1
Prošlog mjeseca otvoren nalog - Marihuana CG tržište
Traže drogu preko - "Fejsa" i "Tvitera"!

    Zbog moguće prodaje droga preko društvenih mreža, crnogorska policija provjerava nekoliko naloga na Fejsbuku i Tviteru.

Prema nezvaničnim podacima iz policije, do sada u Crnoj Gori nije bilo prijava da se preko društvenih mreža prodaje droga.
- Provjeravamo naloge u granici naših zakonom propisanih ovlašćenja. S obzirom da je kompanija Fejsbuk locirana u SAD preko međunarodne pravne pomoći i Interpola tražimo podatke za korisnike - kazao je sagovornik iz policije.
Inspektori su do sada u nekoliko navrata za druga krivična djela tražili podatke od Amerikanaca.
- Politika Fejsbuka je zaštita ličnih podataka korisnika. Obično šalju informacije u slučajevima ukoliko postoji prijetnja nacionalnoj bezbjednosti, zbog krivičnih djela dječje pornografije - saopštio je izvor Vijesti iz policije.
Već nekoliko godina u zemljama Latino Amerike, Zapadne i Centralne Evrope na društvenim mrežama aktivni su nalozi koji veličaju drogu, ali i na kojima se mogu naći najčešće lažni brojevi telefona, adrese i mejlovi preko kojih se mogu poručiti opijati.
Od prošle godine pojavili su se i slični internet nalozi u zemljama regiona. Neki od aktivnih naloga na Fejsbuku su "Prodaja marihuane Vrbas", "Marihuanna Prodaja - Apatin". U Crnoj Gori, koja je prepoznata kao zemlja tranzita lakih i teških droga ka zemljama Evropske unije, trenutno je aktivan nalog "Marihuana crnogorsko trzište", otvoren prošlog mjeseca.




Posjeta : 2511