e - dopisnik

1
U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore
Zgrada Prijestonice - u bojama crnogorske zastave!
    U čast pobjede rukometne reprezentacije Crne Gore u utakmici posljednjeg kola grupe C Evropskog prvenstva zgrada Prijestonice Cetinje večeras je osvijetljenja bojama crnogorske zastave. 
 
0
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića povodom događanja na Dvorskom trgu
Neće nas posvađati - režirane provokacije!
    . Želimo da Badnje veče i nalaganje crnogorskog badnjaka upriličimo na način koji će biti na ponos i Bajicama, prijestonom Cetinju i svoj Crnoj Gori. Kao i do sada učinićemo sa naše strane da sve protekne u redu i tradiciji, privilegiji i počasti naših predaga dobijenoj kroz slavna pregnuća u borbi za crnogorsku državu i njenu Svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu - naglašeno je u obraćanju učesnika Zbora Bajica, Martinovići i Borilovići redakciji RTV Cetinje, povodom današnjih događanja na Dvorskom trgu.
Obraćanje učesnika Zbora Bajica, Martinovića i Borilovića prenosimo integralno: 
 
0
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira
Da se zavađeni izmire - da procvjeta mir!
    - Danas smo na istim temeljima koji se obnavljaju kroz ovu djecu, kroz sve vas, naročito kroz mlado pokoljenje. Velika mi je radost što u ovome slavlju učestvuju svi naraštaji i stariji ljudi i žene i mladići i djevojke, a posebno djeca. Ova radost obuhvata nebo, ulazi u naše duše i domove, ona je vječna svjetlost i vatra ognjišta i temelj prošlosti i sadašnjosti i naše budućnosti. Da se zavađeni izmire, rastavljeni sastave, da procjvjeta mir dobrota i ljubav u našim srcima i dušama i domovima i cijeloj našoj voljenoj otadžbini. Neka Bog blagoslovi sve vas koji praznik dočekujete sa vjerom i ljubavlju - poručio je prilikom nalaganja badnjaka kod Cetinjskog manastira Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.  
 
2
Zastoj na međunarodnom voz Baru - Beograd na stanici Zeta
Zapalila se lokomotiva - mašinovođa prevezen u bolnicu!
    Na lokomotivi međunardonog putničkog voza koji saobraća na liniji Bar - Beograd, tokom večernjih sati na stanici Zeta došlo je do požara. 
 
3
Bjelopoljac imao sreću u nesreći na putu Cetinje - Kotor u lokalitetu Žanjev do
Preživio pad - u provaliju!
    Bjelopoljac R. O. (53) zadobio je više preloma kada je sletio u provaliju duboku više od stotinu metara , javlja Cetinjski list. 
 
2
Četvrta protestna šetnja povodom tragedije koja se dogodila 12. avgusta prošle godine na Cetinju
Pporodice najavile - predaju zahtjeve MUP!
    - Planiramo da Ministarstvu unutrašnjih poslova sjutra predamo zvanič - predaju zahtjev kojim tražimo odgovore na naša pitanja. Trideset dana biće vrijeme za koje očekujemo da dobijemo odgovore, do tada nećemo šetati i čekaćemo u nadi da će neko imati sluha za nas i našu bol - najavila je na četvrtoj protestnoj šetnji u ime porodice stradalih na Cetinju inicijatorka peticije ‘Markov i Mašanov zakon’ Maja Ljiljanić-Popović.
 
 
2
Gradonačelnik Cetinja i predsjednik popisne komisije dužan da upozna javnost
Prijestonica nema - uslova za popis!
    -Kao gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsjednik popisne komisije Prijestonice, u susret Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji je planirano da se održi od 01. do 15. novembra 2023. godine, dužan sam da upozorim javnost i nadležne institucije da u Prijestonici nijesu stečeni uslovi za održavanje popisa u predviđenom roku, saopštio je Nikola Đurašković. 
 
2
U drami na moru, tri života spašena
Nastavljena potraga za - utopljenom Moldavkom!
    Treći dan traje potraga za telom 27-godišnje Moldavke koja se u petak utopila 20 metara od obale u Sutomoru.
Portalu Primorski je potvrđeno da su se u današnju potragu uključili helihopter, dva skutera, dva čamca, vatrogasci, kao i pripadnici sektora Granične policije. 
 
0
Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici ” najavili trodnevne proteste na Bogetićima
Popisom bi da - potru sve crnogorsko!
    - Od nas se očekuje da damo “puno povjerenje” opštinskim popisnim komisijama sastavljenim od dokazanih sluga Vučićevog režima i okupatorske Srpske Crkve koja želi ili se nada , još uvijek, da će s time potrijeti sve s predznakom Crnogorsko - naveli su Crnogorska konzervativna partija i NVO “Perjanici ” najavljujući organizaciju protesta 13, 14, i 15. oktobra u mjestu Bogetići u Nikšiću.
Protest organizuju zbog “neregularnog” predstojećeg Popisa stanovništva koji, kako kažu, ima za cilj “potpunu asimilaciju i nestanak crnogorske nacije, crkve i jezika”. 
 
2
Bivši Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić
Demokrate objelodanile - velikosrpsku namjeru!
    - Skupština opštine Pljevlja je danas usvojila predlog odluke da dan Sv. Petke bude Dan opštine Pljevlja. Treba naglasiti da su za ovaj predlog glasali i odbornici Demokrata koji su danas objelodanili svoju velikosrpsku, ideološku namjeru, te da su velika politička prevara - oglasio se na Tviteru bivši Glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić. 
 
1
Saobraćajna nesreća na Obzovici
Sletio autobus - dvoje poginulo!
    U saobraćajnoj nezgodi, do koje je došlo slijetanjem autobusa sa kolovoza, u kojem je bilo oko 30 putnika, smrtno su stradala najmanja dvije osobe, čiju su smrt na licu mjesta konstatovale ekipe HMP.
Više putnika je zadobilo lake i teške povrede i njima se ukazuje ljekarska pomoć - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić”
Podnijeće novu inicijativu - za razrješenje Kovačevića!
    - Kao i u prethodnom periodu i ovog puta će Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” podnijeti još jednu inicijativu za razrješenje Kovačevića. Takođe, čekamo odgovor ili izgovor Demokrata i Ure, na ovaj sraman potez, da vidimo da li su kao i uvijek do sada fotelje važnije od svega. 
 
0
Svečana akademija sjutra u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje
U slavu - crnogorskog sveca Ivana Crnojevića!
    Crnogorska pravoslavna crkva organizuje Svečanu akademiju povodom proslave praznika Svetog Ivana Crnojevića, koja će se održati u velikoj Sali parlamenta Prijestonice Cetinje, sjutra od 19.
Biće prikazan dokumentarni film o Manastirskom kompleksu Crnojevića na Ćipuru, a predavanje o ovom spomeniku crnogorske kulture održaće Branislav Borozan. O dokumentarnom filmu govoriće autor Lazar Jovović.
Crnogorska pravoslavna crkva, prije 20 godina – u julu 2003. godine, proglasila je Ivana Crnojevića za svoga svetitelja, a dan njegovog upokojenja – 4. jul, za praznik. 
 
2
Građanke i građani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima i danas pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu
Glavna poruka - "I Hitler volio Vagnera"!
    Na godinu i četiri mjeseca od početka ruske agresije na Ukrajinu građanke i građani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima su još jednom protestnom šetnjom pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu.
Glavna poruka s protesta glasila je "I HITLER JE VOLIO VAGNERA!" 
 
1
Alijanse žena DPS Nikšića
Dale krv - povodom - Dana nezavisnosti!
    -Ovim želimo da mijenjamo svijest o neprisutnosti žena u ovom segmentu. Žena može više, žena može sve. Mi smo jedna od prvih organizacija žena u našem gradu koje su se odlučile na ovakav korak. Nadamo se da nećemo biti posljednje - ističu iz Alijanse žena DPS Nikšića koja je danas organizovala dobrovoljno davanje krvi povodom Dana nezavisnosti. 
 
0
Povodom Dana pobjede nad fašizmom, Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podršku Vojske Crne Gore, organizovao izložbu “Slobodarsko svijetlo oružje”
Osvrt na oružje - korišćeno u našoj državi!
    Izložbu “Slobodarsko svijetlo oružje”, povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, organizovao je Zavičajni muzej Danilovgrada, uz podršku Vojske Crne Gore.
Izložba “Slobodarsko svijetlo oružje” pruža jedinstvenu priliku za osvrt na fascinantnu istoriju oružja korišćenog na prostorima naše države – od antičkih kopalja i viteških mačeva srednjeg vijeka, preko jatagana i ledenica kojima se sloboda čuvala od Osmanske imperije, do vatrenog oružja kojim je vođena Narodnooslobodilačka borba. 
 
0
Dvije osobe iz Plava uhapšene zbog oružja
Maloljetnik vježbao - gađanje iz automatske!
    - Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke „Mauzer“ sa važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož - saopštila je Uprava policije. 
 
3
Opštinski odbor DPS Nikšić
Nedopustivo bratimljenje!
    - Prodefilovali su Nikšićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a Nikšić je trajao i opstajao kao svjetlost antifašizma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori - poručio je Opštinski odbor DPS Nikšić, ocjenjući:
- Bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar. 
 
2
U finalnoj utakmici WABA lige za košerkašice "Budućnost Bemax" poražene od "Cinksrne Celje"
Slovenke im u finišu - preotele titulu!
- Djevojke su dale sve od sebe i nijesu zaslužile da na ovakav način igube titulu. Griješile su, ali to i mladostOnaj dozvoljava. Poraz ide isključivo na moju dušu – naglasio je Vladan Radović, trener košarkašica "Budućnosti Bemax", koje su u samom finišu izgubile od "Cinkarne Celje", koje su im pobjedom preotele i titulu prvaka Waba lige.
Za MVP finala proglašena je Jasna Čeh, koja je dala 19 koševa, uključujući presudini.
 
 
2
Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju
"Svi za Crnu Goru"!
    "Svi za Crnu Goru" - slogan je skupa koji Crnogorski pokret i Montenegro internacional organizuju Śutra, u neđelju, u 12 u nikšićkoj sali kompleksa "Royal garden".
   Te dvije organizacije pozivaju građane na tribinu na kojoj će govoriti: reditelj Danilo Marunović, magistar političkih nauka Alek Barović, inžinjer i koumnista Peđa Boljević, psihološkinja Ranka Božović, analitičar i Izvršni direktor NVO "Forum slobodnih građana Luča" Nebojša Mrvaljević i koordinator Crnogorskoga pokreta za Nikšić Predrag Nikčević 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|