0
Uznemirujući video "Dušana silnog"
Poznat rukopis - "nepoznatog autora"!

    Ovih dana Crnom Gorom kruži "zastrašujući" video klip "Dušana silnog", "borca protiv nepravde, zakletog srpskog vojnika" koji kreće u pravednu misiju i koji prijeti "izdajnicima, zlotvorima koji nas pljačkaju, hapse, progone, sude našim vođama". Na kraju "Dušan silni" poručuje da će odbraniti svoj narod i sveinje". Tiranima poručuje da stiže i još citira Njegoša da "Zlo činiti, od zla braneći se, tu zločinstva nema nikakvoga"! "Dušana silnog" na videu predstavljaju tri osobe sa crnim kapuljačama i sprenljenim snajperima, a poruka je, navodno poslata predsjedniku države, premijeru, postavljen je na facebook, navodno policija ispituje ko je autor...Jedino je na njega, navodno na pitanje portala in4s reagovao "Demokratski front" i to opravdavaju´i ga kao nešto što se moglo i očekivati! Providno,poznat rukopis - "nepoznatog autora"!

- Čekamo samo kada ćete početi jednog po jednog u zatvor. Tu ste se grdno prevarili. Kolegu Kneževića, Mihajla Čađenovića i mene, nas niko neće voditi u zatvor. Prije smo spremni glave da položimo i nekome glavu da otkinemo nego što će nas neko povesti u zatvor. To vam govorim pošteno, jer vi i ovaj iz susjedne zgrade donosite odluku. Da ne bude da smo uradili nešto na podmukao način, ne dozvoljamo da nas nevine bilo ko vodi u zatvor - prijetio je na "Premijerskom satu" jedan od lidera "DF", optužen za pokušaj terorizmaa na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016. Andrija Mandić.
- Upozoravamo, prije svega međunarodni faktor da ne ignorišu opasnost i mogućnost da će ovakva eventualna namjera Mila Đukanovića da nevine ljude uhapsi može predstavljati kap koja će preliti čašu. Nećemo 9. maja organizovati nikakav uobičajeni javni protest. Pripremamo vrlo određenne, vrlo specifične akcije, mjere i radnje u skladu sa opasnošću i u skladu sa scenarijima koji se mogu odviti 9. Pozivamo sve u Crnoj Gori da budemo na potrebnom nivou istorijske odgovornosti i da shvatimo da je ugrožena stabilnost Crne Gore. Ne od DF, odgovorrnost za nezakonite, protivustavne, nasilne metode ima isključivo Milo Đukanović. Imamo plan za svaku situaciju i odgovor na svaki scenario koji se može desiti 9. maja - saopštio je tada na press konferenciji i Nebojša Medojević.
Na Mandićeve prijetnje da će letjeti glave prremijer Duško Marković odgovorio je da onaj ko prijeti treba da bude spreman. U Višem sudu teroristi u pokušaju proglašeni su krivim, lideri "DF" Mandić i Knežević dobili su po pet godina zatvora. Naravno, žalili su se i sada se očekuje odluka Apelacionog suda. U susret toj odluci lansiran je ovaj priijeteći video na čije prijetnje nije reagovao baš niko od onih koje je trebao da zastraši.
I dok policija utvrđuje autorstvo, "nepoznati autor" koji se poziva na Njegoša trebao bi da zna da je crnogorski vladika i pjesnik napisao i ono "Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom".



B. Čukić

Posjeta : 1351