1
Pljevljak osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti
Sugrađaninu zapalio kola?!

    Službenici Područne jedinice Pljevlja danas su identifikovali, lišili slobode i zadržali D.P. (25) iz Pljevalja, zbog sumnje da je, tokom noći, izazvao požar na vozilu, vlasništvo njegovog sugrađanina.
Osumnjičeni D.P. je, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave podnijete po nepoznatom počiniocu, predat tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Policijske mjere upućuju na sumnju da je D.P, oko 00,50, došao do porodične kuće D.Đ, koja se nalazi u Zlatiborskoj ulici u Pljevljima, i prišao putničkom vozilu „Renault 5“, vlasništvo Ž.M. iz Pljevalja, koje je bilo parkirano ispred pomenute kuće.
Osumnjičeni D.P. je potom, kako se sumnja, britvom koju je imao sa sobom probio rezervoar na vozilu i šibicom zapalio proliveno gorivo, nakon čega se udaljio sa lica mjesta.
Dežurnu službu PJ Pljevlja o događaju je obavijestio kontakt policajac, kojem je jedan građanin prijavio požar na vozilu. Policija je odmah po obavještenju preduzela službene mjere i radnje, koje su dovele do identifikovanja i lišenja slobode osumnjičenog.
O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio vršenje uviđaja.




Posjeta : 2162