora – dom svih njenih građana!
Dok se drugi guše u mržnji, netrpeljivosti, zarobljeni u vremenu i prostoru gdje su i iznikli (devedesete godine), aktuelna Vlada Dritana Abazovića bilježi impozantne rezultate i bilanse - narcisoidnim samohvalisanjem sumnjivim re 
 
0
Rekli su - besramna i neistinita izjava Andrije Mandića
Imamo pozitivan odnos - prema Podgoričkoj skupštini!
       - Ja sam, naravno, srpski političar u Crnoj Gori i mi imamo pozitivan odnos prema Podgoričkoj skupštini i njenom nasleđu. Posmatrati taj događaj na osnovu konteksta danas pogrešno je jer su se u tom vremenu u Crnoj Gori svi izjašnjavali kao Srbi. Danas to nije tako i mi poštujemo pravo da se izjašnjava kako ko želi, ali tražimo i da se nama poštuje pravo da baštinimo, tradicionalni srpski identitet i da budemo Srbi - besramno, a o nacionalnosti neistinito rekao je jedan od lidera "Demokratskog fronta" Andrija Mandić. 
 
3
Poslanica SDP Draginja Vuksanovi' Stanković, povodom
Niko kao izdajnik - ne mrzi!
- Kralj Nikola je o učesnicima Podgoričke skupštine 1918. rekao: "Eto vidite li što radi jedna šačica Crnogoraca. To su izrodi, bijednici, jadnici i potplaćeni izdajnici! Boga mi, jednoga dana skupo će oni da plate to njihovo izdajstvo što čine prema svojoj grudi zemlje".
Kako tada, tako i danas. Niko nikoga ne mrzi tako kao izdajnik izdanu domovinu. Kao ni što tadašnji izdajnici nijesu, tako ni današnji koji rade protiv Crne Gore neće izbjeći odgovornost pred sudom istorije. Današnji će jednog dana krivično i zakonski odgovarati - navela je Vuksanović-Stanković na Tviteru.  tada, tako i danas. Niko nikoga ne mrzi tako kao izdajnik izdanu domovinu. Kao ni što tadašnji izdajnici nijesu, tako ni današnji koji rade protiv Crne Gore neće izbjeći odgovornost pred sudom istorije. Današnji će jednog dana krivično i zakonski odgovarati - navela je Vuksanović-Stanković na Tviteru.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15|