0
Dvije akcije nikšićke policije
Oduzeli veću količinu oružja!

    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska vatrenog oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, prethodnih dana u dvije odvojene aktivnosti pronašli su i oduzeli četiri komada vatrenog oružja – tri puške i jedan pištolj, tri tzv. klasa eksploziva, detonatorske kapisle i veću količinu municije - saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Službenici CB Nikšić 28. aprila, postupajući shodno prethpdno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili su pretres kuće i drugih prostorija, kao i prevoznih sredstava koje koristi I.D. (30) iz Nikšića.
Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 3 klasa eksploziva, 4 komada detonatorskih kapisli, pištolj „vojno – državni“, vojnu pušku nepoznate marke, lovačku pušku (jednocijevku) nepoznate marke, 31 komad municije različitog kalibra, svežanj detonirajućeg štapina i rezervni okvir od pištolja i zaštitnu – gas masku.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se oduzeto oružje i municija upute Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji.
Policijski službenici prethodno su, 22. aprila, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi S.P. (52) iz Nikšića.
Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke ,,M 48“, cal. 7,9 mm i 38 metaka istog kalibra.
O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se oduzeto oružje i municija upute Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji navedenog događaja.




Posjeta : 1586