0
Odbor DPS Prijestonice
Nakon izdaje - URA bez potpisa!

    -Učestali populistički nastupi predstavnika cetinjske URA, predstavljaju samo nespretan pokušaj popravljanja izdajničkog imidža koji su nepovratno stekli u Prijestonici. Loša im je procjena ako smatraju da će se intenzivnim napadima na DPS i njenog predsjednika nekako povratiti sa dalekih margina političkog života Cetinja - ocjenjuje DPS Prijestonice.

Nedavni skup GP URA, održan u tajnosti i u uskom krugu preostalih članova, upravo i govori o snazi i brojnosti ovog političkog pokreta na Cetinju. Zato nas ne iznenađuje da su inicijativu Demokrata – koji uzgred, rapidno gube i ono malo birača što su imali na Cetinju – dočekali kao slamku spasa. Nikog ta inicijativa nije toliko obradovala, koliko cetinjsku URU. A kako i ne bi nakon svega što su napravili Cetinjankama i Cetinjanima petog septembra, otkad su u Prijestonici na nivou statističke greške.

Čemu mogu da se nadaju:

- Oni koji su pobjegli da ne bi glasali protiv zakona kojim je SPC faktički postala vlasnik imovine građana Crne Gore.

- Oni koji su bili u mišjim rupama, daleko od Cetinja, dok je nad ljudima u Prijestonici vršena najgora tortura.

- Oni koji nijesu imali hrabrosti da sa svojim sugrađanima stanu na Belveder i na Dvorski trg, dok su njihovi šefovi izmišljali "molotovljeve koktele".

- Oni koji su zdušno i prilično poslušno, pod skutima "srpskog sveta" i njime oduševljenog Zdravka Krivokapića.

- Oni koji su digli ruke za ministre koji progone Cetinjanke i Cetinjane, koji kažnjavaju cetinjsku djecu zbog antifašizma, a odobravaju četništvo u crnogorskim školama.
Razumljivo je da nakon ovakvog minulog rada, imaju problema da skupe i same potpise podrške izbornoj listi, i zato čine sve da spriječe birače da iskoriste pravo glasa petog decembra. Nijesu baš toliko politički neznaveni da ne razumiju sa koliko glasova bi ih Cetinjani ispratili sa izbora, cijeneći njihovu hrabrost i odvažnost, poput one kada je njihov Filip Adžić, kao niko u istoriji Crne Gore, utekao iz Skupštine i sakrio se u mišiju rupu specijalno napravljenu u kabinetu njegovog partijskog šefa.




Posjeta : 370