2
"Prednost domaćeg terena"
P(o)razne tibine!

    Proteklih dana Podgorica je bila domaćin jednoj košarkaškoj, reprezentativnoj i jednoj rukometnoj, klupskoj utakmici. I to ne bilo kakvim, naprotiv. Zajedničko im je da su gosti bili više nego respektabilni, a oba meča bila su od izuzetne važnosti za crnogorske košarkaše i rukometašice. Bili su to oni "mečevi na jednu loptu" u kojima može da prevagne prednost domaćeg terena. U oba borbena i rezultatski neizvjesna meča domaće ekipe su poražene., a jedan od razloga, ako ne i presudni, bile su p(o)razne tribine. Gosti gotovo da su imali brojniju, pogotovo na rukometnoj utakmici, bučniju podršku!

Bolnije od sportskih poraza upravo je to što je nekada i za jače protivnika neosvojiva "Morača" izgledala kako je izgledala. Još od otvaranja sportskog centra u Podgorici posjeta "Morači" bila je više nego dobra. Bez obzira na to je li u pitanju košarka, rukomet, kik-boks...i bez obzira na važnost događaja i na rejting protivnika. Često se tražila i "karta više", a nerijetko taj "igrač više" nosio je domaćina do važnih pobjeda i nad realno jačim protivnicima.
Pitanje koje se nameće jeste šta se to, gotovo preko noći, dogodilo? Istinskim ljubiteljima sporta teško je objasniti da nacionalni košarkaški tim nema pravu podršku u kvalifikacijama za SP i to protiv evropskog prvaka, da su navijači okrenuli leđa i dojučerašnjim ljubimicama, dvostrukim evropskim šampionkama i to kada se "neke nove klinke" bore za još jedan plasman u završnicu Lige šampiona.
Opravdanje nije moguće naći ni u lošem vremenu, ni zbog TV prenosa, ni u cijeni ulaznice. Slično je i kada je ulaz besplatan.
Umjesto bilo kakvog komentara, po(r)uka iz Saragose, gdje košarkaška reprezentacija Crne Gore danas igra još jednu kvalifikacionu utakmicu za SP. Koliko u španskoj košarkaškoj federaciji vjeruju u podršku govori i to da se meč igra u dvorani Pabeljon Princ Felipe, koja prima 11 hiljada gledalaca. Nadaju se da će biti makar 10 hiljada navijača, a u prilog im ide to da su prodali već 8 hiljada ulaznica.



B.Čukić

Posjeta : 1632