Sedmica - Društvo

1
Naučnici širom svijeta upozoravaju
Ni vakcinisani - nijesu imuni!
    Naučnici širom svijeta upozoravaju da varijanta koronavirusa omikron BA.5 postaje dominantna, ali i navode da ta varijanta ima moć da ponovo zarazi ljude nekoliko sedmica nakon preležane bolesti nekom drugom varijantom COVID. 
 
0
Svečanost u ambasadi SAD povodom nacionalnog praznika
SAD ponosno stoje - uz narod Crne Gore!
    Američka amabasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke saopštila je u četvrtak, na svečanom prijemu koji je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala u Podgorici povodom američkog Dana nezavisnosti, da SAD “ponosno stoje uz narod Crne Gore”. 
 
0
Nezvanično glasilo Moskovske patrijaršije o susretu vaseljenskoga patrijarha Vartolomeja i šefa crnogorske države
Prvi korak ka - priznanju CPC!
    Portal „Союз православных журнo алистов” (spzh.news), nezvanično glasilo Moskovske patrijaršije, prenosi komentare da je susret vaseljenskoga patrijarha Vartolomeja i šefa crnogorske države Mila Đukanovića „prvi korak ka priznanju Pravoslavne crkve u Crnoj Gori (Православной церкви в Черногории)”. 
 
1
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo
Nakon Makedonske - biće priznata i Crnogorska pravoslavna crkva!
    Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo je u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba izrazio očekivanja da će, nakon što je Vaseljenska patrijaršija juče priznala Makedonsku pravoslavnu crkvu – Ohridsku arhiepiskopiju, isto biti učinjeno i u slučaju Crnogorske pravoslavne crkve. 
 
2
Monstruozno
Škole ispraznile - dojave o bombama!
    Zbog dojave o postavljenim bombama jutros su zatvorene osnovne škole Blažo “Jokov Orlandić” u Baru, “Kekec” u Sutomoru i vrtić u Mojkovcu. IZ Uprave policije su kratko kazali da su sve raspoložive ekipe na terenu. 
 
2
Vaskršnja posanica SPC
Evo dana - koji stvori Gospod!
    Pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski, sa svim arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve – sveštenstvu, monaštvu i svim sinovima i kćerima naše svete Crkve: blagodat, milost i mir od Boga Oca, i Gospoda našega Isusa Hrista, i Duha Svetoga, uz radosni vaskršnji pozdrav:
HRISTOS VASKRSE!
Poslanicu prenosimo u cjelosti. 
 
2
Epicentar u BiH, jačina 5,7 po Rihteru
Zadrmalo i - u Crnoj Gori!
    Vrlo snažan potres pogodio je u petak u 23,08 područje Hercegovine s magnitudom 5,8 stepeni Rihterove skale, a osjetio se u većem dijelu BiH i Dalmacije.
    To se i navodi u prvom izvještaju Euromediteranskog seizmološkog centra  
 
1
U tri jutros registrovan zemljotres srednje jačine u Albaniji
Zemljotres u Abaniji - osjetio se kod nas!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je 2, 58 registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom na devet kilometara jugoistočno od Troponije u Albaniji. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 4.2 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V-VI stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.
Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području. 
 
0
Izbori u Srbiji 2022
Vučić pobijedio - ne može sam!
    Stranka Aleksandra Vučića dobila najviše glasova, ali ne može sama da formira vlast - pokazuju preliminarni rezultati RIK 
 
0
Piše: Aleksandar Saša Zeković, organizacioni koordinator GI 21. maj i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije
Bombaška afera na Crnu Goru!
    Dejana Vukšića profesionalno i stručno kritikujem od kada je postavljen za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Bilo je iluzorno očekivati da se oni koji su na vlast došli na talasu manipulacija, podrivanja nacionalne bezbjednosti i institucija, pod uticajem stranih službi mogu osloboditi tog uticaja i zemlju i sistem bezbjednosti uvesti u redovno stanje. Međutim, u ovom trenutku djeluje da je Vukšić žrtva sopstvene nelojalnosti prema zemlji i činjenice da je sistem bezbjednosti učinio previše izloženim nepovoljnom dejstvu faktora koji imaju za cilj destabilizaciju Crne Gore. 
 
3
Rekli su - predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodinee Nenad Čanak na TV Happy
Urbane legende - o slobodarskoj Srbiji!
    - Imaš hiljadu tih raznih predrasuda, urbanih legendi o slobodarskoj Srbiji. Kakva crna slobodarska Srbija, 400 godina bila pod Turcima! Šta je tu tačno slobodarsko? Istovremeno, Crna Gora nije bila pod Turskom - upitao je, istovremeno i ukazao predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodinee Nenad Čanak na TV Happy.
 
 
3
Poslednje dve godine karijera Jadranke Barjaktarović ide nizvodno i nastupa samo u Crnoj Gori
Nekada zarađivala po 2.000 eura - skandal joj uništio karijeru!
    Poslednje dve godine karijera Jadranke Barjaktarović ide nizvodno i nastupa samo u Crnoj Gori gde ulaz u klubove naplaćuje između dva i pet evra. Kako izvor iz Podgorice kaže, pevačica po koncertu zaradi između 200 i 500 eura, što je drastično manje u odnosu na period kada je pevala u regionu, naročito u Beogradu. 
 
2
U dva časa poslije ponoći kazajke pomjerene na tri
U satu - počelo ljeto!
    Noćas je počelo ljetnje računanje vremena. Kazaljke na satu u dva časa poslije ponoći pomerene su sat unapred. na tri! 
 
2
Odlazak prve žena na mjestu američke državne sekretarke
Preminula Medlin Olbrajt!
    -Medlin Olbrajt, prva žena na mjestu američke državne sekretarke preminula je u 84. godini - javlja CNN. 
 
0
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 4,49 registrovao zemljotres manje jačine u Albaniji
U zoru - "zadrmalo" kod komšija!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 4,49 registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na 6 kilometara južno od Koplikua (Albanija). Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 20 kilometara. 
 
1
Paxlovid
Japan odobrio - Fajzerovu antikovid pilulu!
    Japan je dao odobrenje za lijek Pakslovid (Paxlovid) protiv kovida-19, američke kompanije Fajzer, rekao je ministar zdravlja u vrijeme kada se ta zemlja bori da uspori širenje infekcija podstaknuto omikron sojem virusa. 
 
1
U 22,37 zemljotres srednje jačine bio je 11 kilometara sjeveroistočno od mjesta Puke u Albaniji
Treslo i - u Podgorici!
    Zemljotres, jačine 4,5 stepena Rihtera, potresao je oko 22.37 Albaniju. Zemljotres se osjetio i u više djelova Crne Gore, posebno u Podgorici.  
 
1
Naučnici iz Japana tvrde
Dizajnirali maske koje - detektuju koronu!
    Naučnici iz Japana tvrde da su im antitijela nojeva omogućila da dizajniraju svjetleće maske, koje pomažu da se utvrdi da li je osoba zaražena koronavirusom. 
 
2
Savjetodavni panel SZO klasifikovao novi soj kovida-19
"Omikron" - "zabrinjavajući" i visoko prenosiv!
    Savjetodavni panel Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) klasifikovao je danas novi soj kovida-19, otkrivenog u Južnoj Africi, kao "zabrinjavajući" i visoko prenosiv virus, i nazvao ga omikron. 
 
1
Nije htjela da se uda za njega
Izbo ženu nožem -18 puta!
    Muškarac u Indiji ubo je nožem ženu 18 puta jer je odbila da se uda za njega.
Ženu staru 20 godina izbo je nožem njen bivši partner Basva Radž u Hajderabadu u državi Telangana. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|