2
U prijepodnevnim satima izbio požar u blizini brda Gorice
Vatrogasci gase - vjetar pali!

Požar širokih razmjera u blizini brda Gorice koji je izbio u prijepodnevnim satima Služba zaštite i spašavanja uspjela je da u 12.17 stavi pod kontrolu, ali zbog jakog vjetra proširen je na druge lokacije i aktivno se radi na stavljanju vatre pod kontrolu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je kazao da se kompletan sastav Službe, sa 22 vatrogasno-spasilačka vozila, danas nalazi na terenu.
   - Pored nas angažovane su i kolege iz Danilovgrada, Bara, Cetinja, i upravo dolaze kolege iz Kolašina. Imali smo veliku pomoć naših kolega i veoma smo zahvalni na tome. Angažovan je i jedan avion koji je u posjedu Direktorata za zaštitu i spašavanje, čiji prelet očekujemo brzo, uz dva helikoptera Vojske Crne Gore, sa korpama za gašenje požara. Jedan požar je jutros stavljen pod kontrolu vrlo brzo, međutim, nakon par sati, požar je raširen na više lokacija - rekao je Janković.
- Praktično cijeli dan kolege iz Službe zaštite i spašavanja, podržane od strane kolega iz drugih gradova Crne Gore, vode rat sa vatrenom stihijom, koja je zahvatila jedan značajan dio brda Gorice - ukazao je gradonačelnik dr Ivan Vuković.
Iskazujući divljenje zbog rada vatrogasaca, on je naglasio da nema dilemu da će kolege odgovoriti i ovom zadatku.
Zbog sumnje da su požari podmetnuti, imajući u vidu da je za kratko vrijeme vatra zahvatila više različitih lokacija, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.




Posjeta : 462