0
Knjiga sedmice - "Zaradite više, napredujte brže" - Brajan Trejsi
Recepti za - karijeru!

- “Ne želim da se deset ili dvadeset godina gegam za gomilom” - maksima je Brajana Trejsija, autora knjige "Zaradite više, napredujte brže" u kojoj je postavio temelje za jednu uspešnu karijeru i nelimitirajuću zaradu. Mudrost kako zauzeti ključne stavove neophodne za pretvaranje beznačajnog posla u karijeru i odličnu novčanu nadoknadu koja život znači - moć jasne vizije, značaj pozitivnog razmišljanja, koliko vrijedi postati uticajan, moć razionalnog odlučivanja, investiranje u druge - Trejsi otkriva u 21. poglavlju. Koristite se dvadesetjednom najboljom idejom:

Odlučite šta tačno želite. Ne možete pogoditi metu ukoliko je ne vidite. Definišite vaš idealni posao i nikada nemojte prestati da mu stremite dok ga ne dobijete.
Odaberite pravu kompaniju. Uradite vaš domaći zadatak i uverite se da ste se posvetili kompaniji u kojoj možete ostvariti veliki uspeh.
Izaberite pravog šefa. Uverite se da vam se dopada, da ga poštujete i da predstavlja ličnost za koju možete dati najbolje od sebe.
Razvijte pozitivan stav. Uvek tražite dobro u svakoj situaciji i posvetite sebe tome da budete dobra osoba sa kojom ostali žele da rade i kojoj žele da pomognu.
Stvorite uspešan imidž. Ne žurite dok se oblačite, doteruj te se i ličite na pobednika u svakoj poslovnoj aktivnosti.
Počnite ranije, radite predanije i ostanite duže na poslu. Uvek tražite načine kojima ćete preći dodatnu milju, da uradite više kako bi ste zaradili više.
Idi te do kraja. Posvetite se tome da dajete uvek najveći mogući doprinos.
Tražite ono što želite. Jasno govorite i tražite mnogo više odgovornosti, prilika i novca.
Čuvajte svoje poštenje kao svetinju. Budite iskreni, neosporni i istinoljubljivi u odnosu sa drugim ljudima.
Mislite o svojoj budućnosti. Stalno tražite načine da poboljšate profit svoje kompanije i vaš posao u nedeljama i mesecima koji slede.
Koncentrišite se na svoje ciljeve. Usmerite svoju mentalnu i fizičku energiju na najvažnije rezultate u svom poslu.
Usresredite se na rezultati. Angažujte sve svoje intelektualne i fizičke mogućnosti na ostvarivanju najvažnijih rezultata u svom poslu.
Budite onaj koji rešava probleme. Stalno tražite bolje, brže, jeftinije načine da rešite probleme s kojima se suočavaju vaša kompanija i vaš šef.
Oslobodite svoju urođenu kreativnost. Praktikujte usmeravanje vašeg uma na iznalaženje novih ideja, kako bi ste pomogli vašoj kompaniji da do rezultata dođe brže, jeftinije i lakše nego pre.
Ljude stavljajte ispred svega. Tražite načine da pomognete šefu i drugima da daju maksimalan doprinos kompaniji.
Stalno ulažite u sebe. Čitajte, izužavajte, pohađajte seminare i slušajte audio programe svakog dana da bi ste uvećali svoje znanje i veštine.
Obavežite se na najbolje. Rešite da budete savršeni u obavljanju stvari koje su zaista važne vašoj kompaniji i mušterijama.
Koncentrišite se na mušteriju. Postavite potrebe i dobrobit vaših mušterija u centar donošenja svih svojih odluka.
Usresredite se na krajnje rezultate. Odnosite se prema svakom izvoru prihoda i rashoda kao da je reč o vašem ličnom novcu i uvek tražite načine da poboljšate finasijske rezultate vaše kompanije.
Razvijte ličnu pozitivnu moć. Rešite da postanete osoba koja poseduje stručnost i uvek postiže najbolje rezultate za svoju organizaciju.
Uradite brzo posao. Razvijte reputaciju osobe koja brzo posti`e rezultate i na koju se svako može osloniti.




E. Dautović

Posjeta : 2961