Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Generalni sekretar DPS odgovorio na premijerovo "pustite nas da radimo"
Nećemo pustiti - cirkus od države!
- Da Vas pustimo da pravite cirkus od institucije u kojoj sjedite i od čitave države? Nećemo vas pustiti, zaključio je generalni sekretar DPS Aleksandar Bogddanović povodom poruke premijera Zdravka Krivokapića "pustite nas da radimo".  
 
2
DPS podnijela prijedlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjiskih poslova Đorđa Radulovića
I predsjednika proglasio - ekstremistom!
- Ne navodeći na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatskokonzularne predstavnike, niti koji vladini resori su mu dostavili informaciju, ministar Radulović grubo je zloupotrijebio položaj i stavio Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje llansirajju beogradski taboidi. Bez zvaničnih izvještaja o događajima na Cetinju MVP utvrdilo je da je policija djelovala profesionano i svu krivicu pokušao da pripiše predstavnicima opozicije i predsjedniku Crne Gore, predstavljajući ih kao ekstremiste - ukazao je član Predsjedništva DPS Andrija Nikolić, ističući da je DPS podnijela prijedlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjiskih poslova Đorđa Radulovića. 
 
2
Rekli su - predsjednik SDP Raško Konjević
Podstrekivač
- Ako sam ja podstrekivač, zašto su Milan Knežević i Andrija Mandić po osnovu ekstremizma pod mjerama tajne službe - pitao je predsjednik SDP Raško Konjević na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra potpredsjednika Vlade Crne Gore i koordinatora bezbjednosnih službi dr dritana Abazovića. 
 
2
DPS ocjenjuje da je danas u Beranama potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti
Ministarka da - podnese ostavku!
    - Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere.
Zbog svega navedenog, tražimo ostavku ministarke zdravlja jer je današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju - saopštila je DPS, koja konstatuje:
- Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života.  
 
2
Rekli su - bivši ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović
Talibanizacija, uživo!
       - Klerikalizacija i sramni udar na sekularnu državu Crnu Goru. Odgovornost RTCG za zloupotrebu Parlamentarnog kanala je jasna. Javni servis je u službi svih gradjana? Dobili su usmeni nalog iz Skupštine? - prokomentarisao je zloupotrebu Parlamentarnog kanala RTCG - prenos ustoličenja episkopa budimljansko-nikšićkoga Metodija bivši ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović. 
 
2
Klub poslanika DPS iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu
Sačuvaće ugled - našeg sporta!
- Da bi se izbavili iz ove do sada neviđene situacije u kojoj se danas crnogorski sport našao, koliko je u ponedjeljak, iniciraćemo Predlog izmjena i dopuna sporne dvije odredbe Zakona o sportu te predložiti njihovo hitno usvajanje i na taj način, riješiti problem neusaglašenosti Zakona sa novim Svjetskim antidoping kodeksom iz 2021. godine. Takvim postupkom sačuvaćemo ugled našeg sporta na međunarodnom nivou i ukinuti sankcije prema našim sportistima - najavljuje Klub poslanika DPS. 
 
2
Demokratska partija socijalista Crne Gore reagovala na Krivokapićev autorski tekst o rezultatima njegovog kabineta
Manipulacije prikazao - kao činjenice!
         - Zdravko Krivokapić, premijer najgore vlade u savremenoj istoriji Crne Gore, pokušao je danas obične manipulacije da prikaže kao činjenice. Da li pokušava sebe da zavara ili građane Crne Gore, nebitno je, ali sve što je njegova Vlada uradila, zaključno sa današnjim skandalom u kojem su on i njegova ministarka Bratić, sahranili crnogorski sport, znak je da je svaki dan ove Vlade, izgubljen dan za Crnu Goru. Svega čega se ova Vlada dohvatila, uništila je. U političkoj istoriji, ovaj eksperimet koji se dogodio u Crnoj Gori, biće izučavan kao primjer kako urnisati državu za manje od godinu dana - reagovala je Demokratska partija socijalista Crne Gore na Krivokapićev autorski tekst o rezultatima njegovog kabineta. 
 
2
"Socijaldemokrate" povodom izvještaja Uprave policije o događajima 4. i 5. septembra na Cetinju
Jokić da zamijeni - Slavicu Ilinčić!
- Imajući u vidu ekstremnu toleranciju i empatiju pripadnika Uprave policije koju ovaj izvještaj prepoznaje i ističe, ne preostaje nam ništa drugo osim da predložimo da rukovodilac ove akcije, Goran Jokić, zamijeni Slavicu Ilinčić na mjestu generalnog direktora Direktorata za osnovno obrazovanje. Tolika empatija i tolerancija prosto vode ka tome da bi se Jokić izvanredno snašao u radu sa djecom, a za razliku od Ilinčićke, vjerujemo i da je vakcinisan. Imaju i jednu veoma važnu sličnost – ono što im ne odgovara rastjeruju dimom. Ilinčićka viruse duvanskim, a Jokić građane dimom od suzavca, šok bombi i zakonom nedozvoljenih gumenih metaka - zaključuju "Socijaldemokrate" povodom izvještaja Uprave policije o događajima 4. i 5. septembra na Cetinju. 
 
2
Proslavljena rukometašica i članica Glavnog odbora DPS Maja Bulatović
Vlada uništava - crnogorski sport!
- Vlada Crne Gore je skup nesposobnih i uhljebljenih kadrova. Iz dana u dan to dokazuju brojnim primjerima, a najnoviji je danas objelodanjena informacija o tome da bi naši sportisti mogli biti diskvalifikovani sa međunarodnih takmičenja, ili da će, u boljem slučaju, nastupati bez zvanične zastave i himne - na saopštenje Ministarstva, prosvjete, nauke, kulture i sporta reagovala je proslavljena rukometašica i članica Glavnog odbora DPS Maja Bulatović, koja zaključuje:
- Kao sportiskinja koja je za Crnu Goru osvajala najznačajnija odličja, koja zna kako je igrati srcem za svoju državu, stidim se u ime Vlade i svih njenih organa do čega su doveli crnogorski sport. Bilo, ne ponovilo se.  
 
1
"Socijaldemokrate" i DPS reagovale na smjenu u Filmskom centru
Vlada kući - srpske ekstremiste!
- Osnivačica ekstremističke partije u susjednoj državi koja gaji otvorene pretenzije ka Crnoj Gori Aleksandru Božović postaje direktorica Filmskog centra u Crnoj Gori. Ako ste mislili da je u ovoj nesrećnoj Vladi nešto nemoguće, grdno ste se prevarili! Očigledno ova Vlada, a pojedini resori, poput resora žene-četnika koja je zaboravila i u kojoj je zemlji ministarka služe da se skuće svi ekstremni i radikalni srpski nacionalisti iz zemlje i regiona - saopštie su "Socijaldemokrate", koje pitaju Šta je sljedeće, Vojislav Šešelj ministar pravde u rekonstruisanoj Vladi?
Na smjenu u Filmskom centru reagovala je i DPS: 
 
1
"Demokratski front" o postignutom dogovoru sa "Demokratama"
Pozivaju URA - da pokaže odgovornost!
- Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune. Stoga pozivamo kolege iz URA da pokažu neophodnu odgovornost i pomognu da svi zajedno izađemo iz teške političke krize, u kojoj se danas nalazi Crna Gora - zaključuje "Demokratski front" saopštenje u kojem je izrazio očekivanje da " da će građanski pokret URA snažno pozdraviti dogovor, postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društveno-politička kriza".  
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na Tweeteru
Od Podgorice prave - Pale!
- Eksperti, apostoli, meritokratija... tandara, mandara, broć! Bila je to "šarena laža" za međunarodnu i domaću javnost. SPC je završila svoj posao i sada prepušta DF-u da od Podgorice naprave Pale - objavila je na Tweeteru posllanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
1
Poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković
Kažimo NE - vladi sluškinji!
- Vrijeme je da se okupimo, svi, bez obzira na razlike! Svi Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Muslimani, Hrvati, Romi i drugi građani koji žele spasti Crnu Goru od pošasti zvane “srpski svet”. Ujedinjeni i jedinstveni, kažimo NE vladi sluškinji, vratimo Crnu Goru sebi! - naglašava poslanica DPS u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković. 
 
1
Zajednički stav opozicije je da je kriza najveća od uvođenja višestranačja
Izlaz u - vanrednim izborima!
      - Izlaz iz nezapamćene krize je formiranje prelazne Vlade ograničenog mandata sa zadatkom organizovanja vanrednih parlamentarnih izbora na kojima bismo odbranili sve one vrijednosti koje su osnov savremene Crne Gore. Za multietničku, multikonfesionalnu, građansku, antifašističku, evropsku i suverenu Crnu Goru koja je orjentisana sebi i svojim ciljevima, koja poštuje tuđe ali ne da na sebe i svoju časnu tradiciju i svijetlu budućnost - zaključeno je na sastanku opozicionih parlamentarnih partija. 
 
1
Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju
Otimanjem Cetinjskog manastira - Vlada ruši pravni poredak!
- Demokratska partija socijalista podnijeće krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva - najavila je DPS, ocjenjujući da "otimanjem Cetinjskog manastira Vlada ruši pravni poredak Crne Gore". 
 
1
Grupa građana Cetinja i predsjednik SDP osudili vrijeđanje potpredsjednika Vlade Crne Gore
Sramotno skandiranje za - reakciju policije!
            - Sramotno skandiranje Dritanu Abazoviću na nacionalnoj osnovi zahtijeva odmah reakciju policije i tužilaštva i najstrožije kažnjavanje po Zakonu. Ne moramo se politički slagati, ali pojedinci za ovakve postupke zaslužuju najstrožu zakonsku osudu - objavio je na Tweeteru predsjednik SDP Raško Konjević.
- Ne dopuštamo da s Cetinja pođe uvredljiva poruka na račun ničije majke, pa ni Dritanove. Niti poruka vjerske netrpeljivosti - saopštila je i grupa građana Prijestonice. 
 
1
Posllanici DPS uputili Skupštini Crne Gore inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane
Injac pitati - o (zlo)upotrebi helikoptera!
- Prilikom navedenog događaja došlo je do upotrebe odnosno zloupotrebe, dva vojna h elikoptera, sa pripadajućim posadama pilota. Na taj način zloupotrijebljen je državni resurs, narušen lanac komandovanja u Vojsci Crne Gore i dovedena u pitanje bezbjednost letilice i posade - navedeno je u obrazloženju inicijative poslanika DPS za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac o „Prikupljanje informacija o upotrebi vojnih helikoptera na Cetinju, povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, 5. septembra 2021.". 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o namjeri Vlade da Cetinjski manastir bude upisan u katastar na državu.
Svojina CPC neupitna - neće vam proći!
    - Je li ovo išlo uz ono izvinjenje Abazoviću? Vlada na telefonskoj sjednici izašla iz svojih nadležnosti. Još jedna veleizdajnička odluka. Što ste se prepali, pa pohitali! Jer znate da je pravo svojine CPC pravno neupitno. Neće vam proći! - pitala je i ujedno odgovorila poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković za zakjučke Vlade Crne Gore da Cetinjski manastir bude upisan u katastar na državu. 
 
1
DPS o smjeni direktorice MONSTAT
I Spajić ugrožava - evropski put!
       - U trenutku kad Evropska unija upozorava da im Vlada Crne Gore nije dostavila nacrt Zakona o popisu stanovništva, kao i da ih niko nije informisao o preduzetim koracima u organizaciji popisa, ministar finansija Milojko Spajić smjenjuje direktoricu MONSTAT Gordanu Radojević samo zato što je radila svoj posao i poštovala pravila struke i međunarodne standarde - konstatuje DPS i zaključuje:
- Ovim potezom Milojka Spajića još jednom je ugrožen evropski put Crne Gore, a održavanje popisa mimo saradnje sa Eurostatom i institucijama EU ostaviće trajne posljedice na pregovore o pridruživanju uniji.  
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković o sastanku premijera sa predstavnicima parlamentarne većine
Kad nema popova - kolo vodi "druga liga"!
- Drugoligaš sa drugom ligom. Koliko parlamentarna većina uvažava "svog" premijera najbolje govori činjenica da je na sastanak danas došla druga "postava" umjesto lidera partija. Očito da kad nema popova na sastanku kolo vodi 'druga liga - prokomentarisalla je poslanica SDP Draginja Vuksanović-Stanković današnji sastanak premijera sa predstavnicima parlamentarne većine. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|