2
Zajednička akcija poliije i carinarnika u Nikšiću na suzbijanju sive ekonomije
"Bura" zaplijenila robu - vrijednu devet hiljada!

    Službenici MUP – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić, u zajedničkoj akciji „Bura“, usmjerene na suzbijanje sive ekonomije, koju su sproveli sa službenicima Uprave carina, otkrili i oduzeli veću količinu akcizne robe u vrijednosti od skoro 10.000 eura.


Policijski i carinski službenici, postupajući na osnovu operativnih saznanja, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istrage Osnovnog suda u Nikšiću, juče su pretresli dvije kuće i pomoćne objekte u Nikšiću koje koristi S.P. (33) iz Nikšića.
Pretresom je pronađena i oduzeta veća količina alkoholnog pića, kao i izvjesna količina energetskih napitaka, ukupne vrijednosti 9.215,50 eura za koje S.P. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.
Akcizna roba je oduzeta i predata Upravi carina, a o događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Nikšiću, koji se izjasnio o kvalifikaciji krivičnog djela.
Protiv S.P. je nadležnom tužiocu, u redovnom postupku, podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.




Posjeta : 2153