1
Najbolji teniser svijeta stigao do 20. grend slem titule u karijeri
Đoković osvojio Vimbldon!

    Najbolji teniser svijeta Novak Đoković osvojio je Vimbldon, pošto je u finalu pobijedio Italijana Matea Beretinija nakon preokreta 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Đoković je tako stigao do 20. grend slem titule u karijeri, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju trofeja na najvećim turnirima.

Đoković je danas stigao do šeste titule na Vimbldonu, čak devet puta je slavio na Australijan openu, ima i dva trofeja na Rolan Garosu, te tri na US openu.
Takođe, on je na putu da osvoji i kalendarski grend slem, pošto mu je današnja pobjeda donijela treći grend slem ove godine, poslije Australijan opena i Rolan Garosa.
Nijedan teniser nije osvojio prva tri grend slema u sezoni još od Roda Lejvera 1969. godine.
Ovo je Đokovićeva 85. titula u karijeri.
Na drugoj strani, trenutno deveti teniser svijeta igrao je svoje prvo grend slem finale i nije mu pošlo za rukom da postane prvi Italijan sa tom titulom poslije Adrijana Panate sa Rolan Garosa 1976.
Đoković je dominirao na startu meča, u četvrtom gemu je stigao do brejka , a potom ga je i potvrdio 4:1.U osmom gemu je imao set loptu, nakon čega je neobjašnjivo stao.

Beretini se pribrao i malo po malo hvatao ritam.

U devetom gemu je oduzeo servis rivalu, zatim uveo set u taj-brejk, gdje je nadigrao Đokovića 7:4.
Izgubljeni set nije poremetio najboljeg teniser svijeta, koji je vrlo brzo stigao do ubjedljivih 4:0, uz dva brejka.
Potom je bilo i 5:1, ali je onda Beretini reagovao i vratio jedan brejk za 5:4.
U narednom je, međutim, Đoković realzovao četvrtu set loptu za izjednačenje 6:4.
I u trećem setu je viđena velika borba. Đoković je taj dio igre prelomio brejkom u trećem gemu.
Italijan je, doduše, prijetio do kraja, pa je u šestom gemu prokockao dvije brejk lopte. Đoković je zadržao koncentraciju, izvukao se i stigao do preokreta u setovima.
Đoković je brejkom u sedmom gemu četvrtgo seta trasirao put ka pobjedi. Do kraja je još jednom uzeo servis rivalu i rutinski priveo meč kraju.




Posjeta : 415