e - dopisnik

1
EvtoÅ¡ski tima za NikÅ¡ić podnio inicijativu razrijeÅ¡enja prefdjednik SO
Kovačeviću usta - puna faÅ¡izma!
    -Prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima faÅ¡izma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju hitno razrjeÅ¡enje dotičnog.
   Da je naÅ¡a inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija ViÅ¡eg državnog tužilaÅ¡tva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet - navedeno je u sopÅ¡zenju EvtoÅ¡skog tima za NikÅ¡ić, koji je danas podnio inicijativu razrijeÅ¡enja prefdjednik SO Marla Kpvačevića. 
 
0
Boris Muratović, predsjednik OpÅ¡tinskog odbora DPS NikÅ¡ić
Vlast neznanjem i neradom - uniÅ¡tava FK “Sutjeskaâ€!
    - Pozivamo OpÅ¡tinu NikÅ¡ić da se hitno uključi u rjeÅ¡avanje problema u klubu, da se rebalansom Budžeta, a ne kreditnim zaduženjem kako su naumili, opredijele dodatna sredstva za FK “Sutjeskaâ€, ali prethodno da smijene kompletno rukovodstvo i pozovu ih na odgovornost, kako ne bi potpuno zatrli ono Å¡to su generacije NikÅ¡ićana cijeli jedan vijek stvarale - istakao je Boris Muratović, predsjednik OpÅ¡tinskog odbora DPS NikÅ¡ić, ukazujući da "Jedan od najtrofejnijih i najstarijih fudbalskih klubova, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, živi najteže dane u svojoj novijoj istoriji. Faktički, klub je pred bankrotom, duguju se plate i igračima i zaposlenima, nema sredstava za osnovne aktivnosti,..a da predsjedniku kluba, ujedno predsjedniku OpÅ¡tinskog odbora Demokrata, Marku Mitroviću, ne pada na pamet da podnese ostavku. 
 
0
Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović o rezultatima lokalnih izbora u Andrijevici
Pobijedio je - građanski blok!
    -Bili smo jako blizu 12 mnadata, i tri puta jači od prve naredne partije nakon nas. JoÅ¡ jednom ćemo prebrojati glasove i vidjeti koliko nas dijeli do tog 12. manadata. Pobijedio je građanski blok, jer imamo viÅ¡e glasova u odnosu na one partije koje vrÅ¡e vlast kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Nastavljamo sa pobjedničkom atsmoferom, sigurni da ćemo formirati vlast u Andrijevici - zaključio je, sumirajući rezultate lokalnih izbora u Andrijevici, večeras generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović. 
 
0
U 11,04 na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca registrovan manji zemljotres
Zadrmalo - 3.3 po Rihteru!
    Danas u 11,04 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 21 kilometar sjeverozapadno od Mojkovca. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žariÅ¡tu) iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, Å¡to odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). ŽariÅ¡te ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 kilometara.
Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne Å¡tete u epicentralnom području. 
 
3
Povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastraÅ¡ivanja i pokuÅ¡aja uspostavljanja vlasti uz podrÅ¡ku kriminalnih struktura, oglasio se potpredsjednik DPS dr Ivan Vuković
Nadležni da reaguju - niko da ne teroriÅ¡e građane!
    -To je atmosfera u Budvi nakon Å¡to smo juče čuli čelnike tužilaÅ¡tva kako se naÅ¡a zemlja uspjeÅ¡no bori protiv kriminala i korupcije. U Ulcinju je bačen suzavac, danas ovakve vijesti stižu iz Budve, prethodno iz Andrijevice i Å avnika. Sve se ovo deÅ¡ava u kontekstu priče o evropskim integracijama Crne Gore… Mi u kontinuitetu govorimo da je Budva u permanentnom vanrednom stanju. Na ovaj način priča o EU integracijama se u potpunosti obesmiÅ¡ljava. Kada ovakve vijesti pođu u svijet postavlja se miÅ¡ljenje Å¡ta će misliti oni koji će u junu odlučivati zaslužuje li Crna Gora IBAR - povodom eskalacije krize u Budvi, prijetnji, zastraÅ¡ivanja i pokuÅ¡aja uspostavljanja vlasti uz podrÅ¡ku kriminalnih struktura ukazao je potpredsjednik DPS Ivan Vuković i pozvao nadležne da se zaÅ¡titi ustavni poredak i ljudima u Budvi vrate osjećaj sigurnosti koji trenutno nemaju. 
 
3
OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika OpÅ¡tine
Zadužio građane - za rasvjetu koje nema!
    -Zadužio je građanke i građane NikÅ¡ića 9,5 miliona eura za rasvjetu, a rasvjete u gradu i nema. Podsjećamo da smo u kontinuitetu upozoravali i nikÅ¡ićku i crnogorsku javnost o tome da je Kovačević izaÅ¡ao iz svojih ovlaÅ¡ćenja, i da taj njegov izlet građanke i građane koÅ¡ta 882 eura po sijalici, a da u gradu pod Trebjesom, kao nikad prije, vlada mrkli mrak. I simbolički, i bukvalno - saopÅ¡tio je OpÅ¡tinski odbor DPS NikÅ¡ić danas je podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika OpÅ¡tine NikÅ¡ić, Marka Kovačevića, zbog sumnje da je time Å¡to je NikÅ¡ić zadužio 9,5 miliona eura za rasvjetu, bez saglasnosti SkupÅ¡tine opÅ¡tine NikÅ¡ić i Vlade Crne Gore, izvrÅ¡io krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore, navodi se u saopÅ¡tenju stranke.  
 
1
OpÅ¡tina Bar zahvalna čelniku tamoÅ¡njeg odbora Građanskog pokreta URA
Bio nijemi posmatrač - Abazovićevog fatalnog pokuÅ¡aja!
    -Jasno je, dakle, da je Luka Bar u njegovom mandatu “relaksirano†podržala i podržava ideju Vlade Crne Gore za izgradnju gasne elektrane i LNG terminala u Baru, i to bez ikakve studije izvodljivosti, cost-benefit analize i studije procjene uticaja na životnu sredinu. Sad barem građani imaju jasnu sliku ko, kako i Å¡ta radi u naÅ¡em gradu, iako je lično g. Pekić zahtijevao da se svo ovo vrijeme od javnosti sakrivaju susreti sa investitorima koji su već pet puta boravili u Luci Bar - poručili su iz OpÅ¡tine Bar koji su zahvalili čelniku tamoÅ¡njeg odbora Građanskog pokreta URA na tome Å¡to im je, kako kažu, kao doskoraÅ¡nji predsjednik Borda direktora Luke Bar, konačno razjasnio neke stvari oko LNG terminala.  
 
0
U saobraæajnoj nesreæi na putu Budva-Cetinje
Stradao motociklista - iz Podgorice!
    Podgorièanin P.D. (34) poginuo je u saobraæajnoj nesreæi koja se danas poslepodne dogodila na magistralnom putu Budva – Cetinje.
Kako je saopÅ¡teno iz OKC, saobraæaj je u prekidu.  
 
3
Grupa građana NikÅ¡ića okupila se ispred Ustavnog suda
Protestovali zbog - diskriminatorske slave grada!
    Izmjenom statuta OpÅ¡tine NikÅ¡ić je 12. maj – koji se prema pravoslavnom kalendaru obilježava kao dan svetog Vasilija – određen za slavu grada.
Grupa građana okupila se ispred Ustavnog suda u Podgorici od kojeg traži da Å¡to prije razmotri inicijativu za ocjenu ustavnosti izmjena statuta OpÅ¡ine NikÅ¡ić. 
 
2
Povodom devet godina postojanja Farme magaraca Darka Saveljiæa u Martiniæima
Vlasnik donirao Å¡koli - devet sadnica platana!
    Darko Saveljiæ, vlasnik i osnivaè Farma magaraca Martiniæi "Donkey Farm Martiniæi ", povodom devet godina postojanja farme, a u sklopu doprinosa mehanizma “Ozelenimo Crnu Goru†donirao je JU O.Å . "NjegoÅ¡" devet odraslih sadnica platana koje je danas zajedno sa naÅ¡im uèenicima posadio i na taj naèin uljepÅ¡ao i oplemenio prostor Å¡kolskog dvoriÅ¡ta zbog èega smo mu veoma zahvalni.
Redakcija FiveWPG èestita Saveljiæu na humanom i plemenitom gestu i želi njegovoj farmi uspjeÅ¡an vijek! 
 
1
U centru Bara, na ulici ispred zgrade „Drina“ Goražde
U masovnoj tuči - viÅ¡e povrijeđenih!
    U masovnoj tuči koja se dogodila večeras u centru Bara, povrijeđeno je viÅ¡e osoba, piÅ¡e Primorski portal pozivajući se na policiju.
Prema prvim informacijama u tuči su učestvovali mladići čiji identitet policija utvrđuje. 
 
1
Tragičan udes u blizini stadiona kod plaže Jaz
Petnaestogodišnjak sletio - u smrt!
    U udesu koji se dogodio u Budvi pogino je petnaestogodiÅ¡nji L.F. , dok su dvije osobe povrijeđene, saopÅ¡tila Uprava policije. Policija navodi i da je L.F. upravljao vozilom, koje je sletjelo sa puta. 
 
1
Sudar autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje
Jedna osoba stradala - druga povrijeðena!
    Jedna osoba stradala je sinoæ u sudaru autobusa i tri automobila na putu Podgorica-Cetinje.
Pored toga, još jedna osoba je povreðena i ona se nalazi u Urgentnom bloku Klinièkog centra Crne Gore.
Saobraæajna nesreæa dogodila se oko 20.50. 
 
1
Povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara
Sjećanje na - Dragoljuba Đuričića!
    Program „Sjećanje na Dragoljuba Đuričića“, povodom obilježavanja tri godine od smrti legendarnog crnogorskog bubnjara, biće danas od 18 priređen u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje - saopÅ¡teno je iz Centra za kulturu Prijestonice.  
 
0
DPS Herceg Novog o završetku karnevala
Izopačenom verzijom - "spalili" sebe!
    -Sinoćnje degutantno spaljivanje karnevala koji je, nosio nedvosmislen natpis sa imenom „osuđenika“, u najmanju ruku je promaÅ¡ena tema. Izopačena verzija lokalnog običaja sinoć je zgrozila značajan dio javnosti i poslala ružnu sliku o Herceg Novom. Istovremeno, događaj je na kratko zabavio one koji i ne znaju Å¡ta je suÅ¡tina ovog običaja. Å taviÅ¡e, to su mahom isti oni koji bi ovaj i slične običaje potisnuli. Ujedno i oni kojima je svaka riječ koja aludira na iÅ¡ta crnogorsko, unaprijed mrska i prokazana. 
 
1
U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore
Zgrada Prijestonice - u bojama crnogorske zastave!
    U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore u utakmici posljednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva zgrada Prijestonice Cetinje večeras je osvijetljenja bojama crnogorske zastave. 
 
0
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića povodom događanja na Dvorskom trgu
Neće nas posvađati - režirane provokacije!
    . Želimo da Badnje veče i nalaganje crnogorskog badnjaka upriličimo na način koji će biti na ponos i Bajicama, prijestonom Cetinju i svoj Crnoj Gori. Kao i do sada učinićemo sa naÅ¡e strane da sve protekne u redu i tradiciji, privilegiji i počasti naÅ¡ih predaga dobijenoj kroz slavna pregnuća u borbi za crnogorsku državu i njenu Svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu - naglaÅ¡eno je u obraćanju učesnika Zbora Bajica, Martinovići i Borilovići redakciji RTV Cetinje, povodom danaÅ¡njih događanja na Dvorskom trgu.
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića prenosimo integralno: 
 
0
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira
Da se zavađeni izmire - da procvjeta mir!
    - Danas smo na istim temeljima koji se obnavljaju kroz ovu djecu, kroz sve vas, naročito kroz mlado pokoljenje. Velika mi je radost Å¡to u ovome slavlju učestvuju svi naraÅ¡taji i stariji ljudi i žene i mladići i djevojke, a posebno djeca. Ova radost obuhvata nebo, ulazi u naÅ¡e duÅ¡e i domove, ona je vječna svjetlost i vatra ognjiÅ¡ta i temelj proÅ¡losti i sadaÅ¡njosti i naÅ¡e budućnosti. Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procjvjeta mir dobrota i ljubav u naÅ¡im srcima i duÅ¡ama i domovima i cijeloj naÅ¡oj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji praznik dočekujete sa vjerom i ljubavlju - poručio je prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.  
 
2
Zastoj na međunarodnom voz Baru - Beograd na stanici Zeta
Zapalila se lokomotiva - maÅ¡inovođa prevezen u bolnicu!
    Na lokomotivi međunardonog putničkog voza koji saobraća na liniji Bar - Beograd, tokom večernjih sati na stanici Zeta doÅ¡lo je do požara. 
 
3
Bjelopoljac imao sreću u nesreći na putu Cetinje - Kotor u lokalitetu Žanjev do
Preživio pad - u provaliju!
    Bjelopoljac R. O. (53) zadobio je viÅ¡e preloma kada je sletio u provaliju duboku viÅ¡e od stotinu metara , javlja Cetinjski list. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|