2
Podgorica centar sportskih dešavanja
U neđelju - prvi Coins No Limits Triathlon!

- Podgorica dobija još jednu sportsku manifestaciju, koja će biti na najvišem nivou i doprinijeti da naš grad bude vidljiviji u regionu i šire. Zahvalan sam ljudima iz Triatlon saveza Crne Gore, koji su bili posvećeni realizaciji ovog plana, a drago mi je da je ovaj događaj podržan i od određenog broja kompanija, koje su pokazale interesovanje i društvenu odgovornost, na čelu sa partnerima iz kompanije Coinis - istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vukovć na današnjoj press konferenciji povodom prvog triatlona u poludugoj distanci u Podgorici.

Ovaj događaj ima za cilj da promoviše potencijale Podgorice kao sportske destinacije i poveže prirodne ljepote Nacionalnog parka Skadarsko jezero i urbane sredine grada. Takođe, prva je trka na Balkanu koja će se bodovati za svjetsku rang listu (PTO world ranking).
- Coinis No Limits Triathlon je projekat Triatlon kluba Podgorica u disciplini half distance, koji će svoju premijeru doživjeti 1. maja 2022. godine, na relaciji Skadarsko jezero – Podgorica. Posebnost ove trke ogleda se u plivanju u Skadarskom jezeru (1,9 km), vožnji bicikla bulevarom i magistralnim putem na relaciji Skadarsko jezero – Glavni grad Podgorica (u dužini od 90km), i trčanju bulevarima i ulicama u glavnom gradskom jezgru (u dužini od 21 km) sa ciljem na Trgu nezavisnosti", kazao je Roćenović i istakao da je u pitanju trka koja je osmišljena tako da staza bude jedna od najbržih u Evropi, što je čini idealnom za postavljanje ličnih rekorda - naglasio je Predsjednik Triatlon saveza Crne Gore, Vedran Roćenović i podsjetio da je triatlon olimpijska disciplina koja obuhvata plivanje, biciklizam i trčanje, a discipline se međusobno razlikuju u distancama koje treba savladati.
Roćenović je dodao da se za Coinis No Limits Triathlon prijavilo 170 učesnika iz 14 zemalja Evrope, a doprinos učešćem će dati najbolji triatlonci i triatlonke iz regiona.
Dan prije glavne trke, u subotu, 30. aprila sa početkom u 17 održaće se “Trka zadovoljstva”, i to na 5km za odrasle i 500m za đecu, a sva prikupljena sredstva će biti donirana Udruženju roditelja djece oboljele od karcinoma – Fenix, za projekat izgradnje parking prostora i dječjeg igrališta ispred odjeljenja onkologije i hematologije Instituta za bolesti djece. Svi prijavljeni učesnici će plaćati simboličnu startninu u vrijednosti od najmanje 3€, a firme/organizacije će imati mogućnost doniranja sredstava za ovu svrhu.
Predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od karcinom ‘Feniks Crna Gora’, Dijana Stojanović, istakla je da je posebno raduje što je Trka zadovoljstva humanitarnog karaktera, dok je predstavnik generalnog sponzora trke, kompanije Coinis, naglasio je da je riječ o društveno odgovornoj kompaniji, te da će pored obezbijeđenog sponzorstva, određeni broj zapošljenih dati svoj doprinos učešćem na Triatlonu.
Zadovoljstvo zbog učešća na prvom izdanju ove trke izrazio je i profesionalni triatlonac Jaroslav Kova, koji je istakao da je siguran da će ovaj događaj pozicionirati Podgoricu kao atraktivnu sportsku destinaciju.
- Potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim posjetiocima i nadam se da će svi učesnici ponijeti lijepe uspomene iz Podgorice - zaključio je Vuković.




Posjeta : 325