2
Jedna pretpopisna, ili “U pamet se Crnogorci!”
Prvi decembar – (slučajnost ili) koincidencija!

    - Apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo drugo odlaganje i odugovlačenje, s obzirom na to da je 30 dana više nego dovoljno vremena da se u popisne procedure i kontrolu uključe svi koji to žele, jer za to postoji široki politički konsenzus - navedeno je u saopštenju koalicije ZBCG - Andrijae Mandića i Milana Kneževića.
Prvi decembar – (slučajnost ili) koincidencija!

Oni koji “prelete” ovu vijest, ne razmišljajući, vjerovatno će pomisliti da je 1. decembar slučajno određen datum, ili pak da je produženje roka za pripremu popisa, planiranog od 1. Do 15. Novembra, realan i sasvim dovoljan. Drugi, pažljiviji čitaoci I bolji poznavaoci istorije razumijeće da 1.12. nije “datum izvađen iz šešira”, veidć dobra, svjesna perfidna koincidencija koju su osmislili putinovsko-vučićevski pioni u Crnoj Gori. Duetu Mandić – Knežević treba dodati odlazećeg premijera Dritana Abazovića, potpisnika “Temeljnog ugovora” sa Crkvom Srbije, čiji je posljednji beogradski zadatak upravo popis u Crnoj Gori, kojim bi statistika promijenila politiku, Crnu Goru građansku, proevropsku državu koja je samostalnost I suverenost povratila referendumom 2006. Pretvorilo iz države svih njenih građana u “državu naroda”, u kojoj bi “ugnjetavani” srpski postao većinski. Sve to vodilo bi promjeni Ustava, preispitivanju referendumskih rezultata. Konačan rezultat bio bi srpska država iz “srpskog sveta” – trougla “Beograd – Banja Luka – Podgorica”.
Prvog decembra 1918. u Beogradu proglašena je Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca, s princem Aleksandrom i Karađorđevićem kao regentom i Beogradom kao prestonicom (Dan ujedinjenja). Nestala je Crna Gora, čija je nezavisnost i samostalnost bila potvrđena 1878. na Berlinskom kongresu. Vjekovni interes – od Načertanija – Srbije sada je dopao Vučiću, nekada Šešeljovom potrčku, ali doslijednom u namjeri da upravo on ostvari “Veliku Srbiju”, sada prepakovanu u “srpski svet”.
Zato, “U pamet se Crnogorci !”, građani svih vjera i nacija kojima je na srcu! Nikad više 1918!
Nikada više ni 30. Avgust 2023. Ili strogo kontrolisan – kakav je bio prethodni, popis u nekom stabilnijem vremenu ili njegov totalni bojkot! Da je vječna Crna Gora!




Borislav Čukić

Posjeta : 187