0
Izložba Bijenala Post-YU+th i finalista Milčik nagrade u Centra savremene umjetnosti Crne Gore
Za početak - performans Semira Mustafe!

Performansom Semira Mustafe, jednog od finalista Milčik nagrade sjutra od 17 u Galeriji Klub počeće izložba Bijenale Post-YU+th i finalista Milčik nagrade koje će se održati u prostorima Centra savremene umjetnosti Crne Gore.
U 17,30 u "Dvorcu Petrovića biće" izveden performans “Ne sasvim nasumično i rijetko” Anne Ampersand,
u 18 žiri će proglasiti ovogodišnjeg dobitnika/cu Milčik nagrade (Perjanički dom i Galerija Klub). U 19, u "Dvorcu Petrovića" žiri će proglasiti dobitnika/cu nagrade ovogodišnjeg bijenala Bijenale Post-YU+th.


Selektor ovogodišnjeg Bijenala je mladi umjetnik i kurator Darko Vukić iz Beograda. Svoje radove predstaviće Milica Mijajlović i Brigita Antoni (Crna Gora), Luka Ličina (Srbija), Marko Gutić Mižimakov (Hrvatska), Laureta Hajrullahu (Kosovo), Andrej Škufca (Slovenija), Miloš Trakilović (Bosna i Hercegovina) i Natasha Nedelkova (Sjeverna Makedonija).
Finalisti Milčik nagrade su Ana Aleksić, Milka Delibašić, Semir Mustafa i Milica Mijajlović.
Osnaživanje, promocija i podsticaj umjetnika mlađe generacije da nastave svoj umjetnički razvoj jedan je od ključnih ciljeva Centra savremene umjetnosti Crne Gore, koji dijeli i sa Institutom za savremenu umjetnost. Otuda i ideja da se dva događaja istog cilja objedine i na taj način dodatno doprinesu značaju mladih umjetnika.
Za prisustvo događajima obavezno je pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera.





Posjeta : 335