3
Završeni radovi na izgradnji sportsko-rekreativne zone na Staroj Zlatici
Grad ispunio - obećano u avgustu!

- Ono što je bila kruna naših napora odnosi se na ovaj projekat, čijom smo rezalizacijom na 12.500 m2 dobili prelijepi prostor, dominantno namijenjen mlađoj populaciji, ali i našim nešto starijim sugrađanima, sa brojnim sadržajima i dva sportska poligona - naglasio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je sa saradnicima, obišao završene radove na izgradnji nove sportsko-rekreativne zone na Staroj Zlatici.
Ukupna vrijednost projekta izgradnje sportsko-rekreativne zone je 218.000 eura, od čega je 60.000 eura donacija kompanije "Bemax".

- Ovo je još jedan u nizu projekata koje smo realizovali sa ciljem unapređenja kvaliteta života u različitim djelovima grada. U avgustu ove godine smo obećali da ćemo u naredna tri mjeseca na ovom prostoru izgraditi savremenu sportsko-rekreativnu zonu i da ćemo riješiti problem saobraćajne veze ovog naselja sa magistralnim putem. U pitanju je dio Dunavske ulice, koji je u tom trenutku bio vrlo problematičan - podsjetio je Vuković.
- Znam da su ljudi sa Zlatice decenijama čekali ovako nešto, i naša ideja je da se na proljeće iskopaju dva bunara, da se razvuče mreža za navodnjavanje, i na taj način se sačuva novoformirana zelena površina. U narednoj fazi ćemo na isti način urediti i ostatak ovog platoa, tako da će Zlatičani stvarno moći da se ponose ovim mjestom - zaključio je Vuković i zahvalio kompaniji Bemax i privrednim društvima Glavnog grada, Agenciji za stanovanje, Zelenilu, Komunalnim uslugama i Vodovodu i kanalizaciji na vrijednom radu i pomoći da se ovakav projekat u tako kratkom roku realizuje.
- U saradnji sa Glavnim gradom, sa ekipama gradskog Zelenila, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje uspješno smo realizovali projekat izgradnje sportsko-rekreativne zone na Zlatici. Vrijednost donacije kompanije Bemax je 60.000 eura. Na ovom prostoru izgradili smo pješačke staze od rizle, dva sportska terena, platoe sa spravama za vježbanje i druge sadržaje - istakla je ispred kompanije "Bemax" Jovana Vuksanović.




Posjeta : 414