2
Premijera “Bladi Mun”, rediteljke i spisateljice Ane Đorđević, 28. na Velikoj sceni CNP
“Savršeni stranci” smješteni - u crnogorski milje!

   - Ovaj tekst sam pisala posebno za ovo podneblje, ovo pozorište i u skladu sa vremenom u kome živimo. Uvela sam osmi lik, koji ne postoji ni u jednoj drugoj verziji ovog djela – osobu koja, za razliku od ostalih protagonista, nema šta da krije. Lik Sunčice, kako joj samo ime kaže, u odnosu na naziv predstave predstavlja sve one divne, dobre ljude koje ne primjećujemo koji žive na socijalnim marginama našeg društva - ukazala je na press konferenciji rediteljka i spisateljica Ana Đorđević, koja je specijano za CNP novu verziju, svoje drame “Crna kutija” - “Bladi Mun”, koja će u nacionalnom teatru premijerno biti izvedena 28. na Velikoj sceni, a na repertoaru je i 29. i 30.

Ana Đorđević specijalno za CNP napisala je novu verziju, svoje drame “Crna kutija”, nastale po uzoru na film “Savršeni stranci”, smještenu u crnogorski milje, sa donekle izmijenjenim odnosima, produbljenim sukobima i sa dodatim još jednim licem, ovoga puta pod nazivom “Bladi Mun”.
Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Milanović Petrović, kompozitorka Ivana Čanović, asistentinja rediteljke je Nataša Milićević a izvršni producent Danilo Milatović.
U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.
Direktor Crnogorskog nardnog pozorišta Marko Baćović je kazao da je “Bladi Mun” inspiratvina i dragocjena priča koja govori o višeslojnosti svakog ljudskog bića. “Ovaj tekst nosi u sebi još nešto dublje od ranijih verzija – ova igra je i drama i komedija i priča o nama, bezvremena, univerzalna priča o svakodnevici, skrivanju, otkrivanju, koja govori o tome koliko zapravo i čime mi sijamo i na koji način nešto u nama producira život nekih drugih duša oko nas – kazao je Baćović.




Posjeta : 343