1
U derbiju kvalifikacione grupe "AA" za OI u Roterdamu Crna Gora - Grčka (4:1;1:1;1:1;2:1)
Pobjedu donijela - odbrana!

    -Odlično smo počeli utakmicu. Poslije toga nismo iskoristili neke šanse, ali je i golman Grka bio na visokom nivou. Odbrana je donijela pobjedu. Možemo da budemo zadovoljni, ali smo tek na pola puta. Imamo još četiri meča do kraja. Primiti od Grka samo četiri pogotka je odlična stvar. Prošli put smo od njih primili 12 golova. Željeli smo jedno od prva dva mjesta u grupi, da rastemo kao ekipa - ocijenio je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je danas u derbiju grupe "A" savladala i Grčku 8:4 (4:1;1:1;1:1;2:1).

- Najvažnije je bilo da dobro i agresivno počnemo, sa mnogo plivanja, jer je ovo mlad tim. Nisam mlad ja i još neki igrači, ali nekima je ovo prvo veliko takmičenje i nije im lako da igraju svakog dana. Smatram, ipak, da možemo da ostanemo na ovom nivou do samog kraja turnira - istakao je kapiten "ajkula" Draško Brguljan.
Crnogorski vaterpolisti upisali su treći trijumf i napravili odlučujući korak ka prvom mjestu u grupi. Savladali su u dosadašnjem dijelu takmičenja i Kanadu 21:7 i Brazil 15:5.
Dvoostruki strijelci za Crnu Goru bilis u Draško Brguljan i Marko Petković, dok su po gol postigli Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić i Dušan Matković. Strijelci za Grčku bili su Dimitrios Skumpakis, Joanis Funtulis, Stilianos Argiropulos i Konstantinos Murikis.
Crna Gora će u posljednjem kolu, sjutra u 13 igrati sa Gruzijom.

GRČKA - CRNA GORA 4:8 (1:4, 1:1, 1:1, 1:2)


Sudije: Buć (Španija), Derviju (Francuska). Igrač više: Grčka 9 (2), Crna Gora 8 (3). Peterci: Grčka 1 (1).

Grčka: Zerdevas (12 odbrana), Genidunijas, Skubakis 1, Kapocis, Fudulis 1 (1), Papanastasiju, Dervisis, Argiropulos 1, Murikis 1, Kolomvos, Juvecis, Vlahopulos, Galanidis.

Crna Gora: Lazović (devet odbrana), Brguljan 2, Perković, Petković 2, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina 1, Ivović 1, Spaić 1, Matković 1, Radović, Kandić.




Posjeta : 550