1
Fudbaleri Crne Gore odradili su na stadionu ,,Rajko Mitić“ zvanični trening uoči meča sa Srbijom
"Sokoli" vjeruju - "u dobar rezultat"!

- Ova utakmica je prava prilika da se Crna Gora još jednom predstavi u pravom izdanju, u onom koje nas je krasilo u ovim kvalifikacijama. Na dobrom smo putu, igramo dobar fudbal, dokaz tome je da smo praktično na 90 minuta od Evropskog prvenstva, Međutim, nećemo praviti veliki prtisak igračima, ponavljam - jedino što zahtijevam je da pruže maksimum. U prvom meču sa Srbijom 80 minuta smo kontrolisali situaciju na terenu, siguran sam da sjutra možemo to da ponovimo tokom cijelog duela. Ukoliko bude tako, vjerujemo u dobar rezultat. Želimo da zadovoljimo navijače i dostojno predstavimo crnogorski fudbal. Siguran sam da moji momci to mogu - istakao je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, pred duel sa Srbijom u kvalifikacijama za EURO 2024.

- Ne bih bio iskren kad ne bih rekao da je ovo najveća utakmica u istoriji naše reprezentacije od tog baraža za EURO protiv Češke. Igrali su zaslužili ovu šansu odnosom, ponašanjem, borbom. Vidjeli ste protiv Bugarske koliko su dali sve od sebe da pobijedimo s igračem manje i dođemo u ovu situaciju. Sada nema odstupanja, a jedina naša obaveza je da damo maksimum. Znamo koliko možemo, a možemo mnogo - napomenuo je selektor "hrabrih sokola" koji očekuje da njegovi igrači pruže maksimum večeras od 20,45 na stadionu "Rajko Mitić".
- Nakon izvlačenja grupa rekao sam da je Srbija favorit i najkvalitetnija u grupi. Ni za promil nijesam promijenio mišljenje nakon njenog poraza u Budimpešti. Dešavaju se takvi mečevi. Srbija je odigrala možda jednu od najboljih utakmica, ali nije pobijedila. Još jednom se pokazalo nepredvidivost ove igre, nijesmo ni mi zaslužili poraz u Podgorici. Takođe, Srbija se spašavala u Bugarskoj, mi remizirali s Mađarskom. Grupa je ujednačena. Srbija ima najbolju ekipu, ali imamo pravo da se nadamo. Daju nam to za pravo naše partije, forma napadača, a i to što mi nijesmo izgubili od Mađarske, a Srbija jeste dva puta. To nam daje dodatnu snagu - objasnio je Radulović.
- Sigurno bi plasman na EURO bio moj najveći uspjeh. To čekamo od 2007. godine. Uvijek postoje posebne emocije kad se igra za nacionalni tim, izraženije su kad su ključni mečevi, ali imao sam mnogo takvih utakmica. Bitno je da ostanemo mirni i na terenu pokažemo što možemo - istakao je Stevan Jovetić, koji će večeras predvoditi "sokole" i kojem bi plasman na veliko takmičenje bio kruna kraijere.
- Poznajem dosta igrača, mada ne kao ranije, ali pratim njihove igre. Individualni kvalitet Srbije je najizraženiji, ali, sa druge strane, u naletu smo, imamo dobre rezultate, spremni smo i vjerujemo u uspjeh. Tačno je da bi nam možda odgovarao i remi, ali ići ćemo na pobjedu. Vidjećemo kako će meč odvijati, nikad ne znate što donosi utakmica - napadač "Olimpijakosa", koji izuzetno cijeni selekciju Srbije.

Mračnjak na centru

Utakmicu na stadionu ,,Rajko Mitić“ sudiće četvorka sa Simonom Marčinjakom na čelu. Asistiraće mu Pavel Sokolnicki i Tomas Listkjevič, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Pavel Račkovski. U VAR sobi će biti takođe Poljaci, Tomas Kvjatkovski i Bartos Frankovski.





Posjeta : 55