1
U 1. kolu kvalifikacija ženskih fudbalskih reprezentacija za SP Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:3 (2:2)
"Crvene" trijumfovale - prvi put!

- Činjenica je da smo bili bolji tokom čitave utakmice i pobjeda je u potpunosti zaslužena. Djevojke su zaslužile ovako nešto, zbog ogromne želje i zalaganja tokom cijele utakmice, po veoma teškom terenu. Sa dva rana gola smo šokirali protivnice, a onda napravili grešku u fazi odbrane i vratili ih u igru. U periodu do poluvremena su uspjele da došu do izjednačenja. U drugom dijelu smo ponovo preuzeli inicijativu i došli do pobjede. Šteta što su dvije standardne igračice dobile parne kartone u nadoknadi vremena, ali želja za pobjedom je bila tolika da su u žaru borbe zaslužile isključenja. Sada imamo dva dana za oporavak, pa idemo na put u Moskvu, gdje igramo sa jednim od favorita za prvu mjesto. Cilj je da pružimo maksimum, a vidjećemo gdje će nas to odvesti - istakao je Mirko Marić, selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja je danas u Zenici ostvarila prvi, istorijski trijumf - u 1. kolu kvalifikacija za SP Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:3 (2:2).

Naredni rival Crne Gore je Rusija, koja će našu selekciju dočekati u Moskvi 21.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2:3


Trening centar NFSBIH, Zenica.

Sudija: Justina Lavrenovaite (Litvanija).

Strijelci
0:1 - Kuč 5', 0:2 - Kuč 9', 1:2 - M. Hasanbegović 12', 2:2 - Nikolić 19', 2:3 - Bulatović (p) 60'

Žuti kartoni
Hrelja - Bosna i Hercegovina
Radunović - Crna Gora

Crveni kartoni
Jelena Karličić u 93. minutu zbog drugog žutog kartona - Crna Gora
Darija Đukić i 94. minutu zbog drugog žutog kartona - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Dijana Haračić, Nikolina Dijaković (od 62. Alma Kamerić), Melisa Hasanbegović, Maja Hrelja, Amela Kršo (od 77. Glorija Slišković), Marija Ana Milinković (od 76. Maja Jelčić), Đula Velagić, Dajana Spasojević (od 46. Andrea Grebenar), Selma Kapetanović, Merjema Medić (od 62. Jelena Koprena), Milena Nikolić.
Selektor: Samira Huren.

Crna Gora: Anastastija Krstović, Milica Radunović, Maja Šaranović, Darija Đukić, Aleksandra Popović, Nađa Đurđevac (od 74. Radosava Kočanović), Jelena Karličić, Anđela Tošković, Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Medina Dešić.
Selektor: Mirko Marić.
Posjeta : 35