2
Prva samostalna izložba slika umjetnice iz Berana u KIC "Budo Tomović"
Sejla “U svijetu Van Goga”!

- Sa njenih slika zrači iskonska ljubav prema motivu, a i prema slikarstvu kao likovnom izrazu, jer je sve itekako povezano sa njenim emocijama, temperamentom i karakterom, iako je sve svedeno na čistu likovnost koja postaje metafora života i postojanja - zapisao je slikar mr Aldemar Ibrahimović o djelima Sejle Kerović, čija prva samostalna izložba “U svijetu Van Goga” biće večeras od 19 otvorena u izložbenom holu KIC "Budo Tomović".

“Sejla Kerović je rođena u Ivangradu (Beranama) 1973. godine. Najranije djetinjstvo je provela u Plavu, a od njene pete godine se seli u Titograd (Podgoricu). Odrastala je u umjetničkoj porodici, uz oca Huseina Bašića, književnika i majku Eminu, profesoricu književnosti. Svakodnevno su u njihovu kuću navraćali pisci, slikari, muzičari, glumci... Sve je to uticalo da se Sejla, u doba odrastanja, zainteresuje za različite vidove umjetnosti. Živi u Podgorici.” piše u katalogu za izložbu         
U KIC u toku je humanitarnu akcija časopisa "Ženski glas - za sve Crnogorke i očuvanje kulturne baštine Crne Gore" za prikupljanje sredstava za pošumljavanje Gorice koju je KIC podržao, te će na pultu KIC-a prije programa zainteresovani moći da kupe “Ženski glas” po cijeni od jednog eura, a prikupljena sredstva biće donirana fondu za pošumljavanje Gorice. Pozivamo sve da se pridruže akciji.
Shodno odluci IJZCG posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, a dezinfekcija ruku i nošenje zaštitnih maski je obavezno.
Posjeta : 38