2
Opštinski odbor DPS Nikšića o (ne) glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić
Spasili Kovačevića - braneći svoje interese!

    -Uklanjanjem sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine Nikšić tačke o glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, lokalna vlast je pokazala svu svoju neodgovornost, bahatost, ali i kukavičluk, nespremna da se suoči sa posljedicama svoje politike i svojih postupaka. Takođe, ovim činom su pokazali i omalovažavajući odnos prema građanima Nikšića, zahvaljujući čijim glasovima su se našli na funkcijama - ocijenio je Opštinski odbor DPS Nikšić.

- Marko Kovačević i družina koja ga podržava danas su još jednom, upravo ovim činom, negirali genocid u Srebrenici i oskrnavili spomenik Ljuba Ćupića, što je najprecizniji opis kleronacionalističke ideologije koju zastupaju i koju žele da nametnu antifašističkom Nikšiću. Svakako, rame uz rame sa DF-om i Kovačevićem u ovakvom ponašanju stoje i Demokrate, koje su na skupštinskom odboru glasale protiv prijedloga da se raspravlja o Kovačevićevoj smjeni, čime su ga direktno podržale u svemu što radi. Tu je zajedno sa njima i URA, koja je uredno prećutala sve ove Kovačevićeve ispade, prije svega zarad sitnih ličnih interesa lokalnih funkcionera ove stranke.
Svakako, skidanje sa dnevnog reda tačke o glasanju za razrješenje Kovačevića neće nas spriječiti da stalno podsjećamo Kovačevića, a prije svega građane Nikšića, na sve opasnosti u koje lokalna vlast svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi građanski, antifašistički i slobodarski duh našeg grada. Na njihov skandalozni odnos prema Nikšiću i njegovoj tradiciji imaćemo adekvatan odgovor.




Posjeta : 371