1
Sopran Đulija Pelingu Hodža prirediće večeras koncert u KIC “Budo Tomović”
Na programu djela - Prebande, Dvoržaka, Pučinija!

Sopran Đulija Pelingu Hodža prirediće koncert, uz klavirsku podršku Fatime Buzuku, večeras od 19 u velikoj sali KIC “Budo Tomović”.
Na programu su djela: Milana Prebande “Niz Bašću”, Antonjina Dvoržaka “Rusalka”, Đakoma Pučinija “Tu che di gel sei cinta - Turandot”, Sergeja Rahmanjinova “Vocalise” i Rodolfa Falvoa “Dicitencello vuje”. Gost koncerta će biti harmonikaš Jozo Jaković.

Đulija Pelingu Hodža (Gjylie Pelingu Hoxha) je rođena 1992. godine u gradu Walenstadt u Švajcarskoj. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u Ulcinju. Muzikom, ujedno i klavirom se počela baviti od svoje šeste godine. Osnovne i master studije je završila na Univerzitetu za umjetnost u Tirani kod prof. Manjola Nallbani. Predavač je u Muzičkoj školi u Ulcinju odsjek solo pjevanje. Učesnica je brojnih koncerata u Crnoj Gori, Albaniji, Austriji, Turskoj, SAD-u, Kosovu, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji. Sarađivala je sa istaknutim umjetničkim imenama, među kojima su: Inva Mula, Genc Tukiqi, Manjola Nallbani, Kastriot Tusha, Josif Gjipali, Zeqir Sulkuqi, Radovan Papović, Petrika Afezolli itd. Osim saradnje sa Orkestrom Opera i Baleta, Orkestrom Radio Televizije Albanije, Državnim Orkestrom Crne Gore, Orkestrom iz Italije “Magna Grecia“, bila je i dio predstave “Pobuna Mornara“ čija je premijera bila u Tivtu i na Cetinju. Do sada je imala solističke nastupe u Tirani, Skadru, Draču, Zagrebu, ali i u Tuzima uz klavirsku podršku Fatime Buzuku. Imala je uloge u operama “Lincorazione di Poppea“ od Klaudija Montevredija i “Le nozze di Figaro“ od Volfganga Amadeusa Mocarta. Na festivalu u Elbasan u Albaniji pod imenom “Nacionalni Skup Gudačkih Orkestara“ dobila je nagradu kao “Najbolji vokal-glas festivala“ u 2018.godini. Dobitnica je brojnih nacionalih i internacionalnih nagrada. Od 2013.godine je dio “European Summer Music Academy“. Tokom avgusta 2019.godine bila je jedna od solistkinja u Vienna Opera Academy u okviru koje se predstavila ulogom Donna Elvireizopere “Don Giovanni“ od Volfganga Amadeusa Mocarta. Trenutno intenzivno sarađuje sa profesoricom Caroline Merziz iz Njemačke.




Posjeta : 332