3
Konferencija za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina
Umjesto šampanjca - "zapjenili" zaplijenom!

- Danas je dvostruki istorijski dogadjaj. Prvo, što se desila promjena vlasti, a drugo, što je prije nekoliko dana urađena važna akcija. Sinhronizovanim djelovanjem Uprave policije, Uprave carinna i Poreske uprave, u saradnji sa međunarodnom zajednicom napravljena je najveća akcija. Vlada je danas predložila da nagradi te učesnike - tri rukovodioca dvostrukomplatom, sedam policijskih i dvojicu carinskih službenika jednom patom. Možda to izgleda simbolično, ali jeste jedan znak kojim pokazujemo da će u budućem vremenskom periodu naša strategija biti vezana za pobošljanje materijalnih uslova u kojima radi posebno Uprava policije. Na ovoj veikoj akciji čestitke stižu sa svih strana, mnogo ih je iz međunarodnne zajednice, ali nije čestitao niko iz prethodne vasti. Jedna od naših kjučnih aktivnosti jeste borba protiv organizovanog kriminaa i korupcije. Ovo je prvi veliki iskorak, pored brojnih koji će da uslijede - naglasio je predsjednik Vade Crne Gore Zdravko Krivokapić na ionferenciji za medije povodom policijske akcije "187", u kojoj je zaplijenjeno 1400 kilograma kokaina.

- Ovo je istorijski rezultat, 1400 kilograma kokaina rezultat je na kojem bi nam pozavidjele i SAD,, ili bilo koja veća država svijeta koja ima enormno veće mogućnosti. Mala Crna Gora ima veliku volju koju demonstriramo iz dana u dan. Ne postoji mafija koja nije napadnuta u prethodnom periodu. Uz mnogo skepse građana, rezutati u borbi protiv kriminaa se isporučuju. Poruka i međunarodnoj javnosti je i to što ne mogu da nas prate druge institucije sistema. Sada svi razumiju da postoji naslijeđeni dio sistema koji želi to da opstruira. Pozivam Skupštinu Crne Gore da što prije dođe do Tužiačkog savjeta. Pozivam da se kompetiramo kao tim, da u borbi protiv korupcije i visokog kriminaa država bude jedinstvena. Da svi oodradimo posao koji je do nas i da se zajednički radujemo odbrani Budžeta i interesa građana Crne Gore. Vrijednost jedne pošijke narkotika jednaka je vrijednosti pet super luksuznih bolnica u Crnoj Gori, ili 10 savremenih pogona na sjeveru. Ovo više nije sigurna luka za kriminace, ovo je globalan rezultat - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.
- Ova akcija dio je globalne akcije i Crna Gora je pouzdan partner u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Informacije koje su došle do naših organa nisu nigdje procurile. Sektor bezbjednosti djeluje koordinisano, ozbijno i kome se vjeruje. Crna Gora snažno korača naprijed na putu evropskih integracija. Ovo je najjboja potvrda - istakao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.





Posjeta : 390