1
U prijateljskoj utakmici fudbalskih "A" reprezentacija Crna Gora - Liban 3:2 (2:0)
Kuč debitovao - velemajstorijama!

Novi trijumf ,,hrabrih sokola“ obilježio je debitant Edvin Kuč, koji je prvi meč u nacionalnom dresu krunisao velemajstorski - sa dva lijepa gola u razmaku od tri minuta! U prijateljskoj utakmici fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Libana "hrabri sokoli" pobijedili su 3:2 (2:0).
Ujedno, postao je i prvi crnogorski reprezentativac sa dva postignuta gola na debitantskom nastupu. Večerašnju utakmicu na Gradskom stadionu u Podgorici zauvijek će pamtiti i Slobodan Rubežić, defanzivac "Aberdina" koji takođe prvi put obukao dres Crne Gore.

Naša selekcija od starta je pokazala da je kvalitetnija ekipa. Ozbiljniji pritisak ,,sokola“ krenuo je opasnim centaršutem Andrije Radulovića, na koji je zamalo Stevan Jovetić. Ubrzo je viđena slička situacija, Radulović je centrirao, ali je Marko Tući šutirao pravo u golmana gostiju.
Ipak, nije se puno čekalo na pogodak domaćina - nakon akcije Dritona Camaja i Jovetića, lijep gol za vođstvo postigao je Kuč sa dvadesetak metara. Samo tri minuta kasnije Kuč se ponovo upisao u strijelce, ovog puta odlično je ispratio akciju Camaja i sa peterca poslao loptu u mrežu.
Tek u nastavku je Liban ozbiljnije zaprijetio golu Danijela Petkovića. U 53. minutu Soni Sad je pogodio prečku iz slobodnog udarca, da bi u 66. gosti stigli do gola preko Karima Darviha.
Ipak, odgovor Crne Gore stigao je brzo. Nebojša Kosović je natjerao Mohameda Hajdara na grešku, što je iskoristio Milutin Osmajić i iz drugog puta zakucao loptu pod prečku Libana.
Novu nadu gosti su dobili u 80. minutu - Ali Tneih je šutirao sa preko 30 metara, Petković je nespretno reagovao i lopta je završila u njegovoj mreži.
Novu šansu za ,,sokole“ imao je Miloš Milović u 82. minutu, koji je glavom šutirao pravo u golmana poslije povratne lopte Stefana Mugoše. Dobru situaciju imao je Andrija Radulović u 87. minutu, ali je predugim forom dao šansu čuvaru mreže gostiju Aliju Sabehu da spasi svoj gol.

Crna Gora - Liban 3:2


Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 1.337.
Sudija: Eldorjan Hamiti (Albanija)
Strijelci
1:0 - Edvin Kuč 16´, 2:0 - Edvin Kuč 19´, 2:1 - Karim Darvih 66´, 3:1 - Milutin Osmajić 69´, 3:2 - Ali Tneih 80´
Žuti kartoni
Vukčević - Crna Gora
Ajub - Liban
Crna Gora: Danijel Petković, Risto Radunović, Marko Vukčević, Driton Camaj (od 46. Vladimir Jovović), Dušan Bakić (od 46. Stefan Mugoša), Stevan Jovetić (od 60. Milutin Osmajić), Edvin Kuč (od 65. Stefan Lončar), Miloš Raičković (Nebojša Kosović), Andrija Radulović, Marko Tući, Slobodan Rubežić (od 77. Miloš Milović).
Selektor: Miodrag Radulović.
Liban: Ali Sabeh, Mohamad El Hajek (od 60. Abdalah Mograbi), Hasan Matuk (od 60. Mohamad Hajdar), Soni Sad (od 74. Hilal El Helve), Karim Darvih (od 74. Halil Bader), Said Avada (od 90. Husein Zejn), Nader Matar (od 60. Ali Al Hadž), Džihad Ajub, Valid Šur, Kasem El Zein, Ali Tneih.
Selektor: Nikola Jurčević.




Posjeta : 53