2
Povodom oproštajnog pisma funkcionera ANB Luke Bulatovića
Alarmantnost je realnost!

    - Zabrinutost je realna - nedvosmislene riječi Gabrijela Eskobara, zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan - bile su prvo što sam pomislio poslije oproštajne poruke funkcionera ANB Luke Bulatovića. Posljednji pasus njegove poruke i njegov posljednji čin jasno govore - "alarmantnost je realnost!".


O samoubistvima se nerado piše, taj lični čin nije za novinarski komentar. Međutim, ostavljanjem oproštajne poruke, očigledno je da je i Bulatović - koji najviše pominje porodicu, službu i Crnu Goru - žrtvovao sebe da bi živjela - porodica, služba i Crna Gora! Ne samo njegova, porodice i Crna Gora svih nas!
Oni koji su ga bolje poznavali ovako su reagovali:
- Čovjek koji je služio svojoj zemlji 30 godina, obavljajući komplikovane i teške zadatke, suočavajući se sa najsloženijim bezbjednosnim situacijama, uprkos pritiscima raznih "politika" i (ne)ljudi, ipak bira da ostane lojalan svojoj zemlji i umjesto izdaje bira smrt.
- Radi perspektive, Bulatović je bio na jednoj od ako ne i na najodgovornijoj poziciji u državi. Na takvoj poziciji može samo da bude najkvalitetnija osoba i najveći profesionalac. Nažalost, doživio je da mu se čitav rad uruši dolaskom advokata kavačkog klana na čelo agencije.
- Oproštajna poruka Bulatovića je toliko teška za pročitati, ovaj čovjek zaslužuje veliko poštovanje, neka mu je laka crna zemlja.
Uz saučešće njegovoj porodici i želju da su mu potomci zdravi, završiću Bulatovićevim riječima:
- Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešava zadnjih dana, zadnjih mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja, koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi da u njoj i moja i vaša djeca, i djeca njihove djece i buduća pokoljenja uspješno i napredno žive. Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi. Neka je vječna Crna Gora!"




B.Č.

Posjeta : 444