1
Predstava za djecu “Zelena gora” sjutra u KIC "Budo Tomović"
Djecu podučava - zabavno i kritički!

       - Kroz zabavni, emotivni i kritički plan predstava poučava djecu o tome šta su klimatske promjene, šta je zaštita životne sredine, na koji način možemo da utičemo na oporavak ekološkog stanja naše domovine i koliko od svakog od nas pojedinačno zavisi zdravlje planete Zemlje, našeg jedinog zajedničkog doma - najava je za za djecu “Zelena gora” koja za temu ima ekologiju, očuvanje životne sredine i klimatske promjene. Sjutra od 19 biće izvedena na Velikoj sceni KIC "Budo Tomović".
Po motivima teksta Mile Mašović Nikolić, adaptaciju je uradila autorska ekipa, reditelj je Branko Ilić, kreativna producentkinja Branka Femić Šćekić, a igraju Danica Rajković, Katarina Krek i Lazar Đurđević.

“Zelena gora” nastala je u produkciji NVO Teatra mladih. Koproducent je JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor, a pokrovitelji su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond), JP Prirodnjački muzej Crne Gore, JP Nacionalni parkovi Crne Gore i Centar za ekotoksikološka ispitivanja (CETI).
Publici je dostupan ograničen broj besplatnih karata u čast proslave praznika Dana ekološke države. Besplatne karte se mogu preuzeti u ponedjeljak i u utorak na biletarnici KIC “Budo Tomović”.




Posjeta : 272