1
Predsjednik Crne Gore čestitao 13. novembar – Dan Prijestonice
Pred Cetinjem i Crnom Gorom - blisko bolji dani!

- Svoju privrženost Crnoj Gori, građansku hrabrost i odlučnost da se stane u odbranu savremenih dostignuća naše države, Cetinjanke i Cetinjani ponosno pokazuju i u ovom vremenu, bremenitom brojnim izazovima na unutrašnjem i širem planu.
To je sigurna garancija ispravnosti našeg evropskog kursa, izgradnje modernog građanskog društva i državnih institucija po mjeri evropskih standarda, a time i stabilnog okvira za dostizanje i evropskog kvaliteta života za naše ljude.
Siguran sam da su pred Cetinjem i Crnom Gorom blisko bolji dani - predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 13. novembar – Dan Prijestonice predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Dejani Dizdar, odbornicima i svim građanima Cetinja.

- Ovaj veliki datum jedan je u nizu istorijskih obilježja kojima se diči Cetinje i Crna Gora. Simbol velike pobjede u slavnoj antifašističkoj borbi u kojoj se naša Prijestonica uzdigla na pijedestal Grada Heroja. Kao što je i Cetinje simbol crnogorskog slobodarstva, temelj slavne istorije Crne Gore, sinonim naših velikih ratnih podviga, mirnodopskih uzleta i viševjekovnog utemeljenja naše države u evropskom civilizacijskom krugu. Potvrdili smo to i prije petnaest godina kada smo s Cetinja krenuli u kampanju za obnovu državne nezavisnosti nakon gotovo jednog vijeka i vratili se u Prijestonicu da ovjerimo najveću pobjedu današnjih generacija, koje su dostojni nastavljači slavne crnogorske tradicije - podsjetio je predsjednik Crne Gore.
Posjeta : 39