1
Rekli su - predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak predlaže novu sintagmu u crnogorskom jeziku
Lažeš kao - Dritan!

- Još 6. septembra prošle godine, kada smo na Cetinju gledali šta se to dogodilo, da Cetinje bude onako brutalno poniženo, unakaženo, zasuto suzavcem, gumenim mecima, ljudi ispečeni šok bombama samo da bi se u manastiru Svetog Petra cetinjskog pjevale četničke pjesme - ne vidim ništa drugo što se tamo dogodilo, a da se nije moglo dogoditi negde drugo - već sam tada rekao, kada je dotični gospodin komentariisao sve to što se tamo događa, da u crnogorski jezik mora ući sintagma "lažeš kao Dritan Abazović" - novu sintagmu u crnogorskom jeziku predlaže predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je i učesnik nemilih petoseptembarskih događaja prošle godine na Cetinju.

- Vreme je pokazalo da nisam bio u krivu. Zato što, kada je bio sastanak kod Đukkanovića tekstu tzv. Temeljnog ugovora, isti taj mladić govorio je da ako ne bude 14 glasova na Vladi, neće biti potpisivanja, jer on neće to da uradi. Bilo je 13 glasova, ipak je to uradio - obrazlaže Čanak nesvakidašnji prijedlog i dodaje:
- Onda je rekao da se to 3. neće dogoditi, a gospodin Perić bio jee u Hrvatskoj na nekoj crkvenoj manifestaciji i nije mogao da se zadrži da ostane, mada je bilo ccentralno obeležavanje vojno-policijske akcije "Oluja", zato što je imao posla, morao je da dođe u Crnu Goru, da potpiše sporazum. Dakle, već tada se znalo da će se dogoiti 3.






Posjeta : 266