1
Jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori u "Podgoričkim pričama"
O virtuelnom svijetu - dramaturg Stefan Bošković!

          Šta jednog mladog čovjeka, pa tek onda pisca, tjera da pored ovozemaljskog stvara svoj virtuelni svijet, između ostalog,podijeliti sa publikom i moderatorom Vanjom Kovačevićem dramaturg Stefan Bošković, jedan od vodećih stvaralaca mlađe generacije u Crnoj Gori, u aprilskim „Podgoričkim pričama“ sjutra od 20 u Multimedijalnoj sali KIC „Budo Tomović“.
Stefan kao multimedijalni umjetnik, svoj put počinje iz rodnog grada, ali uspjehe niže van granica naše zemlje, kako u filmskoj tako i u književnoj umjetnosti.

Stefan Bošković autor je romana “Ministar” za koji je dobio nagradu Evropske unije za književnost 2020, ali i nagradu Centralno Evropske Inicijative CEI Award for Young Writers 2021. godine. Objavio je takođe i roman “Šamaranje” koji je nagrađen na konkursu za “Najbolji neobjavljeni roman u Crnoj Gori”, ali i zbirku priča “Transparentne životinje” 2017. Jedna od priča iz zbirke uvrštena je u američku antologiju “Best European fiction 2019 - Dalkey Archive Press”. Dobitnik je druge nagrade na “Festivalu europske kratke priče“ 2016. za priču “Fashion and Friends“. Priče i romani su mu prevedene na engleski, njemački, italijanski, kineski, ruski, slovenački, bugarski, albanski i makedonski jezik i objavljene u raznim internacionalnim magazinima. Scenarista je dugometražnog filma ”Nedelja” o popularnom pjevaču Džeju Ramadanovskom, ali i nagrađivanih kratkometražnih igranih filmova “Peloid” “Umir krvi”, “Put”, “Martin”. Koscenarista je dugometražnog filma ”Ispod mosta, među stijenama”. Dramski komadi su mu izvođeni i objavljivani u antologijama.
Posjeta : 15