Sedmica - Društvo

1
Poslije provokativnog govora pdsdjenika SO Nikšić
Tužioci istražuju provokaciju - reagovala ambasada Turske!
    Nakon što je Više državno tužilaštvo formiralo predmet povodom izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "prema onima koji neće da budu braća treba postupati kao prema Turcima", izjavu prvog čovjeka Nikšića osudili su crnogorski zvaničnici, ali i ambasada Turske u Podgorici, koja je poručila da se nada da rastuća ksenofobija, islamofobija i rasizam neće naći utočište u Crnoj Gori.
- Neprihvatljive su uvredljive opaske o Turcima i Crnogorcima koje su nedavno objavljene u crnogorskim medijima, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske - objavljeno je u poruci na nalogu ambasade Turske na društvenoj mreži Eks. 
 
0
Sjutra u Beogradu
Na Svesrpskom saboru - Mandić i Knežević!
    Srpski narod iz Crne Gore imaće svoje predstavnike na Svesrpskom saboru koji će u sjutra biti održan u Beogradu.
Njih će, saznaje podgorički portal "Borba", predstavljati svi poslanici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na čelu sa liderima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.
Navode da će na Svesrpskom saboru biti prisutni i predsednici opština iz redova dve stranke koje čine koaliciju Za budućnost Crne Gore. 
 
3
Za "Antenu M" piše Heni Erceg
Loptanje genocidom
    Ravnatelj Spomen područja Jasenovac podnio je neopozivu ostavku. U Ujedinjenim narodima izglasana je Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Parlament Crne Gore sprema se donijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, ali s brojkom od 700 tisuća ubijenih Srba. I kakve međusobne veze imaju ti događaji? Oh, imaju itekakve, jer eto bratski narodi opet igraju utakmicu, samo umjesto lopte koriste trule ljudske kosti. 
 
2
Potpredsjednica LP o gostovanju predsjednika DNP Milana Kneževića u "Ćirilici" TV "Happy"
Da bi se dodvorio gazdi - pokazuje nepoštovanje sopstvene države!
    -Za ovo bi u srećnoj zemlji bio već priveden i pokrenut protiv njega krivični postupak jer Duklja je prva crnogorska država formirana na Balkanu. Zeta je uspjela da povrati dio svoje Kraljevine i Crna Gora se vjekovima borila da očuva svoju slobodu i tome je uspjela, a tada Srbije nije ni bilo, pa onda o čemu vi, Kneževiću, pričate", navodi Marković i dodaje da on “servira laži da bi se dodvorio gazdi - ukazala je potpredsjednica LP Jelena Marković o " čovjeku koji pokazuje nepoštovanje prema sopstvenoj državi, izgovara neistine da su Duklja i Zeta bile srpske države". 
 
2
Drugi pišu - za "Antenu M" oiše neko iz gomile
Dogodine u Zeti
    Kakav svjetonazor, takva i politika, a kakva politika takva i etika. Bogme i estetika!
Ukratko, to je definicija sinoćnjeg bljutavog nastupa političara iz Crne Gore koji se okitio nadimkom jednog ukusnog ploda.
Da li je nadimak adekvatan, e o tome se da diskutovati. Lično mislim da bi mu bolje pristajali neki drugi, ali ... 
 
2
Svjedočenje Dragana Radonjića je razbilo temelje optužbi da je Milivoje Katnić bio član kriminalne organizacije
Šoškić i Novović kriju - ključne dokaze!
    Nekadašnji načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić otkrio je tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, u sklopu istrage protiv Zorana Lazovića i Milivoja Katnića, da je bivši glavni specijalni tužilac Katnić ,,vodio otvoreni rat“ protiv kavačke kriminalne organizacije na čijem je čelu Radoje Zvicer, a da se sukob posebno intenzivirao nakon operativnog saznanja da ,,kavčani“ planiraju Radonjićevu likvidaciju – proizilazi iz izjava u zapisniku u koji je Pobjeda imala uvid. 
 
2
Premijer Crne Gore predsjedniku DNP
Kneževiću: Ko ti to baje?
    Premijer Crne Gore Milojko Spajić na svom Tviter nalogu podijelio je izjavu Milana Kneževića u kojoj lider DNP tvrdi da je Spajić obećao njemu i Andriji Mandiću da će Crna Gora biti uzdržana povodom Rezolucije o Srebrenici.
Spajić je tu izjavu podijelio uz stih pjesme Jelene Karleuše: "Ko ti to baje?" 
 
1
Rezolucija „Međunarodni dan sjećanja i pomena genocida u Srebrenici 1995.“
Zašto su ‘mladocrnogorci’ odbacili - svoj srpsko-crkveni mantil
    Oni koji su očekivali kako će Podgorica nakon promjene vlasti postati ‘druga srpska zemlja kao u vrijeme kralja Nikole i ukinuti priznanje Kosova kao nezavisne države’ sada rigaju vatru na Spajića. 
 
1
Za "Antenu M" piše Draško Đuranović
Što Vučić neće, Crna Gora mora!
    Rezolucija o genocidu nije prošla! Ne, nema razloga za slavlje ovdašnjih ljubitelja dalaj lame, ,,srpskog sveta“ i obožavalaca Aca-Srbina-Vučića. I nije skok u budućnost, niti je pobjeda zvaničnog Beograda na gostujućem terenu u Njujorku. 
 
1
Na današnji dan prije 81 godinu
Počela Bitka na Sutjesci!
    Na današnji 1943. godine dan počela je Bitka na Sutjesci.
Peko Dapčević obavio je smotru Druge proleterske divizije u mjestu Boan u Crnoj Gori, 15. maja 1943. godine, na dan kad je počela V neprijateljska ofanziva, poznatija kao bitka na Sutjesci.
Drugu proletersku diviziju činile su 2. proleterska brigada, 2. dalmatinska brigada i 4. crnogorska brigada. 
 
1
Slovački premijer upucan juče u Handovi, poslije sastanka kabineta
Fico preživio - pet hitaca!
    Slovački premijer Robert Fico, upucan juče u Handovi, poslije sastanka kabineta, preživioje pet hitaca! 
 
1
Portparol Evropske komsije Peter Stano
Negatorima genocida u Srebrenici - nema mjesta u Evropi!
    -Evropska unija (EU) neće tolerisati među svojim članicama, bilo koga ko pokušava da negira genocid, relativizuje genocid ili pokušava da veliča ratne zločince - istakao je portparol Evropske komsije Peter Stano. 
 
1
Profesor Fakulteta političkih nauka o prijedlogu Rezolucije o genocidu u Jasenovcu
Cilj je - izazivanje problema sa Hrvatskom!
    - Poziv predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića premijeru Milojku Spajiću da do sljedećeg petka Skupštini dostavi prijedlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, jedan je u nizu očiglednih poteza koji se procjenjivao u Beogradu. Cilj je da se izazvovu što veći problemi sa Hrvastkom, koja bi mogla da zaustavi proces ubrzanog članstva Crne Gore u Evropskoj uniji. To je u 24 sata Televizije E ocijenio Zlatko Vujović, profesor Fakulteta političkih nauka i predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanja. 
 
0
Grupa crnogorskih intelektualaca i graðanskih aktivista obratila se crnogorskoj javnosti
Pritiskom na režim - spasiti živo!
- Apelujemo na crnogorsku javnost, politièke stranke, organizacije civilnog društva, ombudsmana za ljudska prava, meðunarodne organizacije za ljudska prava, predstavnike demokratskih zemalja u Crnoj Gori, da javnim govorom, graðanskim protestom, ili na drugi naèin, naprave pritisak na režim, kako bi se spasio život jednog èasnog èovjeka, i vratila se elementarna vjera u pravdu i demokratiju. Jer, ukoliko se ne obustave progoni i egzekucije protivnika „rusko-srpskog sveta“, Crna Gora æe potpuno potonuti u mrak nasilja i svakovrsnog bezakonja, sa nesagledivim posljedicama - grupa crnogorskih intelektualaca i graðanskih aktivista obratila se crnogorskoj javnosti.  
 
0
"Kralj kripto valuta" Do Kvon
Najtraženiji bjegunac na svijetu - krio se na Dedinju!
    "Kralj kripto valuta" Do Kvon, jedan od najvećih prevaranata svih vremena koga su jurile vlasti tri zemlje i koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, tokom bjekstva se krio u Beogradu, a njegov najbliži saradnik Han Čang Džun u srpskoj prijestonici kupio je luksuzni stan od dva miliona eura u elitnom naselju. 
 
0
Više državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića
Za 200 eura prevezao - 65 kilograma droge!
    Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje da su, sa zasad neidentifikovanim osobama iz Republike Albanije u Crnu Goru, radi prodaje, prenosili marihuanu. 
 
0
Crnogorska partija predala danas Izbornoj komisiji opštine Mali Iðoš manjinsku izbornu
Pokušavaju da sprijeèe - uèešæe CP na lokalnim izborima!
       Crnogorska partija predala je danas Izbornoj komisiji opštine Mali Iðoš manjinsku izbornu listu za uèestvovanje na lokalnim izborima koji su zakazani za 2. jun ove godine.
Koalicija SNS i SPS preko svojih èlanova u Izbornoj komisiji, u kojoj imaju veæinu, pokušavaju preko Nacionalnog savjeta crnogorske manjine da sprijeèe da se izbornoj listi Crnogorske partije utvrdi položaj izborne liste nacionalne manjine u skladu sa èlanom 75. stav 2. Zakona o lokalnim izborima, saopšteno je iz Crnogorske partije. 
 
0
2. maj – Svjetski dan delfina
Fascinantne životinje - poznate po šarmu!
    Drugog maja obelježava se Svjetski dan delfina.
Delfini su fascinantne životinje poznati po svojoj šarmu, plemenitosti, intelegenciji i druželjubivosti. Jedne su od najomiljenijih životinja u svijetu. Mnoge sposobnosti koje ova divna bića imaju čini ih jako interesantnim i jedinstvenim 
 
0
Crnogorski nacionalni savjet
Spajić da odustane - od podrške lažnoj rezoluciji!
    Crnogorski nacionalni savjet traži od Spajića da odustane od podrške lažnoj rezoluciji!

                                  Dragoljub Malović.
                      predsjednik Crnogorskog nacionalnog savjeta
                                  Vrbas 
 
0
Nakon više krugova inkluzivnih konsultacija
Prijedlog Rezolucije o Srebrenici upućen - predsjedniku Generalne skupštine UN!
    -Nakon više krugova inkluzivnih konsultacija, finalni prijedlog Rezolucije “Međunarodni Dan refleksije i komemoracije genocida u Srebrenici 1995”, od strane “međuregionalne grupe”, otišao prema predsjedniku Generalne skuštine UN-a Denisu Frencisu i svim stalnim misijama u UN. Sretan 1. maj - poručio je ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|