0

PRIG0V0R

JZU Klinički centar Crne Gore
ZAŠTITNIK PRAVA PACIJENATA
Prigovor se odnosi na :
postupak zdravstvenog radnika i vrijeme čekanja na uslugu
PREDMET PRIGOVORA (Opis razloga za podnošenje Prigovora )
Poslijje loma desnog lakta septembra 2013. perisan sam u Risnu, kada mi je ugradjen OST, koji je 17.6.2021. - bez povrijeđivanja - probio kožu. Primlljen sam u Urgentni centar KCCG, gdje su mi dr Pepić i dr Vujadinović ukazali intervenciju i savjetovali kontrllu kod dr peratera Ranka Lisova u bolnici u Risnu. Poslije četiri dana 21.6. na kontrolnomm pregledu dr Pepić konstatovao dijagnozu BURISTIS CUBITI ALIA. Poslije toga bio sam u stalnm kontaktu sa dr Lisovom, o čijem {ne) radu presudće nadležni sudovi Crne Gore, do suda za ljudska prava u Strazburu.
Ono bitnije, zbog čega se obraćam Vama: Od 29.3.2022. zbog istog problema pacijent sam dr Aleksandra Juškovića koji daje dijagnozu Z54.0 kada je i savjetovao odstranjenje ST materijala. Poslije samo dva dana, 1.5. 2022., ovog putau privatnoj "Poliklinici Filipović" pprepisao mi je terapiju i napisao da sam na spisku za operaciju u KCCG. U međuvremenu zbog do tada neavdekvatnog i nesavjesnog rada doktora - u Riisnu, dr Lisova i u KCCG dr Juškovićaa - pogoršano mi je zdravstveno stanje ne samo ruke, već ukupno. Zbog sve jačih bolova u ruci, dobijam česte glavobolje, nesanicu i prvi put za 58. godina povišen krvi pritisak. Postadoh čest "gost" Hitne pomoći, a terapiji mi je priključen Zorkaptil. Pri novom "pregledu" u ortpedskoj ambulanti KCCG dr Jušković konstatuje "pacijent stavljenn na listu čekanja"!
Vrhunac nesavjesnog rada jeste ponašanje glavne sestre Mirande Musić, koja drsko odbija da odgovori koji sam na listi čekanja, što je pravo pacijenta:
"Pacijenti koji žele da prate svoje kretanje kroz listu, treba da se jave glavnoj sestri/tehničaru koji ce im uz dokaz o identitetu, predati njihovu šifru. Šifre se mogu dobiti ličnim dolaskom pacijenta ili nekog od članova uže porodice, sa ličnom kartom pacijenta. Šifre se ne mogu dobiti putem telefona, mail-a ili putem trećih lica.".
Najzad, opet bez dolaska do prijavnice KCCG, odakle samm je pozvao, da ja i nijesamm na ukupnoj listi čekanja, već na nekoj posebnoj i da mi ne može reći šifru!
Kao pacijent koji se pridržavao savjeta, uputa i terapije ljekara, a zbog toga što su mi ugrozili zdravje, sada već i život, tužiću sve navedene, a kao novinar, nepoklebljivi borac za istinu i pravdu, a kao novinar, nažalost nekada ponosnog zdravstva Crne Gore, savjest me primorava da svijet upoznam koliko je ono srozano. Od uvođenjaprivatizacije, čast izuzecima, pcrnješe "bijeli mantili".
Ako ni od Vas ne dobijem odgovor u navedenom roku, bez bzira kakav bio, preduzeću najavljene pteze, ne samo radi svog, već zbg zdravlja i života svvih pacijenata. Sve u interesu zdrsvstva Crne Gre i istine!
S poštvanjem,
Borislav Čukić
jmbg 0704964210222                                                                           Podgorica,
Mitra Bakića 66                                                                           1.12.2022.
Ime i prezime podnosioca Prigovora




Posjeta : 286