1
Konferencija za medije premijera Zdravka Krivokapića povodom glasanja o budžetu za 2022.
U kasi - "Evropa sad" i minimalac od 450!

- Živimo u turbullentnom vremenu. Ova mala Crna Gora izgleda iima više igrača nego stanovnika i svi igraju neku svoju igru. Vlada ood početka ima jedan jedini cilj da svakog građanina ispoštuje u mjeri u kojoj je m0oguće u tom trenutku. I ako je to tako, radeći od maja krenuli u jednu drugačiju priču. To je politika za svakog pojedinca, to je bitka za svakog građanina. Projekat "Evropa sad" preslikan je u Budžet Crne Gore tako što je na osnovu mnogobrojnih preispitivanja sa Svjetskom bankom i MMF i brojnim stručnjacima opredijejena najniža cijena rada koja je u ovom trenutku jeedino moguća, a to je 450 eura. Napravlljen je i projekat Crna Gora odmah, koji obezbjeđuje taj kapitalni dio Budžeta Crne Gore, kako bi se stvorii predusllovi da u kontekstu Fonda za Zapadni Balkan izgradimo Crnu Goru i učinimo je infrastruikturno po mjeri 21. vijeka. Ta dva projekta filigrantski ugrađeni u Budžet, koji će, nadam se, dobiti podršku 81 poslanika - naglasio je na press konferenciji za medije Zdravko Krivokapić, predstavljajući Budžet za 2022.

- Ne mogu da shvatim da postoji jedan jedini poslanik koji može da glasa protiv građanina koji živi u njegovoj državi, bez obzira da lli ga glasa iilli ne. To je naš apsurd. Isto tako, ono što se ovih dana vidi na djelu govori o pokušaju da ovaj Budžet učini onim što je najgore, da ne funkcioniše. Ne može da funkcioniše ako je napavljen balans između prihodne i rashodne strane, tako da svako prekrajanje Budžeta remeti osnovni koncept ekonomskog razmišlljanja. Budžet je projektovan sa minimalnim deficitom od 3,8 odsto, koji je održiv - ukazao je premijer.

Nema tajne


- Skinuli smo oznaku tajnosti sa krucijalnog dokumenta koji je iščekivala javnost o letovima avionom u vlasništvu Vlade Crne Gore od 30. aprila 2015. do 30. septembra 2021. U obrazloženju rješenja su sva dokumenta koja su imala oznaku tajnosti - istakao je Krivokapić.

Pomoć penzionerima


- Preko 64 000 penzionera dobiće jednokratnu pomoć pred predstojeće praznike - napomenuo je premijer.




Posjeta : 395