1
Inspekcija nije obavijestila ministarstva o uklanjanju ploče u Morinju
Inspekcija reagovala - preko (DR) veze!

    Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane u tehničkom mandatu Raško Konjević kazao je na početku DRV da resor na čijem je čelu, kao ni MVP nijesu dobili akt bilo koje inspekcije o uklanjanju spomen-ploče u Morinju. On je gostujući u našoj emisiji kazao da stoga nijesu htjeli da komentarišu bilo kakve medijske navode u vezi sa tom odlukom.
Neposredno nakon ove izjave Konjevića, u Ministarstvo odbrane stigao je Zahtjev za dostavu podataka iz Odsjeka za inspekciju za zaštitu kulturnih dobara i kulturne baštine Uprave za inspekcijske poslove, a u vezi sa postavljanjem ove ploče.

- Obilaskom lokacije, inspektorka je na licu mjesta utvrdila postojanje spomen ploče posvećene zarobljenim hrvatskim civilima i braniocima, te konstatovala da su potpisnici na spomen ploči u Morinju Ministarstvo odbrane i Ministarstvo vanjskih poslova.
Obzirom na naprijed rečeno, a sve iz razloga što ste potpisnici na predmetnoj spomen ploči, molim Vas da u najskorijem dostavite pravne akte na osnovu kojih ste izvršili postavljanje spomen obilježja u Morinju - navedeno je u dokumentu, u koji je "Antena M" imala uvid.
Dakle, inspekcija nije obavijestila ministarstva o uklanjanju ploče, već im se obratila sa zahtjevom da dostave dodatnu dokumentaciju.
Kao što je Konjević rekao u "Drugačijoj radio vezi", on će se, zajedno sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem, izjasniti u upravnom postupku.



Antena M

Posjeta : 211