1
Lav koji je u februaru 2022. uhvaćen u Budvi
Nikolu vode u - Južnoaftčku reoubliku!

    Lav Nikola koji je bio žrtva trgovine životinjama i koji je početkom prošle godine uhvaćen u Budvi biće iz Holandije prebačen u veliko prihvatilište za životinje u Južnoafričkoj republici.

Poslije više od godinu u prihvatilištu u Holandiji lav Nikola seli se za Južnoafričku republiku gdje će na 1250 hektara u "LIONSROCK Big Cat Sanctuary" uživati sa preko 150 drugih velikih mačaka spašenih širom sveta”, napisao je na Fejsbuku građanski aktivista Aleksanadr Dragićević.
Ovaj lav je u februaru 2022. uhvaćen u Budvi, u junu je transportovan za Holandiju gde je dobio novo ime - Nikola.
Životinje koje jednom dođu u kontakt sa ljudima ili koje se rode u zatočeništvu nikada se više ne mogu vratiti u prirodu.
- Ovo prihvatilište je nešto najbliže normalnom životu za životinje koje su izbavljene iz pakla zoloških vrtova i trgovaca - napisao je Dragićević.
On se zahvalio Agenciji za zaštitu životne sredine Crne Gore i Centru za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore na radu i trudu i svim volonterima koji su učestvovali u akciji ponalaženja i spašavanja ovog lava u Budvi.
- Trgovina životinjama je posle trgovine ljudima, drogom i oružjem ilegalna aktivnost koja generiše najviše prihoda. To je eko-kriminal, a Crna Gora je tranzit zona i često neke od rijetkih i egzotičnih vrsta završavaju upravo u našoj zemlji. Na nama je da se potrudimo da taj lanac kriminala zaustavimo - zaključio je Dragićević.
Posjeta : 28