0
Treči “Dane mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori” od 8. do 18. u KIC “Budo Tomović”
Doživite Ukrajinu - srcem!

- Doživite Ukrajinu srcem - poziv je na “Dane mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori”, koji će treći put u nizu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine, od 8. do 18. biti održani u KIC “Budo Tomović”.


Manifestacija će u utorak, 8. novembra u 17,30 početi izložbom i promocijom knjige Katerine Derevinske „Ovo nije san“. Knjiga je objavljena na ukrajinskom i crnogorskom jeziku i biće predstavljena crnogorskoj djeci i mladim Ukrajincima koji se trenutno nalaze u Crnoj Gori. Pjesme su ilustrovane crtežima ukrajinske djece i omladine, a koji su inače dio izložbe MAЛЮЙ.UA.WAR. Šesnaestogodišnja djevojka iz Kijeva provela je čitav rat u Ukrajini, a kroz pjesme je prenijela svoja iskustva i osjećanja iz rata. Katerina je napisala tekst i za jednu od pjesama koju će izvesti na koncertu zajedno sa svojom prijateljicom sedamnaestogodišnjom talentovanom pjevačicom Kristinom Brutijan. Na koncertu koji će početi u 18 mlade umjetnice će hitove izvoditi na ukrajinskom i engleskom jeziku.
Svako dijete koje bude prisustvovalo otvaranju manifestacije 8. novembra dobiće poklon u znak sjećanja na Ukrajinu (knjigu Katerine Derevinske ili suvenire Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine).




Posjeta : 242