1
Poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju
"Kurir" dijelio - noževe!

    Samo nekoliko dana poslije dva masovna ubistva koja su zadesila Srbiju, tabloid Kurir je juče svojim čitaocima, između ostalog, poklanjao nož.

- To je znak da ti mediji ništa ne razmišljaju - kaže za portal N1 zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić.
"Kurir" je prethodno na svom sajtu najavio da će u utorak, 9. maja, uz svaki kupljeni primjerak čitaoci tog tabloida dobiti i poklon iznenađenja.
Kao mogući pokloni se, između ostalih, navode kašika za pirinač, četka za pse, šrafciger, rajf, ljuštilica, pepeljara, štapići za uši, otvarač za flaše, rende, ašov…
Ono što se na sajtu, međutim, ne navodi, a pojedine građane je uznemirilo nakon prošlonedjeljnih tragičnih događaja, je kuhinjski nož koji je takođe juče dijeljen uz primjerke Kurira.
- To je znak da ti mediji ništa ne razmišljaju - kaže za portal N1 Vesna Mališić.
Riječ je o medijima koji, kako kaže, nemaju osjećaj za Kodeks novinara i dužnu pažnju za trenutak kad se nešto radi ili kad se nešto događa.
- To je apsolutno jedno divlje ponašanje bez ikakve kontrole, bez ikakve ograde. Dakle, njih apsolutno ništa ne obavezuje - ocjenjuje Mališić.
Vjeruje, kako kaže, da to nije učinjeno namjerno, nego „zato što oni ne znaju da to nije u redu“.
- Oni su nesposobni da shvate zašto to nije dobro. I tu je naš problem, što ono što se zove novinarska pažnja, i prilikom obrade teme i prilikom ponašanja medija u ovakvim situacijama, to ne postoji - zaključila je zamjenica glavnog i odgovornog urednika NIN.
Fotografije "Kurira" uz mali crveni kuhinjski nož u plastičnoj kesici, prikačen za naslovnu stranu, od juče kruže društvenim mrežama, uz osuđujuće komentare građana koji takav potez smatraju neprikladnim u trenutnoj situaciji.




Posjeta : 163