1
Povodom obilježavanja 30 godina od rađanja ideje o stvaranju "Republike Zabjelo"
Za svaku godinu - zasađena po sadnica!

       - Povodom 30 godina, zasadili smo 30 različitih sadnica odraslog drveća, između ostalog i sadnice murve koje neće praviti plodove, odnosno neće na taj način ugrožavati kvalitet i komfor lokalne sredine. Ono što valja naglasiti da je u mandatu ove gradske uprave rekonstruisan niz saobraćajnica, zasadili smo nove drvorede i nastojali da u cjelosti poboljšamo uslove života”, istakao je Vuksanović, dodajući da je za narednu godinu na prostoru gdje su danas zasađene sadnice planirano dodatno uređenje prostora i formiranje novih sadržaja za djecu - glavni administrator Vuksan Vuksanović iskazao je zadovoljstvo zbog današnjeg okupljanja povodom 30 godina neformalne inicijative, odnosno grupe Zabjelo Republika i podsjetio da je gradska uprava u proteklom periodu posvećeno radila na unapređenju kvaliteta života u ovom dijelu grada.

Vuksanović je, kao jedan od najznačajnijih projekata za narednu godinu, najavio i rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića.
- Planirano je da se započne proces eksproprijacije i da se stvaraju uslovi za pretvaranje ove ulice u saobraćajnicu bulevarskog tipa sa četiri trake - naglasio je Vuksanović.
- Kao što smo i obećali našim sugrađanima sa Zabjela, danas smo u Ulici Radosava Burića posadili 30 odraslih sadnica drveća kako bismo obilježili 30 godina od stvaranja ideje o Republici Zabjelo. Posađene su autohtone sorte drveća, kao i nekoliko sadnica murvi, što simbolično predstavlja i Zabjelo - istakla je PR gradskog preduzeća "Zelenilo" Milica Vukčević.
   Ona je podsjetila da je "Zelenilo" u prethodnom periodu na Zabjelu realizovalo brojne projekte.
- Izgradili smo park u Ulici Ilije Plamenca, park ispod Ljubovića, dječije igralište u Ulici Buda Tomovića. Uskoro će biti završeno još jedno dječije igralište u Ulici 4.jula, a u narednom periodu ćemo nastaviti da sprovodimo slične aktivnosti i oplemenjujemo Zabjelo, kroz izgradnju novih dječijih igrališta i kroz formiranje novih drvoreda - zaključila je Vukčević.




Posjeta : 392