0
Damir Šehović, predsjednik SD, građanima čestitao Dan pobjede i Dan Evrope
Šumanova deklaracija pokazala - superiornost!

          - Ovaj dan podsjeća nas i da je istina davno povukla liniju između onih koji su bili na pravoj i onih koji su bili na pogrešnoj strani istorije. Ne dozvoliti da se ta linija zamagli, zločinački postupci i ideologije dožive revizionizam, a pojedinci rehabilituju, pitanje je lične časti, kao i razumijevanja praktičnih opasnosti od takvih nasrtaja na istoriju.
- Upravo na ideji zajedništva oko pravih vrijednosti umjesto podjela, dočekujemo još jedan od najvažnijih datuma, Dan Evrope. Šumanova deklaracija pokazala je svijetu mudrost ekonomskog i drugih vidova približavanja, kao superiorne politike u odnosu na razjedinjujuću, nasilnu i reteogradnu - istakao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore dr Damir Šehović.

- Danas svijet obilježava jedan od najslavnijih i najvažnijih datuma, Dan pobjede nad fašizmom, u cilju podsjećanja na milionske žrtve jedne stravične ideologije, te samim tim i na činjenicu da je pitanje ideologije zapravo pitanje elementarnih vrijednosti na kojima počiva pojedinac, politika i država - ukazao je Šehović i zaključio:
- Superiornosti te politike mora se sada posebno podsjetiti Crna Gora, koju na svakom koraku ubjeđuju u alternative evropskom putu, koji alternative nema. Stoga se moramo oduprijeti nasrtajima na svoje ključne spoljnopolitičke prioritete, koji će u narednom periodu posebno jačati.
Građanima Crne Gore zato čestitam Dan pobjede i Dan Evrope, koji treba da budu povod za slavlje, ali... i svojevrsna opomena.




Posjeta : 150