0
Predsjednik Crne Gore razgovarao sa delegacijom China Road and Bridge Corporation
Propuštene prilike - za nastavak odmah!

- Propuštene prilike da se na vrijeme obezbijedi nastavak radova na izgradnji preostale dvije dionice do Boljara, zbog čega će neminovno doći do diskontinuiteta u izvođenju radova - zajednički su konstatovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i delegacija CRBC koju je predvodio generalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu Yang Dong.

Đukanović je istakao značaj duge i prijateljske saradnje između Narodne Republike Kine i Crne Gore, i podsjetio na inicijativu 17+1 koja je otvorila vrata kineskim firmama da učestvuju na javnim pozivima za realizaciju kapitalnih projekata. Izražavajući zadovoljstvo što je nakon sedam godina rada prva dionica auto-puta završena, Đukanović je odao priznanje CRBC-iju na iskazanoj istrajnosti i naporima da i pored brojnih izazova sa kojima se ova kompanija suočila, posao dovede do kraja. Upravo realizacijom razvojnih projekta na najbolji način postavlja se temelj dugoročne saradnje i potvrđuje prijateljstvo dvije zemlje.
Zahvaljujući se na prijemu, Yang Dong je istakao da je završetak prve dionice autoputa zajednički uspjeh Crne Gore i Kine, i velika prilika za ubrzanje ekonomskog razvoja. Iako je projekat dugo pripreman, CRBC danas s ponosom ističe da je u pitanju jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata na svijetu. Svi koji su bili angažovani na realizaciji izgradnje auto-puta: CRBC, domaće firme, nadzor i država kao investitor, danas imaju vrijedno iskustvo koje predstavlja svojevrstan kapital za nastavak radova. Posebno je dragocjeno učešće domaćih kompanija koje su po prvi put učestvovale u izgradnji ovako grandioznog projekta.
Kompanija CRBC nedavno je završila građevinske radove na izgradnji mosta Pelješac i angažovana je na izgradnji dionice auto-puta u Srbiji od Požege do Boljara.
Posjeta : 59