Brze Cinjenice - Grad

0
Nakon tri godine Miodrag Radulović napušta klupu fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore
Od Nove - traže novog selektora!
Nakon tri godine Miodrag Radulović napušta klupu fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore. završiće na kraju godine mandat na mjestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore.
Nakon razgovora predsjednika Savićevića i rukovodstva Saveza sa selektorom, odlučeno je da istekom aktuelnog ugovora Raduloviću prestane mandat na mjestu selektora „Hrabrih sokola“. 
 
0
Poslije dvogodišnje pauze, Glavni grad najavljuje sjutrašnji povratak Podgoričkog Pazara, koji će trajsti do 15. januara
Bogat program - na više lokacija!
- Pvratak Podgoričkog Pazara, tradicionalne manifestacije koja će oživjeti novogodišnju atmosferu na Trgu nezavisnosti. Posle dvogodišnje pauze, ova jedinstvena manifestacija donosi bogat i raznovrstan program, odnosno veliki broj aktivnosti počev od sjutra veče. Pazar će, sada već tradicionalno, otvoriti gradonačelnica Glavnog grada, aktiviranjem dekorativne rasvjete - sa radošću najavljuju povratak Podgoričkog Pazara, Bogat program na više lokacija. 
 
0
Povodom 1. decembra - Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS
Predavanje u - Kući zdravlja!
,,Let communities lead '' - slogan je ovogodišnje kampanje Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS, na prijedlog Svjetske zdravstvene organizacije obilježava se svakog prvog decembra.
Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, Kuća zdravlja i Crveni krst organizuje predavanje o HIV/AIDS-u u petak 1. decembra sa početkom u 12, u prostorijama Kuće zdravlja. Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane građane/građanke, a predavač je Veselin Pajović iz Crvenog krsta Crne Gore. 
 
0
Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o imenovanju novog Savjeta Gradske RTV
Prvu želju ostvarili - kao novogodišnju!
    Jednu od pr vih želja - da imenuje novi Savjet Gradske TV - da smijene postojeći, koja im je bila "kost u grlu", iako mu je mandat još u toku, a da imenuje novi, o d svojih politički podobnih, noeeva gradska vlast ispunila je kao novogodišnju - Skupština Glavnog grada usvojila je Odluku o imenovanju novog Savjeta Gradske RTV.
Novi Savjet Gradske RTV čine Tatjana Novović, koju je predložio Univerzitet Crne Gore, Vesna Radulović ispred Unije poslodavaca Crne Gore, i Zoran Rakočević, kojeg je predložio NVO sektor, Aleksandar Đurišić, kojeg je predložila Advokatska komora i Tatjana Džudović, koju je predložio Savez sindikadata Crne Gore.
Za nove članove Savjeta Gradske RTV glasalo je 37 odbornika, 31 odbornik za, tri su bila protiv, dok su tri bila uzdržana. 
 
3
Sedamdesetopetogodišnji B.P uhap juče u Podgorici
Starac obljubio - dvije maloljetne osobe?!
Sedamdesetopetogodišnji B.P juče u Podgorici uhapšen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljene polne radnje.
- Sumnja se da je ovo lice u dva navrata tokom ove godine, u svojoj kući preduzeo radnje ovog krivičnog djela prema dva maloljetna lica - saopšteno je iz MUP Crne Gore. 
 
2
Za Novogodišnje praznike
Poznati dobitnici - besplatnih montažnih kućica!
          Komisija za sprovođenje javnog poziva za davanje na korišćenje bez naknade montažnih objekata privremenog karaktera (kućica) za potrebe organizacije Novogodišnjih praznika 2023/2024 objavila je rang listu učesnika koji su ostvarili pravo na korišćenje objekata.
Na ovu Rang listu može se uložiti prigovor Komisiji u roku od tri dana od dana njenog objavljivanja na sajtu Glavnog grada i to preko arhive Glavnog grada (Njegoševa 20, ulaz sa Trga nezavisnosti). Odluka Komisije po prigovoru je konačna i objavljuje se na internet stranici www.podgorica.me. Lista je na linku Rang lista.  
 
2
Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici
Baboviću produžen pritvor!
- Pritvor je produžen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, zbog okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke - navedeno je u obrazloženju Osnovnog suda, koji je poljoprivrednom inspektoru Gojku Baboviću - prije dva dana uhapšen u akciji Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj - produžio pritvor rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.  
 
2
U derbiju 9. kola ABA lige košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju "Cedevita Olimpiju"
Podići nivo odbrane - ubrzati napad!
   - Utakmicu sa "Trentom" već smo zaboravili, analizirali smo je i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi "Cedevita Olimpija" više manje brinemo o sebi, radimo na našoj igri gdje moramo podići nivo odbrane i ubrzati napad. To su osnovne dvije stvari koje mene zanimaju. "Cedevita Olimpija" je vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao "Trento", puno šuteva za tri poena sa dobrim individualnim igračima. Sigurno da će nam biti teško i na našem terenu, biće potrebno da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć naših vjernih navijača možemo odigrati dobro i očekivati dobar rezultat. - naglašava Andrej Žakelj, novi šef stručnog štaba KK "Budućnosti Voli" koji poslije uspješnog "vatrenog krštenja" u Eurocupu, večeras od 19 u "Morači", u derbiju 9. kola ABA lige, košarkaši "Budućnosti Voli" dočekuju "Cedevita Olimpiju", debituje na klupi "plavo-bijelih" i u regionalnom takmičenju.  
 
2
Panel-diskusija u Skupštini Glavnog grada o borbi protiv nasilja nad ženama
Za uspjeh potrebna - stalno prisutna svijest!
- Da bi borba protiv nasilja nad ženama imala uspjeha, imajući u vidu kompleksnost ovog društvenog problema, mora se sa jednakom dosljednošću i upornošću voditi sinhronizovano na više nivoa i u više različitih društvenih oblasti - poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović na panel diskusiji koja je povodom Međunarodnog dana eliminacije nasilja nad ženama organizovana u Skupštini Glavnog grada.  
 
2
DOO “Vodovod i kanalizacija” Podgorica
Vodu sa Mareze - ni prokuvanu!
- Obavještava se stanovništvo da vodu ne koriste za piće, ni nakon prokuvavanja već da koriste bezbjedne alternative, tj. vodu iz kontroliranih izvora vodosnabdijevsnja (flaširanu vodu, na odgovarajući način dopremljenu zdravstveno sanitarno ispravnu vodu iz drugog vodo sistema, izvorišta...- saopšteno je iz DOO “Vodovod i kanalizacija” Podgorica i savjetuju građane da koriste alternative. 
 
2
Predsjednica Skupštine Glavnog grada čestitala Svjetski dan djeteta
Djeci obezbijediti prava - vršnjaka iz EU!
- Društvo je dužno da preduzme maksimalne napore kako bi obezbijedilo da naši mališani uživaju sva prava, prije svega u oblasti zdravstva i obrazovanja, na istom nivou kao njihovi vršnjaci u Evropskoj uniji i drugim razvijenim zemljama svijeta - napomenula je Jelena Borovinić Bojović, Predsjednica Skupštine Glavnog grada, čestitajući Svjetski dan djeteta. 
 
2
Povodom 21. novembra, dana rođenja crnogorskog pjesnika
Veče o djelu - Lesa Ivanovića!
Povodom 21. novembra, dana rođenja crnogorskog pjesnika, Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ organizuje u "Podgoričkoj knjižari" 1, Ulica slobode 13 Veče posvećeno djelu Aleksandra Lesa Ivanovića. 
 
1
U 8- kolu ABAMeridianbet "Igokea" - "Budućnost Voli" 88:74 (34:17,22:19, 22:17, 20:22)
Lider posrnuo - dobio Žakelja na klupi!
Drugi poraz u 8. kolu ABAMeridianbet lige doživjeli su večeras u Laktašima, od "Igokee" 88:74 (34:17,22:19, 22:17, 20:22) koja im je sada, bar do sjutrašnjih utakmica prvi pratilac.
Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Budućnost Volija, donijeta je odluka da mjesto glavnog trenera plavo-bijelih preuzme Andrej Žakelj, koji je vodio SC "Derby". 
 
1
a sjutra zakazan novi protest građana MZ Blok 5 i 6 Inicijative za zeleni Blok
Protive se hotelu - uz kružni tok!
- Prinuđeni smo da na ovaj način skrenemo pažnju svim građanima i nadležnim institucijama na nezakonitu gradnju hotela uz kružni tok, formiranje parcele suprotno planu višeg reda iz 2018, prodaje privatniku javnog dobra od opšteg interesa, prihatanja gradnje suprotno urbanističkim parametrima koje je izdalo nadležnoministarstvo 2023. i zbog činjenice da institucije i dalje ćute - saopštili su iz mjesnih zajednica Bloka 5 i 6 i Inicijative za zeleni Blok, koje sjutra od 19.30 organizuju novi, ukupno četvrti, a u njihovoj organizaji protest protiv izgradnje hotela sa četiri zvjezdice, koji će se nalaziti na samom obodu kružnog toka, koji razdvaja Blok 5 i 6. 
 
1
Na svečanosti povodom obilježavanja Dana Prijestonice, predsjednik Crne Gore istakao
Cetinje svjedoči - hrabrost donosi slobodu!
          Svojim trajanjem i istorijskom zaostavštinom, kao malo koji grad na svijetu, Cetinje svjedoči o tome kako hrabrost donosi slobodu a sloboda umjetnost i kulturu - naglasio je Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na svečanosti povodom obilježavanja Dana Prijestonice.  
 
1
Državni praznik 13. novembar - Njegošev dan, crnogorski praznik kulture u Podgorici biće obilježen originalnim vizualnim projektom
Njegoš da se čuje -"na svakom koraku"!
Na LED displej - ekranima u Podgorici, tokom praznika biće emitovano javno čitanje knjige “Stih i slika – Uticaj Njegoševog djela na stvaralaštvo Teodora Valerioa, Pera Počeka i Petra Lubarde”, autora dr Miluna Lutovca - tako da će državni praznik 13. novembar - Njegošev dan, crnogorski praznik kulture u Podgorici biće obilježen Na pet lokacija u Podgorici (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, kod hotela "Hilton, mosta Milenijum, TC "Big fashion" i u Moskovskoj ulici), pod pokroviteljstvom Glavnog grada, uz likovna djela Valerioa, Počeka i Lubarde koje je inspirisalo Njegoševo doba i djelo, biće prikazan i autorski tekst koji u knjizi “Stih i slika“ prate ilustracije.  
 
1
Predsjednij CHO, diplomata Miodrag Vlahović pozvao DPS, Bošnjačku stranku i SD da iniciraju smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore
Vojvoda "glumio" plenum - ugostio Maslenikova!
- Neustavno i protivzakonito održavanje sjednice Skupštine bez poslanica i poslanika i prijem ambasadora Rusije dva su jasna razloga za smjenu vojvode Mandiča sa funkcije predsjednika Skupštine Crne Gore – ukazao je na društvenoj mreži „X“ - ukazao Predsjednij CHO, diplomata Miodrag Vlahović pozvao DPS, Bošnjačku stranku i SD da iniciraju smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, koji je nastavio sjednicu u praznoj plenarnoj sali jer o tome nije obavijestio poslanike. Nakon toga ugostio je ambasadora Rusije Vladislava Maslenikova,  
 
1
(Ne)nastavljeno zasijedanje Skupštine Crne Gore
Mandić (i kvorum i plenum) - unizio Crnu Goru!
                - Skupštinska služba nije poslala obaviještenje poslanicima, niti je održan kolegijum predsjednika skupštine o nastavku ove sjednice. Predsjednik Mandić je pred praznom salom održao sjednicu i na taj način još jednom urušio redibilitet ove institucije – riječi Amera Smajlovića, poslanika Bošnjačke stranke, najbolja su ilustracija o skandaloznom, u svijetu unikatnom, nastavku sjednica parlamenta, a da predsjednik Andrija Mandić nije obavijestio ni poslanike, ni javnost!
To Mandiću nije smetalo da sjednicu nastavi pred praznom salom i da "kolege poslanike" obavijesti da su 20 poslanika podnijeli ostavke na funkciju zbog nespojivosti funkcija, pa je konstatovao da im prestaje mandat, o čemu će obavijestiti DIK radi sprovođenja postupka popune upražnjenih poslaničkih mjesta.
Poslije toga, Mandić je (sebi) dao pauzu "da bi se DIK sastala i podnijela skupštini izvještaje o popuni upražnjenih poslaničkih mjesta, kako bi Skupština u punom sastavu nastavila rad".  
 
0
Porodici kojoj je veći dio kuće izgorio u požaru
Grad će pomoći - Nilevićima!
Osmočlanoj porodici Nilević koja živi u selu Bezjovo nadomak Podgorice u požaru je izgorio veći dio kuće, a Glavni grad će pružiti novčanu pomoć posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje. Osim toga Agencija za stanovanje će izaći na teren i procijeniti u kojoj mjeri mogu izaći u susret i pomoći pri saniranju objekta.  
 
0
Kadrovska rješenja, sporni ugovori o djelu i situacija u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice glavne teme na sjednici Skupštine Glavnog grada, a opozicija zahtijevala
Zbog govora mržnje - razriješiti direktorku biblioteke!
          - Očekujem da Inspekcija rada u narednom periodu provjeri sve ugovore o djelu, njih 258, plus one druge koji su u lokalnim preduzećima i službi zamijenika gradonačelnika i grad onačelnice. Takođe, pozivam gradonačelnicu Podgorice i službe Glavnog grada da nam dostave javno izvještaje o izvršenim uslugama po ugovorima o djelu – zatražio je Andrija Klikovac, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada i dodao:
- Problematizujemo ugovore o djelu za poslove koji su sistematizovani u Glavnom gradu, a daju se paralelno drugima po ugovoru o djelu . Onda, potpuno nema smisla da neko ko ima radno mjesto, ugovor o radu na neodređeno, ne znamo što radi, a što radi taj po ugovori o djelu.
Odbornici DPS zatražili su i razriješenje Jadranke Ilinčić, direktorice biblioteke „Radosav Ljumović“ zbog govora mržnje prema poslanici Aleksandri Vukovič Kuč.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|